UFC FN Norfolk: Šialená karta sľubuje parádnu šou

Adrián Mečiar|11. nov 2017 o 01:00

Fight Night v americkom Norfolku ponúka naozaj skvelé duely, ktorú majú potenciál nadviazať na nezabudnuteľné UFC 217.

Len týždeň po jednom z najlepších podujatí v histórii bojových športov je tu ďalší turnaj UFC. Svetový MMA líder už dnes v noci zavíta do Norfolku. Na vypredanú arénu čaká skvelá karta, ktorá má potenciál nadviazať na zápasy minulotýždňového UFC 217.

V hlavnom ťaháku večera uvidíme bývalého šampióna Anthony Pettisa, ktorý sa postaví Dustin Poirierovi

Pettis (20-6) po strate titulu nepodáva výkony, na aké sme u neho boli zvyknutí. ´Showtime´ dokonca skúsil pérovú divíziu, no v zápase o dočasný titul ho pred 11 mesiacmi porazil Max Holloway. Pettis sa v lete vrátil naspäť do ľahkej váhy a bola z toho výhra nad Jimom Millerom. Anthony by si v Norfolku po dlhej dobe rád pripísal druhé víťazstvo v rade. „Dustina sledujem už dlhšiu dobu, poznám jeho štýl. Je nebezpečný, keď diktuje tempo duelu, tlačí svojho súpera. K tomu sa v našom dueli určite nedostane. Nedovolím mu získať si sebavedomie," hovorí Pettis, ktorý taktiež tvrdí, že Poirier sa ešte nikdy nestretol s jemu podobným bojovníkom, „som najvšestrannejším zápasníkom tejto divízie. Mám výborný box, nepredvídateľné kopy a ak to bude potrebné, duel môžem preniesť na zem."

Poirier (21-5, 1 NC)naposledy bojoval na májovom UFC 211, keď sa jeho duel s Eddie Alvarezom po kontroverzii skončil ako ´no contest´. „Eddie ma jeho hlúpu chybou pripravil o pekný balík peňazí za pozápasové bonusy a možno aj o titulovú šancu. Ak by som ho vtedy porazil, kľudne som mohol dostať zápas s Fergusonom namiesto Leeho, ktorý bol v rebríčku až za mnou. Teraz však mám ďalšiu šancu na to, aby som vyhral nad bývalým svetovým šampiónom, najlepšie aj s bonusom za výkon večera, takže sa už neviem dočkať," vraví nažhavený Poirier.

Co-main event zaobstarajú legendárne mená tohto športu. Matt Brown (22-16) sa stretne s víťazom prvej érie The Ultimate Fighter, Diegom Sanchezom (29-10). Tento matchup sľubuje fenomenálny duel. Navyše, mal to byť posledný duel v Brownovej kariére, no nakoniec by ešte predsa všetko mohlo byť inak: „Priznám sa, momentálne na ukončenie kariéry vôbec nemyslím. Sústreďujem sa iba na zápas, do súboja dám určite všetko, bude to vojna.  Moju budúcnosť ešte budem musieť prehodnotiť."

V akcii bude aj bývalý šampión ťažkej váhy, Andrei Arlovski (25-15, 1 NC), ktorý sa pokúsi pretrhnuť šnúru prehier, avšak proti bude talentovaný Junior Albini (14-2), ktorý pri nedávnej premiére v UFC okrem skvelého výkonu zaujal aj svojím krásnym príbehom.

Hlavnú kartu otvorí ďalší fanúšikmi vysnívaný duel, v ktorom budú proti sebe stáť Clay Guida (33-14) a Joe Lauzon (27-14).

Na predzápasoch sa predstavia dvaja borci z prvej desiatky bantamovej divízie. Bývalý dvojnásobný titulový vyzývateľ Demetriousa Johnsona, John Dodson (20-8), sa v očakávanom súboji stretne s bývalým šampiónom WSOF, Marlon Moraesom (18-5-1).

Do klietky sa po pauze vráti i ´Super´ Sage Northcutt (8-2), ktorý chce ukázať zlepšenie nadobudnuté za posledné mesiace strávené v Team Alpha Male.

Taktiež uvidíme zaujímavý stret dvoch super prospektov ženskej strawweight. Víťazka TUF 23, Tatiana Suarez (5-0), si chce po nepríjemnom zranení na rekord pripísať šiestu výhru, no proti rovnako neporazenej Viviane Pereire (13-0) ju veru nečaká nič jednoduché.

V oktagone sa predstaví aj priateľka Amandy Nunes, Nina Ansaroff (7-5), ktorá bude bojovať s bývalou šampiónkou Invicty, Angelou Hill (7-3).

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC FN Norfolk: Šialená karta sľubuje parádnu šou