UFC FN Gdansk Preview: Cowboy i Kowalkiewicz po dvoch prehrách nutne potrebujú zvíťaziť

Adrián Mečiar|21. okt 2017 o 02:00

UFC už dnes zavíta do Poľska.

UFC tentoraz zavíta do ERGO Arény v poľskom Gdansku, kde sa uskutoční Fight Night s poradovým číslom 118. Hlavný zápas mali pôvodne zaobstarať Thiago Santos a Michal Materla, legenda MMA scény našich severných susedov. Materla však nakoniec zmluvu s elitnou svetovou organizáciou nepodpísal, pretože v kontrakte nebola zmienka o jeho istom pokračovaní v UFC po tomto zápase.

Matchmakeri tak museli zmeniť pôvodné plány a pre Poľsko zohnali iný hlavný ťahák. Do Gdansku prichádza hviezdny Donald Cerrone (32-9, 1NC), ktorého súperom bude neporazený Darren Till (15-0-1).

'Cowboy' sa prvýkrát v kariére nachádza v situácii, kedy prehral dva duely v rade. Cerrone najskôr na konci januára podľahol Jorge Masvidalovi, o 6 mesiacov neskôr potom po tesnom súboji bodoví rozhodcovia prisúdili víťazstvo Robbie Lawlerovi. Donald ale tvrdí, že ho táto skutočnosť nijako neovplyvňuje. „Cítim sa rovnako ako po dvoch výhrach. Verte mi, ja sa takýmito vecami vôbec nezaťažujem."

Cerrone do zápasu určite potrebuje čistú hlavu. Podcenenie Darrena Tilla by mohlo byť osudovou chybou. Rodák z Liverpoolu si naposledy poradil s talentovaným Bojanom Veličkovičom. Till svojho srbského súpera viacej ráz dostal do problémov, no ukončenie z toho nakoniec predsa nebolo.

Avšak, Till v tomto súboji taktiež ukázal menší problém s pokrývaním lowkickov. Veličkovič mu viditeľne označkoval stehno prednej nohy. Dá sa preto očakávať, že kickboxer Cerroneho kvalít by sa mohol sústreďovať práve na túto skutočnosť.

Naopak, o ´Cowboyovi´ je všeobecne známe, že má pomalšie štarty. Veď to proti nemu v júli využil aj Robbie Lawler, ktorý začal vo vysokom tempe. Till však dnes tiež bude musieť myslieť na to, že ide o duel vypísaný na 5 kôl.

„Donald sa ma pokúsi vziať na zem, to je jeho taktika. Je už príliš starý na to, aby si to so mnou rozdal v strikingu,” tvrdí pred duelom Till.

´Cowboy´ zas poukazuje na rozdiel v skúsenostiach. „Vo svojej kariére som získal viac bonusov za zápas večera, než má on zápasov celkovo.”

V co-main evente sa predstaví domáca hviezda, Karolina Kowalkiewicz. Tá sa po dvoch prehrách pokúsi dostať späť na víťaznú vlnu, no ani proti pomerne neznámej Jodie Esquibel (6-2), ktorá má tiež skúsenosť s profesionálnym boxom (7-7), to nebude nič jednoduché. Kowalkiewicz si to veľmi dobre uvedomuje: „Jodie je naozaj nebezpečná súperka, ktorá disponuje skvelým strikingom. Zmenila som určité veci v mojom tréningu, som pripravená. Nepociťujem žiaden tlak. Teším sa na zápas, veď oktagon je pre mňa najbezpečnejším miestom na tejto planéte.”

Na karte nás čaká viacero ďalších skutočne zaujímavých duelov, z ktorých azda najviac pozornosti berie súboj v pérovej váhe, medzi blízkym priateľom a sparing partnerom Conora McGregora, Artemom Lobovom, ktorý sa zas postaví priateľovi a sparing partnerovi Cody Garbrandta, teda Andre Filimu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC FN Gdansk Preview: Cowboy i Kowalkiewicz po dvoch prehrách nutne potrebujú zvíťaziť