UFC Fight Night 89: MacDonald vs. Thompson (rekapitulácia)

Vladimír Bilohuščin|19. jún 2016 o 02:00

Kanadská metropola Ottawa hostila ďalší zo série turnjov s podtitulom ´Fight Night´, v ktorom sa stretli kandidáti na boj o titul welterovej divízie.

Ak ste si mysleli, že súboj Rory MacDonald (18-4 MMA, 9-4 UFC) vs. Stephen Thompson (13-1 MMA, 8-1 UFC) prinesie bitku ako remeň, tak ste sa mierne povedané mýlili. Tento súboj bol totiž až priveľmi taktický až sa miestami zdalo, že súperi nechcú ani bojovať. Niet sa ale z časti čomu čudovať, víťaz tohto duelu mal dostať možnosť bojovať o titul. V stávke teda bolo veľmi veľa.

Súboj začal opatrne, keď si obaja bojovníci hľadali vodnú pozíciu na útok a až na pár momentov prekvapenia, ktoré predviedol MacDonald, keď sa pokúšal o leg lock a pár úderov, sme nevideli veľa vzrušenia. Thompson svojim neortodoxným štýlom naháňa hrôzu nejednému bojovníkovi a to si uvedomoval aj MacDonald, ktorý sa držal na dištanc od súperovej plejády kopov a zápas sa automaticky zmenil na šachovú partiu. MacDonald mal mať výhodu v boji na zemi, ale Thompson nepripustil žiaden takedown a systematicky bral na svoju stranu kolo za kolom.

Až na piate kolo, kedy sme videli jednu z mála divokejších výmen, sme boli svedkami v podstate jednoliateho zápasu, v ktorom sa nakoniec z výhry na body radoval Stephen Thompson a tak ho pravdepodobne uvidíme v titulovom zápase proti víťazovi súboja Lawler vs. Woodley. MacDonald zaznamenal v priemere na kolo iba 12 úderov a v jeho poslednom vystúpení pod kontraktom UFC si tak pripísal nelichotivú prehru. Uvidíme teda ako prebehnú vyjednávania o novej zmluve v UFC, prípadne v inej organizácii.

Domáci miláčik Patrick Cote (23-10 MMA, 10-10 UFC) chcel potvrdiť vzrastajúcu formu a zaznamenať už štvrtú výhru v rade. Malo to ale jeden háčik, v ceste mu totiž stál Donald ´Cowboy´ Cerrone (30-7 MMA, 17-4 UFC), ktorý prešil do welterovej váhy po prehre nad Rafaelom Dos Anjosom.  

Čo mnohí predpovedali, sa stalo skutočnosťou, keď Cerrone kanadského rodáka doslova prevalcoval. Hneď v prvej výmene sa Cote ocitol na lopatkách, po peknom takedowne od Cerroneho. Cote sa ale dostal zasa do postoja a tak prišiel takedown číslo dva. Do druhého kola prišiel Cerrone s taktikou boja v stand upe, v ktorom zasa dominoval a dokázal ľavím hákom Coteho poslať k zemi. Súboj sa ale neskončil a Coteho legendárna brada odolávala.

Cieľ bol ale jasný, ukončiť Coteho! A tak prišli ešte agresívnejšie výpady a kombinácie úderov a kopov, ktorými Američan súpera decimoval. V tretej minúte posledného kola Cerrone úspešne ukončil svoju misiu, keď po ďalšom peknom ľavom háku prišlo o pár chvíľ technické KO a jasný signál, že ´Cowboy´ nehodlá byť vo welterovej divízii iba do počtu.

Neuveriteľný! Asi takto by sa dal jedným slovom charakterizovať zápas medzi Steve Bossem (12-2 MMA, 2-1 UFC) a Seanom O´Connellom (17-8 MMA, 2-4 UFC), ktorý sa stal jedným z ašpirantov na zápas roku. O´Connell si samozrejme neodpustil svoju vtipnú vsuvku, ktorou spestruje predzápasové váženie a tentokrát si doniesol bublifuk. Neboli to ale jemné bublinky, ktoré sme videli dopadať na tváre súperov v súboji večera.

Už úvod duelu naznačil, o čom to asi všetkom bude, keď sa obaja borci stretli v strede ringu a vymieňali si kombinácie. Víťazne z nich vzišiel O´Connell, ktorému sa podarilo po sérii ľavých hákov takmer knokautovať súpera. Ten sa ale na zemi zázračne otriasol a pokračoval v súboji. Druhé kolo prinieslo podobný priebeh, až na to, že to bol tentokrát Bosse, ktorému sa takmer podarilo zápas ukončiť. Tretie kolo iba podčiarklo vynikajúci priebeh a človek iba žasol nad tým, aké údery dokázali borci absorbovať.

Bojovníci ale nakoniec nechali verdikt súboja na rozhodcoch, ktorí pridelili víťazstvo domácemu Steve Bossemu.

 

Klasický stret zápasníka s postojárom sme mohli vidieť v súboji, ktorý obstarali Thibault Gouti (11-2 MMA, 0-2 UFC) a Oliver Aubin-Mercier (8-2 MMA, 4-2 UFC).

Nebolo žiadnym prekvapením, že Aubem-Mercier chcel už od úvodných chvíľ preniesť súboj na zem. Thibault Gouti ale nepredával svoju kožu lacno a v úvodnom dejstve súperovým útokom húževnato odolával. Druhé kolo ale už prinieslo úspech nadanému zemiarovi Mercierovi, ktorý dokázal súpera strhnúť a pracovať na prekonávaní jeho obrany. Aj tento nápor ale Gouti taktiež zvládol, ale do kola tretieho odchádzal značne vyčerpaný . Tu už nenechal Oliver Aubin-Mercier nič na náhodu a po ďalšom z takedownov nasadil škrtenie rear-naked choke, ktorým zápas ukončil.

Zápasy hlavnej karty odštartoval ženský zápas v podaní Joanne Calderwood (11-1 MMA, 3-1 UFC) a domácej favoritky Valerie Letourneau (8-5 MMA, 3-2 UFC).

Obom aktérkam išlo o veľa, keďže nastúpili v divízii flyweight, ktorá sa momentálne iba kreuje a chýba v nej šampión. A práve tento zápas mohol naznačiť, kto v nej bude hrať prvé husle. Do zápasu lepšie vstúpila Calderwood, ktorá mala lepšiu kontrolu oktagonu a po peknom spinning back fiste dokázala Valerie poslať k zemi. Druhé kolo sa nieslo vo výmenách v postoji, kde Calderwood začala útočiť front kickmi na zranené miesto v oblasti brucha. A práve po jednom z takýchto kopov to už Letourneau nezvládla a s bolesťou odkráčala od súperky. Rozhodca nepochopiteľne súboj nezastavil a tak musela Joanne pridať ešte pár úplne zbytočných úderov, po ktorých prišiel arbiter konečne k rozumu a súboj ukončil.

 

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC Fight Night 89: MacDonald vs. Thompson (rekapitulácia)