Bez zľutovania. UFC prepustilo dve legendy ťažkej váhy

V roku 2015 spolu zápasili, teraz spoločne končia v prestížnej lige.
V roku 2015 spolu zápasili, teraz spoločne končia v prestížnej lige. (Autor: Esther Lin/MMA Fighting)
Adrián Mečiar|4. mar 2021 o 09:05

V UFC končí dvojica legiend.

LAS VEGAS. Veľké čistky v organizácii ešte na konci minulého roka avizoval prezident UFC Dana White. Prepúšťanie síce nakoniec nie je také masívne, ako zneli bezprostredné obavy, no pokiaľ sa promotérom naskytne príležitosť zbaviť sa bojovníka, ktorému sa práve nedarí, bez váhania ju využijú.

V UFC dnes ráno oficiálne skončili dve legendárne mená ťažkej váhy, Junior dos Santos a Alistair Overeem. O ich prepustení informuje portál MMA Junkie.

Dos Santos je bývalým šampiónom ťažkej váhy. V UFC pôsobil nepretržite od roku 2008 a nazbieral tam bilanciu 15 víťazstiev a 8 prehier. Osudnými sa mu stali práve štyri z týchto porážok, ktoré prišli v jeho posledných štyroch vystúpeniach. 

Overeem na titul nikdy nedosiahol, no bol veľmi blízko. Šampióna ťažkej váhy Stipeho Miočiča poslal v prvom kole k zemi, následne nasadil gilotínu, no ani to nestačilo. Šampión sa ešte v tom istom kole otriasol a uhájil opasok, ktorý pre Overeema ostane naveky zakliaty.

Holandskému bojovníkovi s bohatými skúsenosťami naprieč viacerými bojovými športmi sa pritom celkom darilo. V posledných šiestich zápasoch ťahal Overeem za kratší koniec iba dvakrát. Vzhľadom na situáciu v divízii ale podľa všetkého rozhodlo, že mu tieto prehry s najväčšou pravdepodobnosťou definitívne zahatali cestu k titulovému súboju.

Brazílčan dos Santos ešte mohol dostať jednu šancu. Bývalý šampión však odmietol ponuku na zápas s Poliakom Marcinom Tyburom, pretože chcel viac času na prípravu. UFC mu nevyšlo v ústrety, namiesto toho prišlo rozviazanie kontraktu platného na ďalších 5 zápasov. Overeem mal platnú zmluvu na dva súboje. 


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Bez zľutovania. UFC prepustilo dve legendy ťažkej váhy