UFC Vegas 27: Font ovládol hlavný zápas, Dvořák predĺžil šnúru výhier

(Zdroj: Zuffa LLC)
Daniel Stankovič|23. máj 2021 o 10:25 (aktualizované 23. máj 2021 o 10:33)

Noc patrila favoritom.

LAS VEGAS. Ďalší zo série menších turnajov prebehol nadránom v rámci americkej organizácie UFC.

Hlavným ťahákom podujatia bol bezpochyby súboj elitných bantamových váh Codyho Garbrandta (12-4 MMA) a Roba Fonta (16-3 MMA).

Na karte sa ďalej rozhodovalo o ďalšej titulovej vyzývateľke v ženskej slamovej divízii medzi Yan Xiaonan (13-2 MMA) a Carlou Esparzou (18-6 MMA).

Májovú stopu československých bojovníkov v najprestížnejšej organizácii MMA súbojom zakončil David Dvořák.

Smutný pohľad na bývalého šampióna

Tri knokautové prehry Garbrandta z posledných rokov po nedodržaní stanovenej zápasovej taktiky zapríčinili, že sa bývalý kráľ bantamovej váhy UFC v súboji proti Robovi Fontovi do neho vlastne ani nedostal.

29-ročný bojovník počas dvadsiatich piatich minút pôsobil dojmom, akoby sa bál ďalšej nevynútenej porážky, a tak sa radšej držal v úzadí.

Na druhej strane Fonta nezastavili od výhry ani úspešné strhy súpera v prvých dvoch kolách. Udával tempo, bol presnejší a aktívnejší zápasník.

V reakciách na Fonta a jeho výkon sa na sociálnych sieťach častokrát opakovali slová ako dokonalý alebo perfektný. Mimo času stráveného na zemi prevýšil Garbrandta po všetkých stránkach.

„Cítil som sa skvele, stále som bol hlavou pri zemi a dodržiaval plán nepustiť sa do zvytočnej prestrelky, ale zvíťaziť to mojím jabom,“ opísal rozhovore víťaz duelu.

Jasný priebeh

Podľa papierov to malo to byť vyrovnané, avšak bola to "Esparza šou", a to spôsobom jej vlastným. Dosiaľ v UFC neporazená Yan strávila z ôsmich minút zápasu viac než sedem na chrbte, pričom bola v každej chvíli zasypávaná údermi.

Peterson súboj ukončil potom, čo sa skrátka Yan v bezvýchodiskovej pozícii crucifix nedokázala brániť pred tvrdým ground and poundom súperky.

Američanka už od úvodných sekúnd vyrukovala na súperku s jasnou taktikou: ukončiť zápas tvrdými údermi na zemi.
Američanka už od úvodných sekúnd vyrukovala na súperku s jasnou taktikou: ukončiť zápas tvrdými údermi na zemi. (Zdroj: Zuffa LLC, Autor: Jeff Bottari)

Oficiálne štatistiky úderov 170-30 v prospech Esparzy dotvárajú celkový obraz o dominancii americkej bojovníčky, ktorá sa tak posunula do diskusie o stret so šampiónkou slamovej váhy.

Čechom sa v UFC darí

Tretí zápas v americkej organizácii, tretie víťazstvo. A tentokrát to už na body nebolo, Dvořák sa blyskol nádherným škrtením nad Juancamilom Rondersom hneď v prvom kole.

Aj keď to pre jedenástku rebríčka mušej divízie v uplynulých dňoch po zmene súpera nebolo vôbec ľahké, s typovo odlišným súperom sa vysporiadal dokonale.

28-ročný bojovník tak nielen natiahol svoju víťaznú šnúru na úctyhodných šestnásť zápasov, ale tiež potvrdil pozitívny trend Čechov v UFC v poslednom období: dohromady z piatich duelov nepoznal Procházka ani Dvořák premožiteľa.

Joker naplnil úlohu favorita

V dôležitom súboji na hlavnej karte sa predstavili poprední bojovníci divízie do 84 kilogramov, a to Jack "Joker" Hermansson (22-6 MMA) a Edmen Shahbazyan (11-2 MMA).

Po vyčerpávajúcich troch kolách sa z víťazstva tešil Hermansson, ktorý napriek nepodarenému úvodu nakoniec dokázal preniesť súboj na zem a nájsť cestu k víťazstvu.

Shahbazyan, zreteľne lepší v postoji, nenašiel odpoveď na strhy súpera a jeho prácu na zemi.

Druhá prehra za sebou mladého Američana tak na istý čas odďaľuje jeho prechod do najvyšších poschodí strednej divízie.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC Vegas 27: Font ovládol hlavný zápas, Dvořák predĺžil šnúru výhier