UFC 217: Joanna sa pokúsi o vyrovnanie rekordu Rondy Rousey

Adrián Mečiar|2. nov 2017 o 01:00

Neporazená poľská šampiónka sa v MSG pokúsi o zaznamenanie svojej 15. kariérnej výhry, ktorá by zároveň znamenala vyrovnanie rekordu.

Joanna Jedrzejczyk si hneď po piatej úspešnej obhajobe svojho titulu vypýtala šancu opäť bojovať v Madison Square Garden. Poľská šampiónka sa v najslávnejšej hale sveta po prvýkrát predstavila 12. novembra minulého roka proti krajanke Karoline Kowalkiewicz.

A žiadosť Joanny bola vyslyšaná, keď sa vedenie organizácie rozhodlo, že dvojnásobnej poľskej športovkyni roka sa postaví rodáčka z Litvy, Rose Namajunas. Tento duel bude jedným z troch titulových súbojov na karte.  

Namajunas sa objavila vo finále inauguračného turnaja najľahšej váhovej kategórie v UFC, no tam ju vybodovala Carla Esparza. 'Thug' Rose sa k šanci získať opasok znova priblížila v auguste 2016, avšak tentoraz bola nad jej sily spomínaná 'Poľská princezná', Karolína Kowalkiewicz.

Rose sa po tejto prehre vrátila do klietky v apríli a bola z toho jednoznačná vyhrá nad Michelle Waterson. Namajunas súperku poslala k zemi prekvapivým high kickom a zápas následne ukončila pomocou svojej najväčšej zbrane, teda vďaka skvelému BJJ.

Odborníci sa jednohlasne zhodujú v tom, že favoritkou je určite jedrzejczyk. Joanna je dokonca úplne najväčšou favoritkou na celej štartovke UFC 217. Avšak, odborníci sa tiež zhodujú na tom, že Namajunas rozhodne nie je bez šance. Rose by mohla šampiónke pekne zatopiť najmä v prípade, ak by ju vzala na zem, kde bude vo výhode. Namajunas má vôbec najvyššiu úspešnosť v pokusoch o takedown, takže Jedrzejczyk bude musieť byť naozaj ostražitá.

„Pri mojej prvej titulovej šanci som bola veľmi mladá, bez skúseností. Dnes sa snažím vziať si ponaučenie z každej vhodnej príležitosti, a tak sa môžem posúvať vpred. Ak aj naďalej budem pokračovať v tvrdej práci, stanem sa nezastaviteľnou. Viem, že Joannu dokážem poraziť, no nebude to nič jednoduché,” vraví pred duelom Rose Namajunas.

Joanna je klasicky vo svojich vyhláseniach oproti súperkám omnoho sebavedomejšia, no neporazená Poľka na to vyslovene má právo. Jedrzejczyk pred súbojom rovnako nahlas hovorí o vyrovnaní rekordu v počte obhajob titulu v ženských divíziach, ktorý zatiaľ drží Ronda Rousey (6). „Som pripravená na to, aby som pre vás v zápase predviedla veľkú šou. Nemám žiadne pochybnosti o tom, že teraz vyrovnám rekord Rondy a o chvíľu ho i prekonám, pretože ja sa nikdy nevzdám. Skutočne nikdy. Narodila som sa pripravená."

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC 217: Joanna sa pokúsi o vyrovnanie rekordu Rondy Rousey