Veterán UFC Spicely: Titul Oktagonu by pre mňa znamenal veľa

(Zdroj: MMA Fighting, Autor: Esther Lin)
Daniel Stankovič|21. máj 2021 o 11:16 (aktualizované 21. máj 2021 o 11:25)

Bývalý zápasník UFC sa už čoskoro predstaví domácim fanúšikom.

BRNO. Už len osem dní ostáva do očakávaného súboja na turnaji Oktagon 24 medzi Ericom Spicelym (12-6 MMA) a Marcinom Naruszczkom (21-9 MMA).

V medzinárodne obsadenom dueli pôjde o veľa, keďže víťaz získa miestenku v boji o titul strednej váhy Oktagonu s hviezdnym českým zápasníkom Karlosom "Terminátorom" Vémolom.

Pre Erica Spicelyho pôjde na blížiacom sa podujatí o druhý zápas po odchode z UFC, pod ktorej hlavičkou odzápasil sedem profesionálnych súbojov.

Počas trojročného pôsobenia v americkej organizácii získal Spicely skalp bývalého titulového vyzývateľa poloťažkej váhy Thiaga Santosa.

34-ročný Američan má za sebou aj účasť v 23. sérii reality šou UFC Ultimate Fighter, kde nakoniec po dvoch víťazstvách vypadol pred bránami finále s neskorším víťazom Andrewom Sanchezom.

Práve blížiaci sa duel s Naruszczkom, skúsenosť s UFC alebo to, ako sa dostal do známeho kanadského tímu Tristar gym, boli hlavnými témami v rozhovore na sociálnej sieti československej organizácie.

„Práve s natáčali šou Ultimate Fighter, keď ma jeden zápasník, čo bol so mnou na izbe, pozval k nim si prísť niekedy zatrénovať (do svetovo známeho klubu Tristar Gym). O nejaký čas neskôr, som po skončení šou dostal ponuku na zápas s Thiagom Santosom, ale môj vtedajší kouč nechcel, aby som to prijal, lebo sa bál, že mi v súboji môže riadne ublížiť.

Keď som mu povedal, že ak ten zápas nezoberiem, tak ma vyhodia z UFC, jeho názor to vôbec nezmenilo. Takže som sa zobral, zavolal spomínanému kamarátovi a on ma už uistil, že pre mňa v Tristare majú miesto,” opísal situáciu, po ktorej sa dostal do klubu, kde sa pravidelne pripravuje so špičkovými svetovými bojovníkmi.

Hoci si Spicely spolu s jeho tímom poľského súpera na turnaji Oktagon 24 naštudovali, je pripravený reagovať aj na vývin duelu.

„Je to dobrý a skúsený bojovník, avšak povedal by som, že úroveň, na akej doteraz zápasil, nebola tak vysoká v porovnaní s mojou. Na druhej strane je to tvrďák, určite to nebude ľahké, ale také to ani nechcem.

Nejaké videá zápasov som poslal svojim trénerom, aby sa na to pozreli a myslím, že máme dosť dobrý gameplan. V tomto momente to ale neberiem tak, že si musím naplánovať každú sekundu súboja. Samozrejme mám určitú predstavu, ale som taktiež pripravený reagovať na veci, ktoré počas zápasu nastanú.”

Vzhľadom na vysokú reputáciu a kvalitu turnajov, akú v súčasnosti ponúka Oktagon, je bývalý zápasník UFC viac než dostatočne namotivovaný predviesť fanúšikom svoje schopnosti a ukoristiť pás strednej váhy.

„Veľmi sa na to teším, počul som iba samé chvály o Oktagone od kamarátov, čo tu už zápasili. Nikdy som vo svojej kariére nebojoval o titul menšej či väčšej organizácie MMA, takže získať opasok Oktagonu vzhľadom na úroveň akú má, by pre mňa znamenalo veľmi veľa,” dodal bojovník s prezývkou Zebrinha.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Veterán UFC Spicely: Titul Oktagonu by pre mňa znamenal veľa