UEFA potrestala Celtic pokutou za výtržnosti fanúšikov

SITA|29. mar 2012 o 12:59

Európska futbalová únia (UEFA) potrestala škótsky klub Celtic Glasgow pokutou 25-tisíc eur za výtržnosti jeho fanúšikov počas decembrového duelu v Európskej lige UEFA na ihrisku talianskeho tímu Udinese Calcio.

GLASGOW.

Priaznivci používali pyrotechniku a prezentovali sa aj "neprístojným transparentom". Zástupcovia škótskeho klubu sa neodvolali proti finančnému trestu.

"Celtic dostal pokutu 25-tisíc eur za porušenie článku 11 o disciplinárnych nariadeniach. Rozhodnutie sme prijali už 23. februára a nie je nič zvláštne na tom, že sme ho zverejnili až teraz. Zaoberáme sa predsa stovkami prípadov každý mesiac. Celtic sa neodvolal proti pokute," uviedol hovorca UEFA.

Predstavitelia glasgowského mužstva sa bránili argumentom, že menšina prezentujúca sa nedôstojným spôsobom nie je skutočným fanklubom Celticu.

"Prekvapilo ma len, že na tom transparente nemali gramatickú chybu. Som veľmi sklamaný, že urobili hanbu mne, vedeniu klubu, hráčom a 99,9 percenta fanúšikom," netajil rozhorčenie tréner Celticu Neil Lennon.

"Zistíme, kto je za to zodpovedný. Títo fanúšikovia sa už nikdy nedostanú do hľadiska Celticu Parku. My teraz trpíme za hlúposť skupiny nejakých puberťákov, ktorí si mysleli, že sú zaujímaví. Vrhá to zlé svetlo na celý škótsky futbal," reagoval šéf exekutívy Celticu Peter Lawwell.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»UEFA potrestala Celtic pokutou za výtržnosti fanúšikov