Antisemitizmus fanúšikov? UEFA rieši obliatie pivom aj pálenie vlajky

Fanúšikovia Union Berlín, archívna fotografia.
Fanúšikovia Union Berlín, archívna fotografia. (Autor: SITA/AP)
TASR|6. okt 2021 o 08:29 (aktualizované 6. okt 2021 o 13:22)

Spolupracujú aj s políciou.

BERLÍN. Európska futbalová únia (UEFA) začala disciplinárne konanie voči Unionu Berlín.

Fanúšikovia nemeckého klubu sa v minulotýždňovom zápase Európskej konferenčnej ligy proti Maccabi Haifa mali previniť pokrikovaním antisemitských hesiel.

Okrem toho niekoľko priaznivcov izraelského tímu obliali pivom a ukradli im izraelskú vlajku, ktorú sa pokúsili zapáliť.

Incidentmi sa už zaoberá UEFA v spolupráci s berlínskou políciou, ktorej klub poskytol videozáznamy z incidentov pre ľahšiu identifikáciu páchateľov. Informovala agentúra dpa.

Nemecký futbalový klub identifikoval osobu, ktorá sa mala aktívne podieľať na antisemitskom správaní. 

Vedenie Berlínčanov spomenutej osobe doživotne zakázalo vstup do všetkých klubových priestorov a kontaktovalo Nemecký futbalový zväz (DFB) so žiadosťou o zákaz vstupu pre uvedeného previnilca na futbalové štadióny v celej krajine.

"Chceli by sme sa poďakovať všetkým fanúšikom Unionu, ktorí v tomto zápase preukázali solidaritu s obeťami takýchto útokov. Dobrou správou je, že sme identifikovali páchateľa," uviedol prezident klubu Dirk Zingler.

"V Unione Berlín netolerujeme žiadnu formu diskriminácie. Podnikli sme preto ďalšie kroky, aby sme danú osobu eliminovali z našich radov," pokračoval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Antisemitizmus fanúšikov? UEFA rieši obliatie pivom aj pálenie vlajky