Tyson Fury plánuje darovať milióny zo svojej výplaty ľuďom v núdzi

Adrián Mečiar|3. dec 2018 o 01:00

Fury nemá v pláne ponechať si veľkú časť zo svojho zárobku.

Za 12-kolový zápas o titul superťažkej váhy organizácie WBC proti úradujúcemu šampiónovi Deontayovi Wilderovi si Tyson Fury na účet pripísal slušnú čiastku. Tri milióny dolárov sú jeho garantovanou výplatou, ktorú už obdržal a očakáva sa, že spolu s podielom z PPV zinkasuje sumu až okolo desiatich miliónov dolárov.

30-ročný boxer si však neplánuje túto čiastku ponechať pre seba. Fury ešte pred zápasom vyhlásil, že väčšinu chce darovať na pomoc ľuďom, ktorí to potrebujú. „Rozdám to chudobným a dám postaviť domy pre bezdomovcov," povedal Fury. „Ja to ani nemám ako využiť, nechcem sa stať milionárom alebo miliardárom. Som boxer, nie biznismen, a zrejme skončím rovnako ako ostatní boxeri, švorc."

„Na konci si peniaze aj tak nebudete môcť vziať do hrobu, takže s nimi aspoň urobím niečo, čím pomôžem ľuďom v núdzi. Keď sa vrátim domov, postavím príbytky pre bezdomovcov. Vždy som to chcel urobiť, ale pobyt tu (v Kalifornii), kde okolo seba vidíte tisíce ľudí bez domova, mi dodal extra motiváciu."

Fury je otcom štyroch detí, ktorým chce samozrejme tiež zabezpečiť dobrý život. Sám ale tvrdí, že jeho potomkovia nič nedostanú zadarmo. Aj on predsa musel tvrdo pracovať pre všetko, čo dnes má. „Moje deti si musia nájsť v živote vlastnú cestu. Nebudú žiť z môjho mena a reputácie, pretože to by bolo príliš jednoduché. Vidíte mnoho detí bohatých rodičov, ktoré nič nerobia, lebo všetko dostali len tak."

Takej výchove sa chce Fury vyhnúť. „Ani ja som to nikdy nemal jednoduché, musel som makať. Tvrdo som pracoval už od mala. Ak som niečo chcel, musel som to získať svojím vlastným úsilím."

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tyson Fury plánuje darovať milióny zo svojej výplaty ľuďom v núdzi