Twente už s päťbodovým náskokom, Stoch: Ešte to bude ťažké

SITA|16. mar 2010 o 13:40

Futbalisti FC Twente majú sedem kôl pred koncom sezóny najvyššej holandskej súťaže na čele tabuľky Eredivisie päťbodový náskok pred druhým PSV Eindhoven, tretí Ajax Amsterdam zaostáva o ďalší bod.

ENSCHEDE.

Mužstvo z Enschede ešte nikdy nezískalo majstrovský titul, v tomto ročníku má zatiaľ vytvorenú veľmi sľubnú pozíciu. Zverenci trénera Steva McClarena si môžu ešte viac vylepšiť svoje postavenie v sobotňajšom stretnutí 28. kola, keď zavítajú na ihrisko spomenutého PSV Eindhoven.

Slovenský krídelník v službách FC Twente Miroslav Stoch je zatiaľ v akýchkoľvek majstrovských vyjadreniach veľmi opatrný. "V žiadnom prípade nesmieme skákať od radosti. V závere súťaže nás čaká oveľa ťažší žreb ako našich najväčších rivalov. Bude to ešte veľmi, veľmi ťažké," cituje slová nitrianskeho rodáka Miroslava Stocha jeho oficiálna internetová stránka.

V piatok vyhralo Twente nad Den Haagom (3:1), čím vytvorilo tlak na svojich prenasledovateľov. V ich vzájomnom súboji sa napokon v Amsterdam Arene zrodil jasný triumf domáceho Ajaxu nad PSV (4:1), čím sa päťbodový trhák "červených" stal realitou.

"Zo začiatku to vôbec nevyzeralo dobre, veď sme inkasovali už po desiatich sekundách. To som vo futbale ešte nezažil a myslím si, že viacerí z nás nie. Súper rozohral, obranca dal dlhú loptu dopredu, ich útočník sa predral k zakončeniu a bolo to tam. Neuveriteľné."

"Našťastie sme to otočili a podľa mňa zaslúžene, boli sme jednoznačne lepším tímom," vyhlásil Miroslav Stoch. Dvadsaťročný krídelník strávil uplynulý víkend na Slovensku, keďže od trénera McClarena dostalo mužstvo za víťazstvo nad Den Haagom dva dni voľna.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Twente už s päťbodovým náskokom, Stoch: Ešte to bude ťažké