Turnaj WTA Tour v Budapešti - Husárová do finále štvorhry

SITA|12. júl 2008 o 19:13

BUDAPEŠŤ 12. júla (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová a Francúzka Alizé Cornetová zvíťazili v sobotňajšom stretnutí semifinále štvorhry na turnaji WTA Tour Gaz de France Grand Prix v Budapešti ...

BUDAPEŠŤ 12. júla (SITA) - Slovenská tenistka Janette Husárová a Francúzka Alizé Cornetová zvíťazili v sobotňajšom stretnutí semifinále štvorhry na turnaji WTA Tour Gaz de France Grand Prix v Budapešti (Tier III, dotácia 175 000 USD, antuka) nad nenasadeným slovinsko-austrálskym párom Andreja Klepačová, Bryanne Stewartová za 51 minút suverénne 6:2, 6:1. V predchádzajúcich budapeštianskych zápasoch stratili dva gemy a potom päť hier.

Trojky deblového žrebu v maďarskej metropole v sobotu získali 55 z 85 fiftínov a využili dve tretiny z deviatich brejkbalov. Pre ešte len 18-ročnú Cornetovú, 20. vo svetovom rebríčku dvojhry, išlo o vydarenú generálku pred singlovým finále, v ktorom si zmeria sily práve s 22-ročnou Klepačovou (135. v renkingu). Pre ktorúkoľvek z nich pôjde o premiérový triumf na takejto úrovni v kariére.

V nedeľňajšom súboji o titul vo štvorhre Husárová a Cornetová budú čeliť nenasadenému nemecko-rumunskému tandemu Vanessa Henkeová, Ioana Raluca Olarová. Šampiónky si odnesú 140 renkingových bodov a spoločný šek na 8250 USD. Zdolané dostanú 100 bodov a 4400 USD.

Tridsaťštyriročná Bratislavčanka Husárová, momentálne 33. v párovom počítačovom poradí, má na konte 23 deblových titulov, medzi nimi dva budapeštianske: z roku 2001 (s Taliankou Tathianou Garbinovou) a predvlaňajší (s Holanďankou Michaellou Krajicekovou).

Majsterka sveta WTA Tour 2002 Husárová na svoj 24. úspech čaká od septembra 2007, keď v Luxemburgu triumfovala po boku Češky Ivety Benešovej. S ľaváčkou z Mostu odvtedy bola vo finále v máji v „jednotkovom“ Ríme.

Štvorhra - semifinále:

Alizé Cornetová, Janette Husárová (3-Fr./SR) - Andreja Klepačová, Bryanne Stewartová (Slovin./Austr.) 6:2, 6:1 za 51 minút

Prehľad víťazných turnajov Janette Husárovej na okruhu WTA vo štvorhre (23):

2007: Luxemburg (s Češkou Ivetou Benešovou), Auckland (s Argentínčankou Paolou Suárezovou)

2006: Budapešť (s Holanďankou Michaellou Krajicekovou), Palermo (s Krajicekovou)

2005: Tokio (s Ruskou Jelenou Lichovcevovou)

2004: Linz (s Lichovcevovou), Estoril (so Švajčiarkou Emmanuelle Gagliardiovou), Dubaj (so Španielkou Conchitou Martinezovou)

2002: MS WTA Tour v Los Angeles (s Ruskou Jelenou Dementievovou), Luxemburg (s Belgičankou Kim Clijstersovou), Moskva (s Dementievovou), San Diego (s Dementievovou), Berlín (s Dementievovou), Doha (so Španielkou Arantxou Sanchezovou-Vicariovou)

2001: Palermo (s Taliankou Tathianou Garbinovou), Budapešť (s Garbinovou), Bogota (s Garbinovou), Gold Coast (s Taliankou Giuliou Casoniovou)

2000: Varšava (s Garbinovou)

1998: Bogota (so Suárezovou)

1997: Auckland (s Belgičankou Dominique van Roostovou)

1996: Palermo (s Rakúšankou Barbarou Schettovou), Maria Lankowitz (s Ukrajinkou Natašou Medvedevovou)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Turnaj WTA Tour v Budapešti - Husárová do finále štvorhry