Turecký Trabzonspor chce získať Jána Muchu

Ján Mucha
Ján Mucha (Autor: Petit Press)
SITA|18. jan 2010 o 12:03

Slovenský brankár v službách poľskej Legie Varšava Ján Mucha ml. možno spojí svoju ďalšiu kariéru s tureckým futbalom.

TRABZON.

O služby 27-ročného z Belej nad Cirochou pochádzajúceho gólmana sa totiž intenzívne zaujíma účastník tamojšej najvyššej súťaže Süper Lig Trabzonspor. Informáciu o interese bronzového tímu z uplynulej ligovej sezóny priniesol v pondelok turecký denník Vatan.

Slovenská reprezentačná brankárska jednotka Ján Mucha spolu so svojimi manažérmi už dlhšie rokuje s tímom na pobreží Čierneho mora o možnosti transferu.

Trabzonspor má seriózny záujem, okrem neho by však bývalého gólmana Humenného, Interu Bratislava a MŠK Žilina chceli vidieť vo svojom kádri aj viaceré anglické tímy na čele s Tottenhamom Hotspur či FC Everton.

Získanie Muchu do svojho tímu si ako hlavný cieľ počas tohto zimného prestupového obdobia stanovil známy turecký tréner Senol Günes, ktorý pôsobil v Trabzonspore ako hráč a teraz prežíva už svoje štvrté obdobie na lavičke "bordových" v úlohe kouča. Günes, ktorý v roku 2002 priviedol "krajinu polmesiaca" na MS v Japonsku a Kórejskej republike k zisku bronzových medailí, je údajne ochotný zaplatiť za Muchu 1 milión eur.

Ak by sa vedeniu aktuálne šiesteho tímu tabuľky Süper Lig 2009/2010 nepodarilo Slováka zlanáriť do svojich radov, alternatívou je príchod brankára Vanju Ivesu z konkurenčného Eskisehirsporu.

Jeden z hlavných strojcov historického postupu Slovenska na majstrovstvá sveta v Juhoafrickej republike Mucha je momentálne s Legiou na sústredení v španielskej Malage.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Turecký Trabzonspor chce získať Jána Muchu