Troligovi museli po ťažkej autohavárii operovať obe nohy, mohol vykrvácať

TASR|26. júl 2007 o 17:29

Znojmo 26. júla (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Troliga utrpel počas cesty na prvý tréning pri dopravnej nehode neďaleko Znojma vážne zranenia rúk ...

Znojmo 26. júla (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Troliga utrpel počas cesty na prvý tréning pri dopravnej nehode neďaleko Znojma vážne zranenia rúk a nôh a hneď po prevoze do znojemskej nemocnice ho museli operovať.

Ako v tejto súvislosti vo štvrtok uviedol český denník Sport, 23-útočník, ktorý cestoval na úvodný tréning českého extraligového klubu HC Znojemští Orli, cestou na južnú Moravu zbehol s autom z cesty a narazil do stromu. Podľa niektorých zdrojov príčinou Troligovej havárie bol mikrospánok, lebo hokejista na južnej Morave havaroval skoro ráno, polícia ako príčinu nehody uvádza aj osvietenie iným protiidúcim vodičom. Privolaní hasiči museli pri vyprosťovaní ťažko zraneného vodiča odrezať strechu jeho auta.

"Tomáš má zlomenú ľavú ruku. Mal tiež vykĺbené pravé koleno a pravdepodobne aj potrhané väzy v ňom. Najväčším problémom, ktorý museli záchranári okamžite riešiť, bolo pricviknutie tepny na nohe, z ktorej krv vytekala do vnútra nohy a zranená noha postupne odumierala. Ak by krv tiekla z tepny von, Tomáš by mohol vykrvácať a zomrieť," citoval vo štvrtok český denník Sport slová Mariána Troligu, otca zraneného hokejistu.

"Podľa lekárov zo znojemskej nemocnice, kde je syn hospitalizovaný, po havárii mal problémy aj s chrbticou a nepracovala mu jedna oblička," uviedol ďalej Marián Troliga.

Vzhľadom na závažné zranenia oboch nôh, ktoré lekári museli operovať, je v týchto dňoch rozhodujúce uzdravenie bývalého ligového hráča Prešova, Žiliny, Martina a Košíc. Nik z ošetrujúcich lekárov zatiaľ nedokázal predpovedať ďalší vývoj zdravotného stavu mladého hokejistu, ani určiť čas jeho návratu na ľadovú plochu. Podľa charakteru zranení sa však dá predpokladať, že sezóna 2007/2008 je pre Troligu už stratená.

"Teraz je rozhodujúce, aby sa Tomáš z tých ťažkých zranení vylízal. Aby sa z toho dostal. Či bude pokračovať v hokejovej kariére - to je teraz predčasná otázka. Je v nemocnici a jeho stav je po operáciách stabilizovaný," dodal otec Tomáša Troligu, bývalého reprezentanta SR do 18 a do 20 rokov, ktorého v roku 2002 draftoval klub NHL St. Louis v 3. kole z 89. miesta.

šž ld

Nachádzate sa tu:
Domov