Trnavčan Sabo pozvánku nečakal, na Španielov sa teší

Erik Sabo (vpravo) na snímke s klubovým spoluhráčom Nikolasom Špalekom.
Erik Sabo (vpravo) na snímke s klubovým spoluhráčom Nikolasom Špalekom. (Autor: SITA)
SITA|1. okt 2014 o 17:07

Erik Sabo je verí, že slovenská futbalová reprezentácia proti favorizovaným Španielom uspeje.

BRATISLAVA. Jedným z dvojice futbalistov najvyššej slovenskej súťaže, ktorí sú v nominácii reprezentačného trénera Jána Kozáka na blížiace sa duely proti Španielsku (9. 10.) a Bielorusku (12. 10.), je Erik Sabo.

Hráč Spartaka Trnava mal dlhší zdravotný výpadok, ale už je v poriadku.

Hral iba dvakrát v príprave

"Chcem sa poďakovať trénerovi Kozákovi za pozvánku. Priznám sa, vôbec som ju nečakal, veď som bol nejaký čas mimo hry a po zranení som odohral len pár zápasov. Verím, že sa mu odvďačím poctivým výkonom. Na duel proti Španielsku sa veľmi teším," citoval Saba portál fortunaliga.sk.

Dvadsaťdvaročný stredopoliar nastúpil v najcennejšom drese zatiaľ dvakrát, v tohtoročných májových prípravných súbojoch proti Čiernej Hore a Rusku.

Kozák: Je perspektívny

"Erik ma v nich príjemne prekvapil, ukázal svoj potenciál. Je perspektívnym hráčom. Mal zdravotné problémy, ale dal sa do poriadku. Teraz odohral za Spartak päť zápasov po sebe a dostal šancu," komentoval Kozák.

Sabo je pred súbojom proti úradujúcemu európskemu šampiónovi zo Španielska optimistom.

"Budeme musieť hrať zo zabezpečenej obrany a spoliehať sa na rýchle protiútoky. Máme na to vhodných hráčov, no taktiku treba nechať na trénera. Určite sa v Žiline bude hrať pred vypredanými tribúnami. Verím, že budeme úspešnejší, hoci Španielsko je jednoznačným favoritom," doplnil Sabo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Trnavčan Sabo pozvánku nečakal, na Španielov sa teší