Trio najlepších chce ukončiť kariéru v súčasnom pôsobisku

SITA|10. mar 2009 o 14:01

Veľké množstvo špičkových futbalistov v ostatnom období vyslovilo spokojnosť s ich aktuálnym pôsobiskom a neuvažuje o zmene zamestnávateľa.

BRATISLAVA. Hviezdy svojich klubov dokonca avizujú, že by radi zostali verní klubovým farbám a ukončili kariéru vo svojom súčasnom tíme.

Zrejme najlepším príkladom je ofenzívny stredopoliar talianskeho veľkoklubu AC Miláno Kaká. Manchester City v čele s arabskými majiteľmi z finančnej spoločnosti Abu Dabi United Group ponúklo "rossoneri" neuveriteľných 150 miliónov eur za prestup najlepšieho futbalistu sveta v roku 2007.

Dvadsaťšesťročný brazílsky špílmacher však odolal pokušeniu a zostal verný mužstvu, ktorého domovským stánkom je San Siro. "Všetky odkazy, ktoré som dostal, ma nabádali, aby som sa rozhodol srdcom. Tak som tie výzvy vypočul. Zostávam hráčom Milána," rozhodol sa Kaká v januári 2009. "Mojím cieľom do budúcnosti je stať sa kapitánom v Miláne. Jednoznačne chcem zostať verný tomuto klubu," potvrdil sympatie voči milánskemu AC jeden z najlepších futbalistov na svete.

Podobnými vyhláseniami sa v médiách často prezentuje aj argentínsky krídelník FC Barcelona Lionel Messi. "Keby to záležalo len na mne, určite by som chcel zostať na Nou Campe do konca kariéry. Všetky vyhlásenia o mojom prestupe do Anglicka alebo do konkurenčného Realu Madrid sú výmysly. Milujem Barcelonu celým svojím srdcom," poprel akékoľvek špekulácie a možnej zmene dresu 21-ročný Messi.

Argentínska superhviezda sa okamžite po príchode do metropoly Katalánska stala miláčikom publika. Svojím herným štýlom, neuveriteľnou loptovou technikou a rýchlosťou privádza súperových obrancov do zúfalstva a pripomína legendu svetového futbalu - "božského" Diega Maradonu. Niet divu, že s osemnástimi gólmi druhý najlepší strelec tímu (viackrát skóroval len kamerunský kanonier Samuel Eto´o, pozn.) v tejto sezóne Lionel Andrés Messi patrí k hráčom, ktorému by prestup do iného klubu fanúšikovia len tak ľahko neodpustili.

Trojicu momentálne zrejme najlepších hráčov na svete, ktorí neuvažujú nad zmenou pôsobiska, dopĺňa Cristiano Ronaldo z Manchestru United. O služby 24-ročného krídelníka prejavil v lete 2008 eminentný záujem Real Madrid. Niekoľko týždňov sa vehementne špekulovalo o tom, že najlepší strelec "červených diablov" v minulej sezóne vymení upršané Britské ostrovy za jemu atmosférou aj klímou príjemnejší Pyrenejský polostrov. Po osobnom rozhovore s dlhoročným kormidelníkom ManU Sirom Alexom Fergusonom však napokon Ronaldo odolal pokušeniu a svoju profesionálnu budúcnosť spája s aktuálnym anglickým a európskym šampiónom. Rodák z portugalského Funchalu najprv vyhlasoval, že jeho snom bolo odmalička pôsobenie v Reale. Svoj názor však zmenil, zostal v kádri "červených diablov" a momentálne nerozmýšľa nad iným angažmánom. Zrejme chce ísť v stopách svojho mentora Fergusona, ktorý na lavičke Manchestru oslávil v novembri 2008 už 22. výročie svojho pôsobenia. Pravdepodobne žiadny futbalový fanúšik neverí, že by charizmatický Škót viedol do konca svojej kariéry niektoré iné mužstvo než to, ktorého domovským stánkom je Old Trafford.

Do klubu "verných" sa svojimi vyhláseniami pridal aj slovenský reprezentačný stredopoliar Marek Mintál, ktorý si oblieka dres nemeckého 1. FC Norimberg. "Pôsobím tu od roku 2003. Vždy som sa tu cítil veľmi dobre, prispel k tomu aj fakt, že som s Norimbergom prežil najkrajšie obdobie v mojej futbalovej kariére. Triumf v Nemeckom pohári v roku 2007, účinkovanie v Pohári UEFA a koruna kráľa strelcov z roku 2005 sú veľmi príjemnými spomienkami. Od môjho príchodu do Norimbergu sa tu cítim veľmi dobre, ľudia si ma hneď obľúbili a majú ma radi aj v súčasnosti. Viem si celkom reálne predstaviť, že by som tu zakončil moju profesionálnu kariéru," vyhlásil populárny "Fantóm", o ktorého v minulosti prejavili záujem špičkové európske kluby FC Liverpool, Besiktas Istanbul, FC Villarreal či VfB Stuttgart. Dokonalým príkladom všetkých spomenutých opôr svojich tímov môže byť taliansky obranca pôsobiaci v AC Miláno Paolo Maldini. Štyridsaťročný stopér si v súťažnom stretnutí nikdy neobliekol iný ako "červeno-čierny" klubový dres. Od roku 1984 je stabilným členom defenzívnej formácie "rossoneri" a do roku 2002 bol kapitánom talianskej reprezentácie.

Nachádzate sa tu:
Domov