Tri roky bol asistentom Oremusa. Šimíček povedie Skalicu

Roman Šimíček (vpravo) pracoval naposledy ako asistent Petra Oremusa v HC Košice.
Roman Šimíček (vpravo) pracoval naposledy ako asistent Petra Oremusa v HC Košice. (Autor: TASR)
SITA|15. okt 2015 o 22:09

Vlani získal ako asistent Petra Oremusa majstrovský titul s HC Košice. Roman Šimíček sa stal novým trénerom hokejistov HK 36 Skalica.

SKALICA. Novým hlavným trénerom HK 36 Skalica sa vo štvrtok večer stal Roman Šimíček. Štyridsaťtriročný majster sveta z roku 1999 a držiteľ niekoľkých tímových trofejí vystriedal krajana Martina Stloukala.

Stloukal ukončil svoje pôsobenie po vzájomnej dohode s vedením klubu. Informuje o tom oficiálna internetová stránka skalického tímu.

Šimíček pôsobil v uplynulých troch sezónach ako asistent pri Petrovi Oremusovi vo Vítkoviciach (2012 - 2014) a následne v Košiciach. V uplynulom súťažnom ročníku s nimi získal majstrovský titul. V minulosti si vyskúšal i kanadsko-americkú NHL.

Ku skalickému mužstvu sa pripojí v nasledujúcich dňoch. Jeho asistentom bude Michal Ružička.

hokej10_23_1_2015218322_res.jpg

Roman Šimíček (vľavo vzadu) bol tri roky asistentom Petra Oremusa. FOTO - TASR.

Skalici sa v tejto sezóne nedarí. V jedenástich odohraných dueloch získali hráči HK 36 dovedna iba desať bodov. A patrí im posledná desiata priečka v Tipsport lige.

Štyridsaťštyriročný český kouč Martin Stloukal prišiel do Skalice pred týmto ročníkom 2015/2016. Predtým pracoval v Klagenfurte či Znojme.

V minulej sezóne doviedli Oremus so Šimíčkom HC Košice k majstrovskému titulu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Tri roky bol asistentom Oremusa. Šimíček povedie Skalicu