Tréner Sampdorie Zenga je šťastný, že má v tíme mladíka Ivana

Hráč Interu Miláno Ivan Perišič strieľa vyrovnávajúci gól do siete Sampdorie Janov.
Hráč Interu Miláno Ivan Perišič strieľa vyrovnávajúci gól do siete Sampdorie Janov. (Autor: SITA/AP)
SITA|4. okt 2015 o 19:44

Má stále iba dvadsať rokov, ale nastupuje už v najvyššej talianskej súťaži Serii A. Tréner Sampdorie Janov chváli svojich hráčov, vrátane Dávida Ivana.

JANOV. Taliansky futbalový klub Sampdoria Janov remizoval v nedeľňajšom dueli 7. kola tamojšej najvyššej súťaže Serie A s milánskym Interom 1:1.

Zverenci janovského kouča Waltera Zengu sa ujali vedenia tesne po prestávke v 51. minúte zásluhou kolumbijského reprezentanta Luisa Muriela. Nerozhodný výsledok 1:1 zariadil v 76. minúte Chorvát Ivan Perišič.

V závere stretnutia v 87. minúte sa dostal na trávnik aj slovenský mladík Dávid Ivan.

Kouč domácich Zenga priznal, že zápas mal preňho špecifickú príchuť. Za tím Inter Miláno odchytal v rokoch 1978 - 1994 viac ako tristo duelov. "Odohrali sme skvelý duel," cituje web sampnews24.com pozápasové slová Waltera Zengu.

"Predviedli sme dobrý výkon a utvorili sme si veľa šancí. Gratulujem môjmu tímu, podľa mňa si zaslúžil vyhrať. Keby Muriel alebo Correa pridali druhý gól, bolo by rozhodnuté."

Gól Muriela na 1:0.

Gól Perišiča na 1:1.

Vo svojom mužstve vidí Zenga veľa pozitív smerom do budúcnosti. "Ukazujeme správne odhodlanie. Spokojný som aj s našou mentalitou," vraví Zenga.

"Musíme naďalej pracovať a sústrediť sa aj na iné dôležité veci, aby náhodou nenastali nejaké problémy."

"Trvám na tom, aby sme pokračovali v kontinuite výkonov. Keď však sledujete hráčov ako Dávid Ivan, Pedro Pereira či Joaquín Correa, musíte byť šťastný," skonštatoval päťdesiatpäťročný rodák z Milána.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Tréner Sampdorie Zenga je šťastný, že má v tíme mladíka Ivana