Tréner Löw nepovažuje Nemecko za favorita ME

SITA|23. dec 2007 o 17:07

BERLÍN 23. decembra (SITA, AFP) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw v nedeľu vyhlásil, že ním vedený tím nepatrí do okruhu hlavných favoritov na zisk titulu na ME 2008 v Rakúsku a Švajčiarsku ...

BERLÍN 23. decembra (SITA, AFP) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw v nedeľu vyhlásil, že ním vedený tím nepatrí do okruhu hlavných favoritov na zisk titulu na ME 2008 v Rakúsku a Švajčiarsku (7. - 29. júna). Ako je známe, bronzoví medailisti z MS 2006 sa kvalifikovali na Euro ´08 ako prví zo všetkých mužstiev okrem výberov organizujúcich krajín, a to zo "slovenskej" D-skupiny, hoci v nej napokon skončili na druhom mieste za Českom. Nástupca Jürgena Klinsmanna Löw pri kormidle "Nationalelf" pre domáci magazín Kicker povedal, že osobne by tipoval Taliansko či Francúzsko, finalistov spomenutého vlaňajšieho svetového šampionátu.

"Nepovažujem nás za absolútnych favoritov. V uplynulom desaťročí sa Francúzi vyšvihli medzi elitu vo svetovej futbalovej hierarchii a Taliani tam patria tiež. Myslím si, že silní budú aj Španieli a Portugalčania. Neradno podceňovať ani Chorvátov a Poliakov," skonštatoval 47-ročný rodák zo Schönau Löw. Práve s Chorvátskom, Poľskom a Rakúskom sa Nemecko stretne v základnej B-skupine ME 2008. V prípade postupu do štvrťfinále by zrejme čelilo niekomu z tria Turecko, Portugalsko, Česko.

V britskej stávkovej kancelárii Ladbrokes je Nemecko favoritom s kurzom 5:1. Nasledujú Taliansko, Španielsko (po 8:1), Francúzsko, Portugalsko (po 9:1), Holandsko (11:1), Chorvátsko (13:1) a Česko (15:1). Najväčším outsiderom je Rakúsko (67:1).


Nachádzate sa tu:
Domov