Tréner Evertonu zažaloval Rooneyho za urážku na cti

TASR|21. apr 2007 o 09:51

Londýn 21. apríla (TASR) - Tréner Evertonu David Moyes podal žalobu na Wayna Rooneyho za urážku na cti, ktorej sa mal anglický futbalista dopustiť vo ...

Londýn 21. apríla (TASR) - Tréner Evertonu David Moyes podal žalobu na Wayna Rooneyho za urážku na cti, ktorej sa mal anglický futbalista dopustiť vo svojej autobiografickej publikácii.

Moyes zažaloval anglického útočníka za to, že vo svojej knihe "Môj doterajší príbeh" skonštatoval, že kouč bol arogantný, majúci všetko pod kontrolou a nakoniec aj zodpovedný za hráčov prestup z Evertonu do Manchestru United v roku 2004.

V knihe Rooney tvrdí, že sa s Moyesom rozprával o možnosti odchodu z Evertonu po tom, ako ho novinári obvinili so stykov s prostitútkami. Podľa futbalistu tréner následne oznámil podrobnosti rozhovoru liverpoolskemu denníku, čo viedlo k tomu, že Rooney napokon opustil klub, v ktorom pôsobil od detstva.

Podľa Moyesa obvinenia "poškodili jeho profesionálne i osobné dobré meno a spôsobili vážne ťažkosti i problémy" a žiada aj o vypustenie inkriminovanej pasáže pri ďalšom vydaní knihy.

Nachádzate sa tu:
Domov