Tréner hádzanárok: Po výkone ako proti Taliansku sa nemáme čo baviť o postupe

Tréner hádzanárok Dušan Poloz rozdáva pokyny svojim zverenkyniam počas zápasu proti Taliansku.
Tréner hádzanárok Dušan Poloz rozdáva pokyny svojim zverenkyniam počas zápasu proti Taliansku. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. mar 2018 o 12:37

Slovenské hádzanárky v sobotu v kvalifikačnom zápase zdolali Taliansko a udržali si šancu na postup na ME 2018.

ŠAĽA. Hádzanárky Slovenska splnili tohtotýždňový cieľ, ktorým bol zisk štyroch bodov z dvojzápasu s Taliankami v kvalifikácii ME 2018.

Cesta k nim však bola náročná. V oboch dueloch museli zverenkyne trénera Dušana Poloza predviesť druhopolčasový obrat z dvojgólového, resp. trojgólového manka, aby sa vyhli nečakanej strate bodov s outsiderom skupiny a zároveň sa udržali v hre o postup na šampionát do Francúzska.

Tréner použil tvrdšie slová

Výkonmi - najmä v útočnej fáze - v stredu vo Follonice (21:20) a v sobotu v Šali (20:17) však neoslnili. "My musíme vyhrávať práve takéto zápasy, naučiť sa zvládať rolu favorita so súpermi tohto rangu," zopakoval aj po víťaznej odvete Poloz.

Svojim zverenkyniam musel prehovoriť do duše na piatkovom tréningu i v polčasovej prestávke sobotňajšieho stretnutia.

"Povedal nám, aby sme sa prebrali. Diváci sa prišli pozrieť na nás a nezaslúžia si vidieť takýto výkon v našom podaní. Tvrdšie slová padli na úrodnú pôdu. Pomohli nám, po zmene strán sme zmazali trojgólové manko a napokon sme vyhrali," poznamenala spojka Simona Szarková, ktorá podstatnú časť svojej doterajšej kariéry strávila práve na šalianskej palubovke.

"Zmena obrany bol dobrý ťah od trénera. Asi sme si mysleli, že to doma pôjde ľahšie ako v Taliansku a samy sme sa dostali pod tlak," dodala Szarková.

Hráčka DHK Baník Most svojimi piatimi gólmi pomohla k obratu vývoja takisto ako šesťgólová krídelníčka michalovskej Iuventy Mária Holešová.

Slovenské hádzanárky zdolali Taliansko: fotogaléria

25.3.2018

"Hneď po zmene strán sme spravili štvorgólovú šnúru, čo bolo rozhodujúce. Je jasné, že v ďalších dueloch s Čiernou Horou a Poľskom budeme musieť ešte viac zabojovať a lepšie využívať vyložené gólové príležitosti. V súbojoch s Talianskom sme práve v tomto pohoreli, keď sme ich veľa nepremenili. Myslím si, že máme šancu potrápiť čiernohorské i poľské súperky a získať nejaké body," zamyslela sa po stretnutí s Talianskom Holešová.

Len o skóre za druhým miestom

V základnej zostave tímu SR nastúpili v sobotu dve hráčky aktuálneho kádra miestneho HK Slovan Duslo Šaľa. Jednou bola spojka Karin Bujnochová.

Asi sme si mysleli, že to doma pôjde ľahšie ako v Taliansku a samy sme sa dostali pod tlak.


Simona Szarková, slovenská hádzanárka

"Veľmi som sa tešila na tento zápas pred šalianskym publikom. Mali sme aj dosť streleckej smoly a z môjho pohľadu ani obrana nefungovala úplne ideálne. Musíme na ofenzíve i defenzíve ešte popracovať. Spokojnosť je aspoň s tým, že máme štyri body," zhodnotila Bujnochová. Okrem nej zastupovala Duslo aj krídelníčka Katarína Pócsíková, autorka dvoch presných zásahov.

Slovenky sú po dvoch tretinách kvalifikácie v tabuľke 2. skupiny na treťom mieste len o skóre za Poľkami figurujúcimi na druhej postupovej priečke.

"Po takomto výkone sa nemáme čo baviť o postupe. S hrou, akú sme predviedli v zápasoch proti Taliansku, sme bez šance. Verím, že záver ligovej sezóny budú mať naše hráčky kvalitný a pohodový, prídu na zraz s iným elánom a podarí sa nám úspešne zvládnuť duel s Čiernou Horou," zaželal si Poloz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tréner hádzanárok: Po výkone ako proti Taliansku sa nemáme čo baviť o postupe