Tréner Chelsea chce omladzovať káder

André Villas-Boas.
André Villas-Boas. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. júl 2011 o 14:53

Dres Chelsea si oblieka niekoľko hráčov po "tridsiatke". Sú medzi nimi aj opory tímu John Terry, Frank Lampard, Didier Drogba, Nicolas Anelka a Ashley Cole.

LONDÝN. Nový tréner anglického futbalového klubu FC Chelsea André Villas-Boas tvrdí, že "The Blues" by sa mali viac zamerať na prácu s mládežou. Úradujúci anglický vicemajster má totiž jeden z najstarších kádrov spomedzi všetkých účastníkov Premier League.

Portugalský kormidelník, ktorý vo funkcii nahradil v júni Carla Ancelottiho, už získal 19-ročného belgického brankára Thibauta Courtoisa, ktorého však poslal na hosťovanie do Atlética Madrid. Na Stamford Bridge by mal prísť aj 19-ročný defenzívny stredopoliar Oriol Romeu z FC Barcelona, s ktorým je už vedenie Chelsea dohodnuté na podmienkach zmluvy.

"Snažíme sa získať mladých hráčov a v budúcnosti od nás môžete čakať viac takýchto transferov. Máme totiž pomerne starý káder, jeden z najstarších v celej Premier League. Rešpektujem mojich zverencov a vážim si ich. Určite máme dostatočnú kvalitu, aby sme zabojovali o ligový titul. Musíme však myslieť aj na budúcnosť," uviedol Villas-Boas, ktorý je so svojimi zverencami na turné v Ázii.

Dres Chelsea si oblieka niekoľko hráčov po "tridsiatke". Sú medzi nimi aj opory tímu John Terry, Frank Lampard, Didier Drogba, Nicolas Anelka a Ashley Cole. Z mladíkov zaujal Villasa-Boasa 21-ročný útočník Daniel Sturridge, ktorý počas minulej sezóny hosťoval v konkurenčnom Boltone.

"Daniel určite patrí do kádra. Má pred sebou veľkú budúcnosť. Myslím si, že v blížiacej sa sezóne sa stabilne udomácni v kádri prvého mužstva Chelsea," doplnil 33-ročný bývalý kormidelník FC Porto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tréner Chelsea chce omladzovať káder