Tréner Cardiffu o Kissovi: Je talentovaný, jeho čas príde

Filip Kiss
Filip Kiss (Autor: TASR)
SITA|11. dec 2012 o 15:33

Mladíci v tíme musia byť trpezliví, tvrdí tréner Mackay.

CARDIFF. Tréner FC Cardiff City, účastníka anglickej druhej najvyššej súťaže, Malky Mackay vyhlásil, že Slovák Filip Kiss patrí k budúcim hviezdam klubu z hlavného mesta Walesu.

Dvadsaťdvaročný rodák z Dunajskej Stredy sa v aktuálnom ročníku anglickej Championship dostal na ihrisko len dvakrát ako striedajúci hráč. V minulej sezóne odohral v drese "The Bluebirds" 22 duelov.

"Filip je talentovaný mladý futbalista a skvelý človek. Bol kapitánom slovenskej reprezentácie do 21 rokov a jeho čas príde," povedal Mackay na adresu bývalého defenzívneho stredopoliara bratislavského Slovana.

Kormidelník Cardiffu sa domnieva, že mladíci v jeho tíme sa musia obrniť trpezlivosťou. Zároveň však priznal, že hráči do 23 rokov, ktorí sa v aktuálnom ročníku dostali na ihrisko, svojimi výkonmi nesklamali.

"Niektorí mladíci si musia počkať na svoju šancu, pretože cez leto sme mali prílev nových futbalistov, čo každému z nás umožnilo vyrásť," uviedol Mackay v rozhovore pre walesonline.co.uk.

"Vidím pokrok, ktorí naši mladíci urobili. Absolútne im dôverujem. Filip Kiss a ďalší musia tvrdo pracovať a zlepšovať sa. Sú totiž súčasťou našich dlhodobých plánov. Momentálne nemám v tíme nikoho, komu by som povedal, aby odišiel a hľadal si nový klub. Všetci ťaháme za jeden povraz," dodal 40-ročný bývalý stopér Watfordu, West Hamu United či Celticu Glasgow.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Tréner Cardiffu o Kissovi: Je talentovaný, jeho čas príde