Trenčín i Nové Zámky uspeli a v poslednom kole vo vzájomnom súboji zabojujú o play-off

Hráči Liptovského Mikuláša (v červených dresoch) nestačili na Trenčín.
Hráči Liptovského Mikuláša (v červených dresoch) nestačili na Trenčín. (Autor: TASR)
Sportnet|10. mar 2017 o 20:00

Postúpiť do vyraďovacej fázy môže iba jeden z dvojice Trenčín - Nové Zámky.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Dukla Trenčín uspela v Liptovskom Mikuláši, keď zdolala nováčika 4:2 v piatkovom stretnutí predposledného 53. kola slovenskej hokejovej Tipsport Ligy. Dukla vyhrala štvrtý zápas v sérii.

Uspeli aj hráči Nových Zámkov, ktorí na vlastnom ľade zvíťazili nad hráčmi Martina 4:2.

Práve Trenčín a Nové Zámky sa v nedeľňajšom záverečnom kole predstavia v priamom súboji o postup do play-off. Martin si miestenku vo vyraďovacej časti zabezpečil už v stredu.

Hokejisti Košíc doma zdolali Nitru 6:1. Košice bez zraneného kapitána Ladislava Nagya uspeli aj v druhom stretnutí po odvolaní trénera Rostislava Čadu.

Úradujúci majster ligy prehral druhýkrát po sebe, napriek tomu postúpi do play-off z druhého miesta, Košice obsadia po základnej časti tretiu priečku.

Hráči Banskej Bystrice prehrali doma so Zvolenom 3:4 po predĺžení. Hneď po derby zažili domáci hokejisti historickú udalosť. Prvýkrát sa radovali z trofeje určenej pre víťaza základnej časti, ktorú kapitánovi Tomášovi Surovému odovzdal riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner.

Pozrite si, ako sa Banská Bystrica radovala z trofeje pre víťaza základnej časti: fotogaléria

15.3.2017

Dosiaľ sa Banskobystričania prepracovali od sezóny 2008/2009, keď vstúpili medzi elitu s novým názvom, najvyššie raz na druhé a trikrát na tretie miesto. O svojom prvenstve v súčasnom ročníku, ktoré ich oprávňuje aj na štart v Lige majstrov, rozhodli už v 52. kole.

Paradoxne, aj keď v ňom prehrali na ľade Trenčína a pretrhli si 12-zápasovú šnúru víťazstiev, sedembodový náskok pred druhou Nitrou už bol dostatočný na to, aby si do histórie klubu zapísali najvyššie tabuľkové umiestenie.

Tipsport Liga - 53. kolo:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Trenčín 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Góly: 25. M. Sukeľ (M. Kriška, J. Sukeľ), 35. Langhammer (Vybíral) - 12. Štumpf (Sojčík, Holenda), 23. Marcel Hossa (Sojčík, Holenda), 24. M. Hecl (A. Šťastný, Marcel Hossa), 50. Denis Hudec (J. Gašparovič, Pavúk)

Vylúčení: 2:2 na 2 min, navyše: Bobček 10 min za napadnutie hlavy a krku, P. Luža 10 min za nešportové správanie (obaja Lipt. Mikuláš), presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff, Kalina - Bednár, Stanzel, 1080 divákov

Liptovský Mikuláš: Križan - Burzala, Bobček, P. Luža, T. Nádašdi, M. Šiška, Bagin, Mezovský, Kadlubiak - Langhammer, Cibák, Vybíral - J. Sukeľ, M. Sukeľ, M. Kriška - Piatka, Stümpel, Lištiak - Richard Huna, Oško, Róbert Huna

Trenčín: Volden - Drgoň, T. Starosta, Holenda, Pavúk, Pač, Bohunický, Trška, J. Pardavý ml. - M. Hecl, A. Šťastný, Marcel Hossa - J. Ručkay, J. Švec, Sojčík - Štumpf, Šimun, Vopelka - Denis Hudec, Sádecký, J. Gašparovič

HC Nové Zámky - MHC Martin 4:2 (2:0, 2:1, 0:1)

Góly: 14. Kučkin (Hujsa), 14. R. Lelkeš (Š. Novotný), 27. R. Lelkeš (Kučkin), 37. Čaládi (Saarinen, Kytnár) - 31. Salija (Markovič, P. Koyš), 46. Pulli (B. Rapáč)

Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák a Stano - M. Orolin, Bogdaň

Nové Zámky: Lundström - Cardwell, Drtina, P. Maier, Sandgren, Š. Novotný, Denis Rehák, Makovský, J. Tibenský - M. Paulovič, Kytnár, Saarinen - Kučkin, M. Hudec, Hujsa - Čaládi, R. Lelkeš, McParland - Fábry, Dominik Rehák, Dubec

Martin: Dzubina - L. Kozák, Bačik, Brňák, Salija, Pulli, P. König, Rusina, Pacalaj - R. Varga, Dírer, Korostin - P. Koyš, Heizer, Markovič - M. Dvořák, Surovka, B. Rapáč - Rzavský, Jurášek, Vyskoč

Hlasy po stretnutí:

Štefan Mikeš, tréner Nových Zámkov: "Prvé dve tretiny boli z našej strany veľmi dobré, veľmi nám pomohli dva zlepené góly, ktoré sme dali. Trošku sme sa uvoľnili, v druhej tretine sme dominovali, no treba povedať, že súper veľmi dobre bránil. To znamená, že sme hrali dosť neefektívny rohový hokej, aj keď optická prevaha bola na našej strane. Tých čistých šancí tam toľko nebolo, tých bolo viacej práve v prvej tretine. V tretej tretine sme dostali gól a trošku sme sa začali báť. Ale myslím, že sme si víťazstvo zaslúžili a verím, že nám pomôže v rozhodujúcom zápase, ktorý nás čaká."

Pavel Paukovček, tréner Martina: "Súperovi išlo v dnešnom zápase o veľa, my sme mali play-off v podstate isté. Nechali sme oddychovať niektorých hráčov, ktorí majú drobné zranenia. Prvé dve tretiny hral súper nátlakový hokej, my sme urobili nejaké chyby, z čoho pramenili góly. V tretej tretine sme chceli výsledok ešte zdramatizovať. Keby sme využili presilovku a dali na 3:4, bolo by to iné. Súper nám však už nedovolil streliť kontaktný gól a v podstate za tú snahu, ktorú preukázal, si víťazstvo zaslúžil viac."

HC Košice - HK Nitra 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

Góly: 8. Bicek (Suja), 28. Bicek (M. Dudáš, Tibor Varga), 42. Tibor Varga (Jenčík, Bicek), 53. Tibor Varga (Jenčík, Šmach), 54. Suja (Rudolf Huna, J. Milý), 56. Boltun (J. Vašíček, Hričina) - 40. M. Tvrdoň (Milam, Cope)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, T. Orolin - Synek, Šefčík, 3636 divákov

Košice: Habal - Šmach, M. Dudáš, J. Vašíček, E. Šedivý, Deyl, Jankovič, Vrábeľ, Koch - Rudolf Huna, Suja, J. Milý - Jenčík, Tibor Varga, Bicek - Šoltés, Boltun, Hričina - Bartánus, P. Bartoš, Klíma

Nitra: M. Valent - Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, M. Versteeg, Pupák, Korím, Meland - M. Tvrdoň, Marek Slovák, Cope - Kutálek, Krištof, H. Ručkay - Šille, J. Šiška, Macík - Bajtek, J. Štefanka, Piačka

Hlasy po stretnutí:

Miroslav Marcinko, tréner HC Košice: "Teší nás výkon, ktorý sme podali. Malo to nadšenie, elán. Zápas nebol jednoduchý, Nitra nás dostala aj pod tlak. Nakopol nás tretí gól v presilovke v tretej tretine. Chlapci ukázali veľkú silu, odhodlanie i nadšenie. Sme spokojní."

Andrej Kmeč, tréner HK Nitra: "Z našej strany nie je čo hodnotiť. Podali sme hanebný výkon. Hráči si neuvedomujú, za aký klub hrajú. Hazardujú s jeho menom a aj so svojím. To je všetko."

HC ‘05 iClinic Banská Bystrica - HKM Zvolen 3:4 po predĺžení (0:3, 2:0, 1:0 - 0:1)

Góly: 33. Kafka (Sersen, Belluš), 37. Buc (Maione, Hickmott), 58. Higgs (Handzuš, Skalický) - 8. P. Zuzin (Andersons), 8. B. Mráz (Klhůfek, L. Novák), 12. B. Mráz, 63. (Klhůfek (P. Zuzin, Puliš)

Vylúčení: 2:3 na 2 min, navyše: Puliš (Zvolen) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Müllner - Výleta, Tvrdoň, 2841 divákov

Banská Bystrica: Lawson (12. Bacashihua) - Wishart, Maione, Kubka, Sersen, J. Carlsson, V. Mihálik, Gründling, Rosandič - Buc, T. Surový, Hickmott - Kafka, Truchno,Belluš - Handzuš, Higgs, Skalický - Lamper, Bortňák, Matoušek

Zvolen: S. Baroš - Andersons, D. Krejči, T. Valenta, Hraško, Plechanov, Habšuda, J. Homer, Kelemen - P. Zuzin, L. Jurík, Puliš - Klhůfek, B. Mráz, L. Novák - Síkela, S. Petráš, Matis - Dubeň, Jakubík, Jurák

Nadpis šedého boxu

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Mali sme veľmi zlý vstup do zápasu, prvú tretinu bolo na ľade len jedno mužstvo, Zvolen dominoval korčuliarsky, silovo, takticky. Nakopol nás gól na 1:3, hralo sa vo fantastickej atmosfére, my sme v tento deň nechceli prehrať a chalani ukázali charakter. Postupne sme sa zlepšovali, hru sme vyrovnali, všetky sily vrhli do útoku a v predĺžení sme urobili chybu. Čo ma však teší bol charakter hráčov a fakt, že sme sa dotiahli z 0:3 na 3:0."

Milan Staš, asistent trénera Zvolena: "Mali sme výborný úvod s tromi gólmi, otupili sme útočnú silu súpera dobrým pohybom a bránením stredného pásma. Trochu nami otriasol inkasovaný prvý gól, súper nás potom dostal pod veľký tlak a napokon vyrovnal. Som rád, že pred peknou hokejovou kulisou si vezieme domov skalp domáceho mužstva."

Michal Handzuš, narodeninový oslávenec: "Bol som prekvapený, že mi takto k štyridsiatke gratulovali pred zápasom, nemám rád takéto ceremónie, keď sa vystavujem ľudom. Bolo to však od klubu i fanúšikov milé a za to im ďakujem. Prvá nevydarená tretina pramenila aj z únavy, no na to sa nemôžeme vyhovárať, aspoň vieme, že keď nehráme svoj hokej, tak nám to nejde a strácame dominanciu."

Peter Hraško, autor rozhodujúceho gólu Zvolena v predĺžení: "Mali sme skvelý začiatok, vyhrávali sme 3:0, čo sa často nestáva, potom sme nepremenili presilovku o dvoch hráčov a väčšinou sa hovorí, že kto takto dopadne, tak nevyhrá. Našťastie sme to dotiahli do víťazného konca aj za pomoci brankára. Proti Bystrici sa v takejto búrlivej atmosfére nehrá dobre, hráči majú obrovskú podporu v hľadisku a kvalitu v tíme, chvalabohu, že to takto dopadlo."

HK Poprad - MsHK Žilina 3:2 pp (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 7. Fabian (Svitana, Guliajev), 53. Mlynarovič (Svitana, Štrauch), 61. Svitana (Štrauch, Fabian) - 4. Handlovský (Hruška, Hovorka), 25. Švihálek (Konečný, Brejčák).

Rozhodovali: Lokšík, Štefik - Gavalier, Jobbágy, vylúčení: 5:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1017 divákov

Poprad: Fokin - Guliajev, Fabian, Suchý, Dinda, Davydov, Pokovič, Ibragimov, Ježek - Lichanec, Zagrapan, Hvila - Štrauch, Mlynarovič, Svitana - Bondra, Murček, Matúš Paločko - Abramov, Troliga, Bjalončík

Žilina: Mikoláš - Ťavoda, Čížek, Juraško, Brejčák, Macejko, Grman, Prokop, Mendrej - Handlovský, Hruška, Hovorka - Konečný, Švihálek, Stupka - Rogoň, Ondruš, Gmitter - Zlocha, E. Švec, Váňa

Hlasy po stretnutí:

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Vzhľadom na to, že obe mužstvá mali zaistený postup do play-off, tak sa hral zápas v tempe. Chlapci k tomu pristúpili zodpovedne. Som rád, že sme prelomili smolu a góly začali dávať útočníci. V posledných zápasoch to boli hlavne obrancovia. Zvíťazili sme na domácom ihrisku s veľmi silnou Žilinou,ktorá bude ťažkým súperom pre kohokoľvek v play-off. Nevieme, z ktorého miesta postúpime. Verím, že nám stúpne po víťazstve sebavedomie."

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Na dnešný zápas sme prišli v pozmenenej zostave. Dali sme šancu všetkým hráčom z lavičky, niektorí skúsenejší oddychovali. Do brány sa postavil Mikoláš, ktorý zachytal veľmi dobre. V dvoch celých päťkách hrali mladí hráči. Keby sme boli domácim odskočili za stavu 1:2, tak by sme brali všetky body. Beriem aj bod z Popradu, vzhľadom na zostavu, v akej sme hrali. V nedeľu nás čaká Banská Bystrica, proti ktorej nastúpime v plnej sile."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Trenčín i Nové Zámky uspeli a v poslednom kole vo vzájomnom súboji zabojujú o play-off