Toto je Vardyho sezóna, chváli útočníka Leicesteru spoluhráč

Jamie Vardy (vľavo) strieľa jeden zo svojich gólov do siete Liverpoolu.
Jamie Vardy (vľavo) strieľa jeden zo svojich gólov do siete Liverpoolu. (Autor: SITA/AP)
SITA|3. feb 2016 o 08:30

V Premier League strelil dvadsaťtri gólov, z toho osemnásť v tejto sezóne. Jamie Vardy dal oba góly Leicesteru City aj v zápase proti Liverpoolu.

LONDÝN. Leicester City si udržal líderskú pozíciu v najvyššej anglickej futbalovej súťaži aj po 24. kole. V utorňajšom stretnutí zvíťazil v domácom prostredí nad hráčmi FC Liverpool (2:0)

Tabuľku Premier League vedie s trojbodovým náskokom pred Manchestrom City. Ten zabral naplno v Sunderlande. V 16. minúte rozhodol Sergio Agüero.

Londýnsky Arsenal nevyhral už štvrtý duel po sebe. So Southamptonom sa rozišiel bez gólov a figuruje na štvrtej priečke s päťbodovým mankom na Leicester.

Zverenci trénera Claudia Ranieriho vrátili súperovi prehru 0:1 zo záveru uplynulého kalendárneho roka. A každým kolom sa približujú k historickému úspechu.

Nasledujúce dve stretnutia budú pre lídra tabuľky kľúčové. Predstaví sa na ihriskách najväčších konkurentov v boji o titul - Manchestru City a Arsenalu.

"Držíme sa pri zemi, ale ak budeme pokračovať v ceste, po ktorej kráčame, prečo by sme nemali veriť v zisk titulu? To by sa predsa zapísalo do histórie," vyhlásil pre BBC Sport odchovanec Manchestru United vo farbách Leicestru, stredopoliar Danny Drinkwater.

drinkwater_res.jpg

Drinkwater (vpravo) bojuje o loptu s Lucasom Leivom. FOTO - TASR/AP.

Dvojgólovým hrdinom Ranieriho tímu bol v utorok kanonier Jamie Vardy. Dvadsaťdeväťročný rodák zo Sheffieldu si opäť obul strelecké kopačky.

Predovšetkým prvý zásah v 60. minúte bol ukážkový. Vyštartoval za dlhým pasom Riyada Mahreza a volejom z približne tridsiatich metrov prekonal Simona Mignoleta.

Vardyho kúsok potešil aj trénera anglickej reprezentácie Roya Hodgsona sediaceho na tribúne King Power Stadium.

Vardy strelil v Premier League dovedna dvadsaťtri gólov vrátane osemnástich tohtosezónnych. Proti Liverpoolu dosiahol vôbec prvý zásah spoza šestnástky.

"Jeho prvý gól bol neuveriteľný. Všetci sme si mysleli, že s loptou zamieri do pokutového územia a on vymietol horný roh liverpoolskej bránky," pochválil Drinkwater spoluhráča.

"Toto všetko len potvrdzuje, že je to Vardyho sezóna. Aj z nenápadnej lopty dokáže vykúzliť veľký gól."

"Prvý gól bol jednoducho úžasný. Jamie je veľmi rýchly, dokáže vpredu veľa vytvoriť. Neuveriteľné, ako ho Mahrez našiel a ako si Jamie mal čas všimnúť si postavenie brankára a skórovať," skonštatoval po stretnutí pre Sky Sports kouč najväčšieho prekvapenia aktuálnej sezóny Premier League Ranieri.

Leicester City má v tejto chvíli na konte päťdesiat bodov. Za klubovým maximom zo sezóny 1999/2000 zaostáva iba o päť bodov.

"Teraz nás čaká fantastický zápas v Manchestri. Bude dôležité dobre sa zregenerovať. Musíme ísť krok za krokom," doplnil 64-ročný rodák z Ríma.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Toto je Vardyho sezóna, chváli útočníka Leicesteru spoluhráč