Törum opúšťa Rosenborg štýlovo po výhre nad Valenciou

SITA|25. okt 2007 o 13:17

OSLO 25. októbra (SITA, AFP) - Knut Törum si vybral na svoj avizovaný odchod z postu trénera nórskeho futbalového klubu Rosenborg Trondheim okamih, keď jeho tím postavilo na nohy cenné víťazstvo v Lige ...

OSLO 25. októbra (SITA, AFP) - Knut Törum si vybral na svoj avizovaný odchod z postu trénera nórskeho futbalového klubu Rosenborg Trondheim okamih, keď jeho tím postavilo na nohy cenné víťazstvo v Lige majstrov. Tridsaťšesťročný kormidelník vo štvrtok oznámil rezignáciu napriek tomu, že 20-násobný nórsky majster aj s prispením slovenského stredopoliara Marka Saparu zdolal deň predtým na vlastnom ihrisku v zápase 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov favorizovanú Valenciu 2:0. Törum tak odmietol maskovať triumfom nepresvedčivé výsledky v domácej súťaži aj v doterajšom priebehu LM. "Postavenie v tabuľke hovorí krutú pravdu o stave klubu, pre ktorý sú víťazstvá v nórskej lige viac pravidlom ako výnimkou," komentoval Törum 6. priečku Rosenborgu v aktuálnom poradí domácej súťaže. Jeho v tejto chvíli už bývalí zverenci strácajú na vedúci Brann Bergen už 16 bodov a pripravili sa aj o matematickú šancu obhájiť titul. Stredajší plný bodový zisk na úkor Valencie však ponúka Trondheimu sľubnú pozíciu na postup do ďalšej fázy Ligy majstrov z druhej priečky B-skupiny.

Vedenie mužstva už rozhodlo aj o tom, kto povedie Rosenborg z pozície hlavného kouča do konca aktuálnej sezóny (v Nórsku sa hrá systémom jar - jeseň). Bude ním doterajší Törumov asistent Trond Henriksen, ktorý sa tak stane už šiestym trénerom mužstva zo štadióna Lerkendal od roku 2002. "Samozrejme, že za neuspokojivé výsledky neviníme len Töruma. V posledných dňoch sme sa však rozprávali o budúcnosti klubu a dohodli sme sa na rozviazaní súčasného kontraktu," povedal prezident škandinávskeho klubu Terje Svendsen.


Nachádzate sa tu:
Domov