Tunisko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

(Autor: Football Tunisien/ instagram)
Sportnet|20. nov 2022 o 16:15

Aké sú najväčšie mená v nominácii Tuniska na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Tunisko je súčasťou skupiny D.

Ktorých hráčov Tuniska sa oplatí sledovať?

Dylan Bronn (27 rokov, obranca, Salernitana)

Má 35 štartov v drese Tuniska na svojom konte, množstvo skúseností a presne vie, o čom sú MS, keďže odohral na MS 2018 v Rusku dva zápasy proti Anglicku (1:2) a Belgicku (2:5), v druhom zápase aj skóroval.

Hoci zranenie a Covid-19 obmedzili jeho štarty v posledných mesiacoch, dá sa očakávať, že bude mať veľkú úlohu v Katare 2022 pre národný tím.

O jeho potenciáli hovorí už len chaos, ktorý spôsobil v prestupovom období pred začiatkom sezóny. Jeho bývalý klub Metz sa ho márne snažili udržať, dostal ponuky od domácich rivalov Lorient a Nantes, ale nakoniec namieril do talianskeho klubu Salernitana, kde hrá po boku Norberta Gyömbéra.

Elleyes Skhiri (27 rokov, stredopoliar, Kolín nad Rýnom)

Aj vďaka svojej päťročnej histórii v francúzskej Ligue 1 v Montpellieri, je tento 27-ročný stredopoliar základným kameňov nemeckého Kolína nad Rýnom už štvrtú sezónu.

Odohral každú minútu na predchádzajúcich MS 2018 v Rusku, čím sa doňho vkladá veľká nádej jeho národa k postupu zo skupiny.

Skhiri, ktorý sa blíži k 50. štartu v národnom drese, má všetky defenzívne aj ofenzívne schopnosti. Vie získavať loptu, blokovať strely a vytvárať šance. Keď sa k tomu pridá schopnosť strieľať z diaľky, je jasné, prečo je tak podstatný pre Tunisko. 

Youssef Msakni (31 rokov, útočník, Al Arabi)

Od svojho nástupu do reprezentácie v roku 2010 ako 19-ročný, kedy zaujal reprezentačného trénera svojim driblingom, je neoddeliteľnou súčasťou zostavy Tuniska.

Msakni má odohratých len 124 zápasov za 10 sezón na klubovej úrovni kvôli sériám zranení. Kvôli vážnemu zraneniu členka na minulom šampionáte v Rusku nehral, teraz je ale nachystaný ukázať hodnotu celému svetu v Katare.

Na svojom konte má 17 gólov v 85 zápasoch. Dôkaz jeho prínosu tímu je júnový zápas prvého kola Afrického pohára národov proti Rovníkovej Guinei, kde strelil dva góly a uzavrel skóre na 4:0.

Kompletnú nomináciu Tuniska nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Tunisko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?