Poľsko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

Robert Lewandowski sa teší po strelenom góle v drese Poľska.
Robert Lewandowski sa teší po strelenom góle v drese Poľska. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. nov 2022 o 02:00

Aké sú najväčšie mená v nominácii Poľska na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Poľsko je súčasťou skupiny C.

Ktorých hráčov Poľska sa oplatí sledovať?

Robert Lewandowski (34 rokov, útočník, FC Barcelona)

Držiteľ ocenenia Najlepší hráč za posledné dva roky, deväťnásobný poľský najlepší hráč, sedemnásobný najlepší strelec Bundesligy a držiteľ veľkého množstva iných ocenení je bezpochyby najväčším pilierom poľskej reprezentácie.

Za Poľsko má odohratých 134 zápasov, v ktorých nastrieľal 76 gólov – oba sú rekordy v poľskom drese. Napriek tomu nemá ani jeden strelený gól na majstrovstvách sveta.

Tridsaťštyriročný útočník, ktorý v aktuálnej sezóne oblieka dres Barcelony, je odhodlaný sa v Katare zapísať na listinu strelcov a posunúť Poľsko do vyraďovacej fázy po neuveriteľných 36 rokoch.

Wojciech Szczesny (32 rokov, brankár, Juventus FC)

Skúsený brankár strávil väčšinu svojej kariéry v Arsenale a Juventuse, pričom sa môže pýšiť tromi titulmi talianskej ligy a po dvoch tituloch talianskeho a anglického pohára.

Na svojom konte má viac ako 200 zápasov v Serie A, takmer 150 zápasov v Premier League, viac ako 70 zápasov v Lige Majstrov, či 66 stretnutí v národnom drese.

Hoci sa Szczesny v poslednom období trápi so zraneniami, jeho prítomnosť v Katare je pre Poľsko potrebná. Jeho potencionálny náhradníci ešte nemajú dostatok skúseností a ani potrebné reflexy, preto poľskí fanúšikovia budú dúfať, že sa brankár Juventusu predstaví v stopercentnej kondícii.

Jan Bednarek (26 rokov, obranca, Aston Villa)

Dvadsaťšesťročný bývalý obranca Southamptonu, za ktorý odohral viac ako 130 duelov, odišiel na hosťovanie do Aston Villy, aby získal viac priestoru na prípravu pred blížiacimi Majstrovstvami sveta v Katare.

Bednarek sa s Kamilom Glikom stal oporou obrannej línie Poľska, keď v zápase baráži kvalifikácie nepustili k vážnejšej strele žiadneho zo švédskych kanonierov Ibrahimoviča, Isaka, Forsberga či Quaisona.

Strelec jedného z dvoch gólov Poľska na MS 2018 v Rusku je talentovaný, energický a zároveň aj kľúčovou postavou v zakladaní protiútokov.

Kompletnú nomináciu Poľska nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Poľsko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?