Katar na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

Sportnet|20. nov 2022 o 01:00

Aké sú najväčšie mená v nominácii Kataru na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Domáca reprezentácia je súčasťou skupiny A.

Ktorých hráčov Kataru sa oplatí sledovať?

Saad Al Sheeb (32 rokov, brankár, Al-Sadd)

Al Sheeb celý život sníval o tom, že si oblečie dres s číslom 1 na MS. Toto sa mu vydarí dokonca na šampionáte pred domácim publikom.

Brankár katarského klubu Al-Sadd je hlavnou oporou katarského národného tímu od svojho debutu v roku 2009. Vďaka jeho výkonom sa Al-Sadd umiestnil na prvom mieste v posledných dvoch sezónach bez jedinej prehry.

Najlepší brankár na Ázijskom pohári 2019, kde inkasoval iba jeden gól, bude nepochybne hrať kľúčovú úlohu svojej reprezentácie v skupine, kde je jeho tím jednoznačným outsiderom.

Almoez Ali (26 rokov, útočník, Al-Duhail)

Súčasná hviezda FC Al-Duhail napomohla Kataru v Ázijskom pohári 2019, kde skóroval 9 gólov v 7 zápasoch, čím sa stal najlepším strelcom celého turnaja.

Skóroval jeden gól na Copa America 2019 – pohári Južnej Ameriky a štyrikrát na turnaji Gold Cup 2021 – pohári Severnej a strednej Ameriky, kde bol najlepším strelcom turnaja.

Vďaka pozvaniu Katarského tímu od organizátorov týchto turnajov sa Almoez Ali stal jediným hráčom na svete, ktorý skóroval na troch rôznych kontinentálnych šampionátoch.

Túto zimu sa katarskí fanúšikovia budú vo veľkej miere spoliehať vynikajúce individuálne výkony tohto tretieho najlepšieho strelca Kataru v histórii s 39 zásahmi.

Hasan Al-Haydos (31 rokov, stredopoliar, Al-Sadd)

Tvorca hry tímu Al-Sadd, ktorý nosí reprezentačný dres už 14 rokov, dokáže zapadnúť do stredu poľa, krídlo alebo aj do útoku. Vďaka tejto flexibilnosti bol jednou z hviezd Kataru počas Triumfu na Ázijskom pohári v roku 2019

So 158 zápasmi na svojom konte je Al-Haydos historicky najväčším katarským reprezentantom. Dá sa tvrdiť, že patrí medzi najvplyvnejších hráčov v tíme, keď sa počas pôsobenia v národnom drese podieľal skóroval 38 gólov.

Túto zimu budú na najskúsenejšieho hráča v kádri bezpochyby upriamené svetlá reflektorov vďaka jeho nespochybniteľným technickým schopnostiam.

Kompletnú nomináciu Kataru nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Katar na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?