Tony Ferguson: „Ja som šampión. Títo dvaja hlupáci iba kazia obraz nášho športu.”

Adrián Mečiar|14. okt 2018 o 02:00

Ferguson kritizoval hromadnú bitku, ktorá sa udiala hneď po skončení duelu medzi Khabibom Nurmagomedovom a Conorom McGregorom.

Mal to byť najväčší zápas jeho kariéry. Avšak len týždeň predtým, ako sa mal v Barclays Center stretnúť s Khabibom Nurmagomedovom, prišlo až neuveriteľne nešťastné zranenie kolena, ktoré ho donútilo podstúpiť operáciu.

Takýto zákrok zvykne ľudí obmedzovať ešte dlhú dobu. Väčšina športovcov sa môže k plnému tréningu vrátiť často až po roku. Tony Ferguson však bol už po 4 mesiacoch v plnom tréningovom zaťažení a necelých šesť mesiacov na to už aj dokonca stál v oktagone.

Návrat do akcie Fergusonovi vyšiel, i keď v co-main evente podujatia UFC 229 to vôbec nemal jednoduché. Bývalý šampión ľahkej váhy Anthony Pettis ho dostal do veľkých problémov.

Ferguson však napokon z krvavej vojny vyšiel víťazne a teraz je oficiálne naspäť v titulovej hre. Ferguson sa mal s Nurmagomedovom stretnúť už štyrikrát, no ani k jednému duelu nakoniec nedošlo. ´El Cucuy´ ale dúfa, že dostane ďalšiu šancu a tentoraz to už vyjde. Khabib a ja, zaslúžime si spolu zápasiť. Musíme to dohodnúť po piaty raz, musíme to vyskúšať. On je šampión, ja som bol dočasný šampión. Vlastne, stále som šampión, opasok mi vzali neprávom.”

„Conor so mnou bojovať nechce. Videl som ho na vážení. Kráčal, robil tú svoju chôdzu a keď som sa naňho otočil, zrazu prestal. Vyzeral ako vyplašená srna. Nikto nechce byť v klietke zavretý so mnou. Nechcú byť zničení mojimi lakťami. Nechcú byť zasiahnutí mojimi kopmi a nechcú, aby som otestoval ich kondičku. To oni chcú byť vo vnútri oktagonu zvieratami, no ja som lovec. Mám na nich čuch.”

Jednou z možností, o ktorých sa hovorí v súvislosti so situáciou na špici ľahkej váhy, je okamžitá odveta McGregora s Nurmagomedovom. O takom niečom však Ferguson nechce ani počuť. Odveta? Aká odveta? Chalan bol ukončený, odklepal. Ak vás niekto ukončí pred limitom, musíte sa pohnúť ďalej.”

Ferguson kritizoval hromadnú bitku, ktorá sa udiala hneď po skončení duelu medzi Khabibom Nurmagomedovom a Conorom McGregorom. „Ja som tu ten pravý šampión, uvedomujete si to, však? Ja som šampión. Títo dvaja hlupáci iba kazia obraz nášho športu.”

„Ja sa snažím tento šport vyčistiť. Robíme šport, ktorý by mal patriť na olympijskú úroveň a teda potrebuje, aby bol vyčistený. Trénujem ako olympijský atlét. Keď sa takéto čosi stáva v iných športoch, vrhá to na ne zlé svetlo. Inak tomu nie je ani v našom prípade.”

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tony Ferguson: „Ja som šampión. Títo dvaja hlupáci iba kazia obraz nášho športu.”