Zbiera body ako za najlepších čias, ale lukratívna zmluva pre Slováka nie je v pláne

Tomáš Tatar oslavuje gól.
Tomáš Tatar oslavuje gól. (Autor: SITA/AP)
SITA|30. nov 2022 o 18:30

Tomáš Tatar je v prvom útoku New Jersey Devils produktívny.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Tatar začal sezónu NHL 2022/2023 v tretej formácii tímu New Jersey Devils, no postupne sa prepracoval do elitného útoku s kapitánom Nicom Hischierom.

V prvých 23 zápasoch nazbieral 15 bodov a podľa experta Nicka Villana z portálu Pucks and Pitchforks je na najlepšej ceste zabezpečiť si pokračovanie v mužstve "diablov".

"Jeho štatistiky nepatria k najlepším v súťaži. Keď však vezmeme do úvahy, že v prvých piatich zápasoch nebodoval, ukazuje to, ako dobre sa mu teraz darí," napísal Villano.

"Hischier sa stal jedným z najlepších hráčov v lige s Tatarom po svojom boku. Tatar podáva konštantne dobré výkony," uviedol ďalej odborník o vicemajstrovi sveta z roku 2012, ktorý má na konte zatiaľ šesť gólov a deväť asistencií.

Po pomalšom začiatku ročníka si vytvoril nový osobný rekord v profilige, keď bodoval v siedmich dueloch za sebou.

Tatarovi po aktuálnej sezóne vyprší platný kontrakt, ktorý mu vynáša ročne 4,5 milióna USD. Podľa Villana už nemôže očakávať podobný plat v novej zmluve.

"Nedostane lukratívny kontrakt. Na to nie je dostatočne a pravidelne produktívny. Avšak niečo si zaslúži. Je to pre Devils náročná voľba. Nechcú dať dlhú zmluvu veteránovi s jeho štatistikami, aj keď teraz hrá veľmi dobre," myslí si autor editoriálu.

"Nikto by nenamietal proti zmluve na dva roky. Problém je, že Tatar zrejme nebude chcieť zostať. Ak mu niekto ponúkne kontrakt na štyri či šesť rokov, Devils ho nechajú odísť."

Ak by Tomáš Tatar pokračoval v nastolenom tempe, bez problémov by prekonal 30 bodov (15 + 15) z predošlého ročníka a zastavil by sa na 21 góloch a 53 bodoch.

Produktívnejší bol v NHL zatiaľ iba trikrát - raz ako hráč Detroit Red Wings a dvakrát v drese Montreal Canadiens. Jeho sezónne maximá sú 29 gólov a 61 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slováci v NHL»Zbiera body ako za najlepších čias, ale lukratívna zmluva pre Slováka nie je v pláne