VIDEO: Prvý a hneď aj víťazný. Šimon Nemec premiérovo skóroval v NHL

Gól Šimona Nemca v zápase New Jersey Devils a Seattle Kraken.
Gól Šimona Nemca v zápase New Jersey Devils a Seattle Kraken.
TASR|8. dec 2023 o 07:25 (aktualizované 8. dec 2023 o 09:03)

Na ľade Seattlu strelil za New Jersey víťazný gól.

NEW YORK. Slovenský hokejista Šimon Nemec skóroval za New Jersey a strelil svoj premiérový gól v zámorskej NHL.

Presadil sa v 30. minúte a víťazným gólom zariadil triumf Devils, ktorí vyhrali na ľade Seattlu 2:1.

Skórovať sa mu tak podarilo už v treťom dueli v profilige, na konte má celkovo tri kanadské body (1+2). Celkovo bolo v noci na piatok v akcii osem slovenských hráčov.

Nemec dostal spätnú prihrávku od Jespera Bratta a neobsadený strieľal z medzikružia "z prvej". Jeho tím ustál aj tlak v úplnom závere a vyhral piaty z predošlých šiestich duelov.

Seattle naopak okúsil prehru už šiestykrát v rade. Nemec mal okrem gólu aj plusku a gól strelil zo svojej jedinej strely na bránku. Na ľade strávil ako člen elitnej formácie 19:55 minúty.

VIDEO: Víťazný gól Šimona Nemca v NHL

"Pomaly som neoslavoval. Bol som veľmi šťastný, aj keď som tak nevyzeral. Prvý gól si budem pamätať navždy. Som rád, že hrám toľko minút.

Neočakával som to. Je dobré, že tréneri mi veria. Cítim sa dobre v tejto role a snažím sa robiť to najlepšie, čo viem," vyjadril sa Slovák po debute.

VIDEO: Vyjadrenie Šimona Nemca po prvom strelenom góle

Jeho krajan Adam Ružička prispel asistenciou k víťazstvu Calgary, ktoré v noci na piatok zdolalo Carolinu 3:2. Flames dali všetky góly v záverečnom dejstve, Ružička asistoval pri presnom zásahu Connora Zaryho v 48. minúte na 2:2.

Kanaďan zaznamenal okrem gólu aj asistenciu a tím podržal i brankár Dustin Wolf, ktorý si pripísal 30 zákrokov. Ružička zaznamenal ôsmy kanadský bod v sezóne, ako hráč štvrtej formácie strávil na ľade 10:12 minúty.

Za domácich hral aj jeho krajan Martin Pospíšil. Ten odohral v treťom útoku 11:04 minúty, rozdal dva hity a dvakrát vystrelil na bránku.

Zablokoval aj jednu strelu, dôsledkom čoho musel opustiť ľadovú plochu. Po chvíli však dokázal pokračovať v hre.

VIDEO: Góly zo zápasu New Jersey a Seattlu

Rekord za najvyšší počet víťazstiev na začiatku sezóny na ľade súperov stanovilo Los Angeles, keď vyhralo po 11. raz v Montreale (4:0). Za domácich nastúpil ďalší Slovák Juraj Slafkovský.

Kings udržali víťaznú sériu a prekonali tak rekord Buffala zo sezóny 2006/07. Quinton Byfield i Anže Kopitar si pripísali po tri body – Kanaďan strelil dva góly a asistoval, jeho spoluhráč a kapitán mal tri asistencie.

Brankár hostí Cam Talbot si udržal s 24 zákrokmi 30. čistý štít v kariére. Slafkovský nastúpil v elitnej formácii, odohral 18:16 minúty a raz vystrelil na bránku.

Za Detroit si odbil proti San Jose (5:6 pp) premiéru hviezdny Patrcik Kane, nezapísal sa však do štatistík. Sharks prehrávali na ľade súpera ešte v 34. minúte 0:4.

Tréner David Quinn reagoval striedaním brankárov a Mackenzieho Blackwooda, ktorý inkasoval trikrát v priebehu 49 sekúnd, nahradil Kaapo Kähkönen. Jeho tím sa následne dotiahol na rozdiel jedného gólu v priebehu 2:12 minúty.

Celkovo padlo v rozmedzí 3:01 min. šesť gólov. Predĺženie ukončil po 37 sekundách Mikael Granlund.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slováci v NHL»VIDEO: Prvý a hneď aj víťazný. Šimon Nemec premiérovo skóroval v NHL