V tíme Blues nešetria chválou. Dvorský s Pekarčíkom sa ukázali v dobrom svetle

Juraj Pekarčík smeruje za Dvorským do tímu St. Louis Blues, keď bol v drafte NHL 2023 vybraný klubom z 76. miesta.
Juraj Pekarčík smeruje za Dvorským do tímu St. Louis Blues, keď bol v drafte NHL 2023 vybraný klubom z 76. miesta. (Autor: twitter.com/lkorac10)
SITA|6. júl 2023 o 21:08

Oboch hráčov si klub vybral v tohtoročnom drafte nováčikov.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejoví útočníci Dalibor Dvorský s Jurajom Pekarčíkom sa ukázali v dobrom svetle na nedávnom kempe nádejí klubu St. Louis Blues zo zámorskej NHL, ktorý si oboch vybral v júnovom drafte nováčikov.

Dvorský sa stal najvyššie draftovaným Slovákom v tomto roku, keď putoval k "bluesmanom" z 10. miesta.

Po Pekarčíkovi siahla organizácia z amerického štátu Missouri v 3. kole zo 76. priečky. Riaditeľ hráčskych záležitostí Blues označil Dvorského účinkovanie v kempe ako "prinajmenšom pôsobivé".

Ocenili viaceré Dvorského vlastnosti

Na 18-ročnom Zvolenčanovi vyzdvihol najmä schopnosť obísť súperových obrancov. "Viackrát urobil to, že naznačil pohyb do jednej strany a vzápätí rýchlo prešiel okolo obrancu.

Sledovali sme aj jeho dobrú strelu a zakončenie bekhendom z otočky. Je veľmi bystrý a dobrý v kontrolovaní puku," povedal Tim Taylor o mladom centrovi, citoval ho klubový web.

Dalibor Dvorský len nedávno podpísal zmluvu s klubom najvyššej švédskej súťaže IK Oskarshamn, v ostatných dvoch sezónach hrával za druholigový AIK Štokholm.

V druhej švédskej lige HockeyAllsvenskan odohral dokopy 62 zápasov so ziskom 17 bodov za osem gólov a deväť asistencií. Hrával aj v tímoch AIK do 18 a do 20 rokov.

V ročníku 2020/2021 absolvoval 20 stretnutí v slovenskej extralige v drese Banskej Bystrice, pripísal si v nich dva presné zásahy a dve gólové prihrávky.

Taylor: Pôsobí ako hráč draftovaný v prvom kole

K 17-ročnému Pekarčíkovi expert Taylor stručne uviedol, že na ľade "pôsobil ako hráč draftovaný v prvom kole". Rodák z Trstenej bol v poradí šiesty z ôsmich draftovaných Slovákov do NHL v tomto roku.

Väčšinu minulej sezóny strávil v slovenskom extraligovom klube HK Nitra, v 30 dueloch si pripísal tri asistencie.

V stredu sa stal celkovou dvojkou Import draftu kanadskej juniorskej CHL za krajanom Martinom Mišiakom, vybral si ho na ňom klub Acadie-Bathurst Titan z podsúťaže QMJHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slováci v NHL»V tíme Blues nešetria chválou. Dvorský s Pekarčíkom sa ukázali v dobrom svetle