Satoranský sa v novom tíme NBA uviedol dvomi bodmi, Krejčí na debut čaká

Tomáš Satoranský (vľavo) v drese tímu New Orleans Pelicans, v súboji hráč Minnesoty Timberwolves Taurean Prince.
Tomáš Satoranský (vľavo) v drese tímu New Orleans Pelicans, v súboji hráč Minnesoty Timberwolves Taurean Prince. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. okt 2021 o 09:15

Čech mal problém s vízami.

BRATISLAVA. Český basketbalista Tomáš Satoranský má za sebou debut v drese New Orleans Pelicans. V prípravnom zápase proti Minnesote Timberwolves sa prezentoval štyrmi asistenciami a dvomi bodmi, nepomohol však odvrátiť prehru 114:117.

Satoranský naskočil na palubovku v siedmej minúte, keď nahradil inú letnú posilu tímu Willieho Greena. Uviedol sa dvomi rýchlymi asistenciami a za jeho prítomnosti sa New Orleans prvýkrát v zápase dostalo do vedenia.

Už v polčase však Minnesota viedla o dvadsať bodov, najmä zásluhou D’Angela Russella, v tom druhom sa podarilo Satoranskému po prihrávke Josha Harta prvýkrát presadiť a zápas ešte zdramatizovať.

Satoranský hrá medzi basketbalovou elitou od roku 2016, obliekal dresy Washington Wizards a Chicago Bulls. Predtým hral za rodnú Prahu a v španielskej Seville a Barcelone.

„Vnímam ho ako odchovanca Euroligy, ktorý sa aj v NBA snaží presadzovať európskym štýlom basketbalu. Vie tvoriť hru nielen pre seba ale aj pre ostatných,“ povedal v lete na jeho adresu pre Sportnet.sk basketbalový expert Daniel Jendrichovský.

Na debut v tíme NBA však stále čaká 21-ročný Čech Vít Krejčí, ktorý do prvého prípravného zápasu Oklahoma City proti Charlotte Hornets nenastúpil. Jeho tím napokon prehral 97:113.

Už pred zápasom sa objavil na zozname hráčov, ktorí do zápasu nezasiahnu, vedľa zranených Derricka Favorsa a Kenricha Williamsa. 

„Vít Krejčí chýba z dôvodu problémov s vízami,“ cituje trénera Marka Daigneaulta Sports Illustrated, bližšie však problém nešpecifikoval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Satoranský sa v novom tíme NBA uviedol dvomi bodmi, Krejčí na debut čaká