Brat sa za neho ospravedlňoval susedom. Strelec Slavie dal gól aj v pražskom derby

Tomáš Holeš po góle proti Arsenalu.
Tomáš Holeš po góle proti Arsenalu. (Zdroj: SITA/AP)
Ivan Mriška|12. apr 2021 o 00:12 (aktualizované 12. apr 2021 o 00:26)

Slavia zdolala Spartu 2:0.

PRAHA, BRATISLAVA. Ondřej Kúdela sa zranil, Simon Deli má koronavírus. Do jedného z najväčších zápasov Slavie Praha v histórii tak musel zasiahnuť 28-ročný Tomáš Holeš.

Chlapec, ktorý nemá s európskym futbalom takmer žiadne skúsenosti sa šance nezľakol. Naopak.

Proti Arsenalu Lodnýn v Európskej lige UEFA podal fantastický výkon a v 94. minúte zariadil Pražanom senzačnú remízu 1:1.

„Ospravedlňujeme sa za krik okolo jedenástej hodiny večer, mladší brat dal gól Arsenalu v 90. minúte,“ nechal zaujímavý odkaz susedom na nástenke v dome jeho brat, ktorý mal obrovskú radosť.

Všetci doma plakali

Dať gól proti veľkoklubu z Premier League sa nestáva každý deň. Najmä nie hráčovi, ktorý v českej lige prevažne zohrieval lavičku.

„Brat mi písal, že všetci doma veľmi plakali a že sa susedom musí ospravedlniť,“ potvrdil v českých médiách autentickosť dokumentu Tomáš Holeš.

Futbalista prežíva skvelé dni. Po góle v Londýne rozhodol v nedeľu aj derby pražských S proti Sparte.

Tesne pred prestávkou si pred šestnástkou narazil loptu so Stanciuom, nachystal si strelu ľavačkou, ktorou obstrelil brániaceho Čelůstku a trafil k vzdialenejšej žrdi . „Ešteže sa derby hralo skôr, zasa by musel brat nechávať odkazy,“ smial sa.

Tréner Jindřich Trpišovský označil gól Holeša v derby za kľúčový moment, ktorý domácich upokojil a hostí utlmil.

„V živote by mi nenapadlo, že budem takto úspešný. Išiel som však šťastiu naproti a bol som odmenený. Momentálne si plním sny. Gól na Arsenale, v derby, na to človek nezabudne. Mám krásne obdobie,“ hovoril pre české médiá spokojne Holeš.

Holeš: Bolo vidieť únavu

V úvode zápasu mala hernú prevahu Sparta, neskôr sa však obraz hry zmenil.

„Bolo na nás vidieť únavu, chýbala nám odvaha a bolo to z našej strany nervózne. Sparta hrozila, ale našťastie sa nám podarila akcia a upokojil nás môj gól.

Druhý polčas sme začali oveľa lepšie. Boli sme silní na lopte, udržali sme sa na sparťanskej polovici a boli sme nebezpečnejší. Potom Standa Tecl pridal druhý gól a už sme to zvládli, za čo som rád,“ hodnotil.

Výhrou v derby Slavia zvýšila svoj náskok na čele tabuľky na sedemnásť bodov.

„Urobili sme podstatný krok, ale o titule ešte rozhodnuté nie je. Máme to vo svojich rukách, musíme to dotiahnuť do konca,“ dodal Holeš.

Najskôr ani nehrával

Tomáš Holeš si okrem gólov váži každú minútu strávenú na ihrisku, pretože po príchode do Slavie zo začiatku vôbec nehrával. Štarty zbieral len po minútkach.

„Koľkokrát som nebol ani v nominácii. Bolo to ťažké obdobie, pretože v Jablonci som bol v laufe a dával som góly.

Aj keď moje výkony neboli ideálne, chcel som sa pobiť o miesto a o hosťovaní som neuvažoval. Za pol roka som sa aklimatizoval, tréneri mi našli nový post, chytil som sa šance a teraz som stabilným členom základnej jedenástky,“ pousmial sa.

Vo štvrtok čaká nielen Slaviu Praha, ale celý český futbal veľký sviatok. V odvetnom zápase štvrťfinále Európskej ligy privítajú Pražania londýnsky Arsenal.

„Únava na nás je poznať, ale sme na to zvyknutí. Každý máme niečo, čo nám pri regenerácii pomáha. Bolo hraničné, že sme hrali tri dni po Arsenale, ale pred odvetou máme deň navyše. Dúfam, že sa dobre pripravíme a dosiahneme dobrý výsledok,“ uzavrel pre isport.cz Tomáš Holeš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Brat sa za neho ospravedlňoval susedom. Strelec Slavie dal gól aj v pražskom derby