Tomáš Deák: Môj deň, môj večer, moja chvíľa a moja klietka

Slovenský reprezentant sa môže zapísať do histórie ako prvý šampión bantamovej váhy organizácie Fight Nights.

Už tento piatok sa všetky oči slovenských fanúšikov budú upierať na ruský Petrohrad, kde Tomáš Deák na podujatí Fight Nights 75 vyzve Nikitu Chistyakova. A nebude to iba obyčajný duel, finále pyramídy bantamovej váhy totiž určí historicky prvého šampióna tejto váhovej kategórie.

Do duelu ostávajú dva dni. Ako sa cítiš? Dostavilo sa aj nejaké to chvenie v žalúdku?

Cítim sa dobre a pripravený. Som v plnej sile, makal som, tvrdo som drel. Už len vydržať a ísť do klietky. Samozrejme, nervozita je. Klamal by som, keby poviem, že nie, ale ako hovoril môj otec, keby som nebol nervózny, tak mi na tom nezáleží.

Ako prebehla príprava?

Príprava prebehla veľmi dobre, doteraz asi aj najťažšie. Mal som dve týždňové sústredenia v Tatrách, kde sa trénovalo trikrát denne. Tréneri Ilja Škondrič a Roman Kollár nado mnou nonstop stáli, takže robota musela byť poctivá. Tak isto som mal dobrých sparingov, hlavne na grappling, kde je môj súper dobrý. Jeho silné stránky boli mojou prioritou číslo jeden.

Čo ťa čaká posledné dni pred duelom?

Tri posledné dni dolaďujem formu, ešte dvakrát denne až do stredy, takže v pondelok lapy a večer dynamika, kondícia. Utorok to bolo zápasenie a večer lapy. Dnes už letíme, ale ešte večer v Rusku si spravím ľahký tréning. Vo štvrtok príde nejaká tá vaňa, sauna a hotovo, vybavené!

Ako ide chudnutie do váhy?

Chudnutie ide zatiaľ najlepšie ako kedy išlo. Už som sa so svojim telom zohral a viem, čo môžem a čo nie, koľko si toho môžem dopriať a naopak, koľko ubrať. Samozrejme, nie je to med lízať, ale nebudeme sa predsa sťažovať a vyplakávať.

V čom by si mal byť lepší ako súper? Na čo si na druhej strane budeš dávať pozor?

V čom by som mal byť lepší? Ťažká otázka, ale verím si všade! Viem, že dobre kope, je šikovný grappler aj zápasník. Ja sa ale budem snažiť robiť to, v čom je dobrý aj on, ale tak, aby sa hralo podľa mojich pravidiel.

Pozor si budem dávať hlavne na zemi na páky na nohu a na okopávanie. Ak si to postrážim, malo by to byť dobré.

Čo bude v súboji najdôležitejšie?

Najdôležitejšie bude byť v psychickej pohode a v strehu, okamžite reagovať a vyhrať!!!

Uvedomuješ si, že sa víťazstvom nezmazateľne zapíšeš do histórie? Máš to niekde v hlave, alebo to berieš iba ako ďalší zápas?

Neberiem to ako obyčajný zápas, ale ako zápas, ktorý mi splní môj životný sen a to mať titul majstra sveta. Takže beriem to ako najdôležitejší zápas v mojom živote, a tak k tomu aj pristupujem.

S akými myšlienkami vstúpiš do duelu?

Vstúpim tam s tým, že idem vyhrať, že som natrénovaný a pripravený, že to je môj deň, môj večer, moja chvíľa a moja klietka.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tomáš Deák: Môj deň, môj večer, moja chvíľa a moja klietka