Víťaz Gira oznámil nečakaný koniec kariéry: Cítim sa unavený

Tom Dumoulin.
Tom Dumoulin. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|3. jún 2022 o 15:57

Tom Dumoulin po sezóne skončí s cyklistikou.

BRATISLAVA. Nikdy nebol chudý a dostatočne ľahký na to, aby sa v dlhých stúpaniach vyrovnal najlepším vrchárom. Vynikal však v tom, že dokázal udržať vysoké tempo, v časovke kraľoval a získal aj titul majstra sveta. No mal aj cyklistické IQ, rozumne nakladal so svojimi silami a má titul z Giro d’Italia 2017. 

Tento rok chcel sa chcel na Gire ukázať. Miesto toho po dvoch týždňoch Tom Dumoulin odstúpil. V piatok oznámil, že aktuálna sezóna je jeho posledná.

Holanďan má pritom len 31 rokov. 

Dumoulin: Moje telo nevládze

„Bola to úžasná cesta, ale často, najmä tento rok, som sa cítil unavený. Keď som v tréningu musel pridať, často som bol bez energie a pridávali sa k tomu zranenia,“ vysvetľoval Holanďan svoje rozhodnutie. Energia, ktorú do cyklistiky vkladal, vraj už neprináša také výsledky. 

„Som si istý, že by som sa dokázal vrátiť na najvyššiu úroveň a ukázať, čo vo mne je, ale bol by to dlhodobý plán. Vyžadovalo by si to veľa času a veľmi opatrný prístup. Navyše by to nebola záruka úspechu. Preto som sa rozhodol, že touto cestou nebudem ďalej pokračovať.“ 

Bývalý majster sveta si už raz pauzu od cyklistiky dal. Pred dvomi rokmi bol pretrénovaný a demotivovaný. Cyklistika ho nenapĺňala, nedarilo sa mu.

„Bol zo mňa len tieň. Potreboval som pauzu,“ hovorí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Víťaz Gira oznámil nečakaný koniec kariéry: Cítim sa unavený