Tocchet vinný z organizovania stávok

SITA|27. máj 2007 o 09:08

NEWARK 27. mája (SITA) - Súd v americkom štáte New Jersey uznal bývalého hokejistu a priateľa Wayna Gretzkého Ricka Toccheta, ktorý bol ešte vlani asistentom v tíme The Great One vo Phoenixe, za vinného ...

NEWARK 27. mája (SITA) - Súd v americkom štáte New Jersey uznal bývalého hokejistu a priateľa Wayna Gretzkého Ricka Toccheta, ktorý bol ešte vlani asistentom v tíme The Great One vo Phoenixe, za vinného z organizovania nezákonných stávok na výsledky športových podujatí. Väzenie však 43-ročnému rodákovi zo Scarborough v Ontariu asi hroziť nebude. Niekdajší skvelý krídelník, kapitán klubu Philadelphia Flyers, organizoval nezákonné stávky, z ktorých niektoré uzatvorila aj Gretzkého manželka Janet.

Podľa správy vyšetrovateľov skupina, ktorej súčasťou mal byť aj Tocchet, uzatvorila v období od 29. decembra 2005 do 5. februára 2006 celkovo 1000 stávok v hodnote viac ako 1,7 milióna amerických dolárov. Tocchet a jeho partneri čelili obvineniam z organizovania hazardných hier, prepierania peňazí a nelegálneho spolčovania.

V prípade nelegálnych stávok je podľa amerického práva najvyšším trestom desaťročné väzenie. Prokurátor možno o väzbu ani nepožiada, keďže ide o Tocchetovo prvé obvinenie.

Tocchet je v prípade, ktorý polícia nazvala Operácia Slapshot, tretím odsúdeným. Na súde síce priznal organizovanie stávok, ale rezolútne poprel, že by ovplyvňoval výsledky hokejových zápasov.


Nachádzate sa tu:
Domov