Tlstovičová sa vracia do Slávie UK - ako trénerka

SITA|20. jún 2008 o 12:40

Správa zo štvrtka doplnená o hlas Vladimíra Hančíka.


BRATISLAVA 20. júna (SITA) - Volejbalistky majstrovskej Slávie UK Bratislava bude v nasledujúcich dvoch sezónach viesť z trénerskej lavičky Zuzana Tlstovičová. V predchádzajúcej sezóne sa s VK ŠG Nitra postarala o najväčšiu senzáciu najvyššej slovenskej súťaže, keď dostala gymnazistky spod Zobora až do finále a až tam Nitrianky podľahli práve Slávii UK 0:3 na zápasy.

"Slovenská volejbalová federácia, ktorá je zriaďovateľom ŠG Nitra, nepredĺžila so mnou zmluvu a jej platnosť sa mi skončí 30. júna. Nechcem sa k tomu podrobnejšie vyjadrovať, poviem iba toľko, že ma to veľmi mrzí. Vzápätí prišla ponuka zo Slávie UK. Dlho som o nej uvažovala, ale nakoniec sme sa s pánom prezidentom Hančíkom dohodli,“ povedala pre agentúru SITA 29-ročná bývalá hráčka bratislavských vysokoškoláčok.

"Vedeli sme už dávnejšie, že tréner Ľubomír Petráš odchádza do Prostějova za asistenta k trénerovi Miroslavovi Čadovi. Martin Hančík má zasa dlhodobú úlohu viesť juniorky. To, že v závere sezóny táto už zohraná dvojica viedla družstvo, bola len zhoda náhod. My sme už vtedy ponúkali Zuzane Tlstovičovej spoluprácu, ale ona chcela ostať v Nitre. Jej príchod k nám sa nerodil zo dňa na deň. Zuzanu sme poznali ešte ako našu hráčku, svojimi výsledkami nás presvedčila, že to vie aj na trénerskej stoličke. Dohodli sme sa na dva roky. Naše vzťahy sú dobré, aj keď vo finále play off extraligy viedla práve naše súperky. Iných kandidátov sme nemali. Keby našu ponuku odmietla, ostal by na lavičke Martin Hančík a hľadali by sme trénera pre juniorky,“ opisoval trénerský "prestup" prezident Slávie UK Vladimír Hančík.

Zuzana Tlstovičová prichádza do známeho prostredia. "Áno, vraciam sa do klubu, v ktorom som vyrástla. Priznám sa, mám z toho všelijaké pocity. Viem, že v Nitre som nebola pod takým tlakom, pod akým budem v Bratislave. S tým sa však musí vyrovnať každý tréner špičkového družstva. Obhajoba titulu bude náročná. Viem ale, do čoho idem,“ pokračovala mladá, no už mimoriadne úspešná trénerka.

Zatiaľ nemá zložený ani realizačný tím, meno asistenta zatiaľ nechcela prezradiť, hoci niekoľko typov už má. "Určíme ho po vzájomnej dohode s vedením klubu. Do začiatku prípravy, ktorý sme si určili na 30. júla, je na to ešte dosť času. Plán letných tréningov, sústredení a účasti na turnajoch mám v hrubých rysoch hotový, postupne ho budeme spresňovať,“ doplnila.

Jej zverenky čaká v nasledujúcej sezóne poriadne nabitý program. Okrem domácej súťaže bude hrať aj v Pohári CEV a pravdepodobne aj v Stredoeurópskej lige. Aj trénerka vie, že pre dvanásťčlenný káder by to bolo príliš náročné. "Mám predstavu, že budem mať v kádri štrnásť hráčok, nech je v družstve aj nejaká konkurencia. Myslím, že zloženie sa v porovnaní s predchádzajúcou sezónou výrazne meniť nebude. Všetky kádrové otázky budeme riešiť v spolupráci s vedením,“ uzavrela Zuzana Tlstovičová.

Podľa slov prezidenta klubu je na odchode z družstva iba Naďa Mezeiová, zmeniť prostredie by však chcela aj Martina Noseková. "Mezeiová skončila školu, ak si nájde angažmán inde, nebudeme jej brániť. Iná situácia je s Nosekovou, boli by sme radi, keby ostala u nás,“ skonkretizoval situáciu v kádri Vladimír Hančík. Ohľadom účinkovania vysokoškoláčok na medzinárodnej scéne je takisto optimistom. "Myslím si, že po športovej stránke máme na to, aby sme sa v Európe nestratili. Ostáva doriešiť finančné otázky. Do konca mesiaca by sme mali mať generálneho partnera, potom budeme múdrejší,“ uzavrel prvý muž bratislavskej Slávie UK. Už na budúci týždeň sa slávistky dozvedia meno svojho súpera v Pohári CEV. Ak by aj hneď v prvom kole neuspeli, budú pokračovať v Challenge Cup-e. Čakajú ich teda minimálne štyri duely na európskej pohárovej scéne.



zs;kj;bg

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Tlstovičová sa vracia do Slávie UK - ako trénerka