Namiesto titulu nečakané vypadnutie. Tite skončil ako tréner Brazílie

Tite po zápase Chorvátsko - Brazília na MS vo futbale 2022.
Tite po zápase Chorvátsko - Brazília na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|9. dec 2022 o 21:15

Držím slovo, povedal Tite a odstúpil.

09.12.2022 | Štvrťfinále
09.12.2022 | Štvrť.
2 - 1 pp
(0:0, 1:1)
Pokutové kopy
4:2

DAUHA. Tite už nie je tréner Brazílie. Na pozícii končí po tom, čo brazílski futbalisti vypadli z MS vo futbale 2022 v Katare.

Informáciu priniesol na sociálnej sieti taliansky novinár Fabrizio Romano.

Tite vysvetlil, že dodrží svoj sľub a odstúpi z pozície. "Povedal som to pred viac ako rokom a pol. Držím slovo," povedal kouč, cituje ho aj portál goal.com.

Brazílčania patrili medzi najväčších favoritov na titul, vo štvrťfinále však nestačili na Chorvátsko, ktorému podľahli po penaltovom rozstrele. Zápas sa po predĺžení skončil nerozhodne 1:1.

Brazília mala viac z hry a viackrát Chorvátov zatlačila, doplatila však na slabú koncovku. V závere prvého predĺženia síce otvoril skóre Neymar, ale po ňom prišiel útlm Brazílčanov.

Ten využil Bruno Petkovič, ktorý v závere predĺženia vyrovnal. V penaltovom rozstrele, ktorý Chorváti vyhrali 4:2, bol ústrednou postavou brankár Dominik Livakovič, ktorý jednu penaltu chytil a druhý raz mu pomohla tyč.

Tite viedol Brazíliu od júna 2016 celkovo v 81 zápasoch. S tímom v nich zaznamenal 61 výhier, 13 remíz a 7 prehier.

Otázne je aj pokračovanie útočníka Neymara v najcennejšom drese. AFP pár hodín po stretnutí s Chorvátskom priniesla jeho vyjadrenie, že "stopercentne nemôže potvrdiť, či bude ešte hrať za reprezentáciu".

"Nezatváram pred národným tímom dvere, ale v tejto chvíli neviem garantovať, že sa ešte vrátim. Musím si vziať čas na rozmyslenie," uviedol hráč Paríža SG.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Namiesto titulu nečakané vypadnutie. Tite skončil ako tréner Brazílie