Tipy našej redakcie pred UFC 205

Oliver Gajdoš|11. nov 2016 o 01:00

Koho tipuje naša redakcia za víťazov na UFC 205 v New Yorku.

UFC 205 sa uskutoční už zajtra! Áno, dočkali sme sa. Poďme sa pozrieť na zápasy z hlavnej karty a trochu si ich rozoberme.

Hlavnú kartu UFC 205 rozbehne zaujímavý duel medzi Mieshou Tate (18-6 MMA, 5-3 UFC) a Raquel Pennington (8-5 MMA, 5-2 UFC). Po strate opasku sa potrebuje Miesha vrátiť na víťaznú vlnu a v tomto súboji bude favoritkou. Obe dámy majú podobný štýl, kedy sa vedia prispôsobiť hocakej situácii, či už v postoji, ako aj na zemi. Aj keď má Pennington za sebou tri víťazné duely, nikdy nečelila tak výraznej hrozbe ako je Tate. Tá by mala byť technickejšia v každej oblasti a podľa mojej mienky si pripíše výhru na body. Jedinou hrozbou môže byť podcenenie súperky, keď tento duel vezme iba ako povinnú jazdu. Tate už totiž myslí na tretí súboj s Rondou Rousey.

Donald „Cowboy“ Cerrone (31-7 MMA, 18-4 UFC) sa predstaví opäť vo welterovej váhe, tentokrát proti Kelvinovi Gastelumovi (12-2 MMA, 7-2 UFC). Iba žeby nie, lebo Kelvin opäť nespravil váhu a zajtra ho na UFC 205 bohužiaľ neuvidíme. Na váhu ani neprišiel, len cez twitter ohlásil, že nie je schopný spraviť váhu a zápasiť nebude. Ak by sa zápas uskutočnil, osobne by som viac veril TUF víťazovi Gastelumovi, považujem ho za silnejšieho, avšak pomalšieho zápasníka. Gastelum je pre mňa menšia kópia Caina Velasqueza. Cerrone je však skúsenejší fighter, má výškovú prevahu a je to komplexný „all-around“ zápasník, nebezpečný v hociakej pozícii. Vo welterovej váhe vyzerá super a táto výhra by ho výrazne posunula k title shotu. Bohužiaľ, možno sa zápas posunie na UFC 206.

Chris Weidman (13-1 MMA, 9-1 UFC) vs. Yoel Romero (11-1 MMA, 7-0 UFC). Pre mňa jeden z top zápasov večera. Veľa ľudí si možno myslí, že Weidman ľahko zvíťazí, avšak ja si to nemyslím. Romero má síce najväčšie šance na výhru v prvom alebo druhom kole kvôli jeho kondícii, ktorá určite nie je na úrovni Weidmana. Avšak tento bývalý olympionik má v rukách neskutočné ´granáty´ a o kvalitách jeho zápasenia sa nemusíme baviť. Je veľmi explozívny a má dobrý timing. Naopak Chris toho v poslednom zápase až tak veľa nepredviedol, Rockhold s ním pozametal oktagon a preto je veľmi otázne ako sa dokáže s prvou prehrou v kariére vysporiadať. V minulosti sme boli svedkami, keď bývalí šampióni po prvej prehre už nikdy neboli to čo predtým, napríklad Renan Barao alebo Junior dos Santos.

Joanna Jedrzejczyk (12-0 MMA, 6-0 UFC) bude obhajovať opasok proti svojej krajanke  Karolíne Kowalkiewicz (10-0 MMA, 3-0 UFC). Joanna už raz Karolínu porazila v amatérskom MMA zápase v roku 2012 a to hneď v prvom kole, pre Joannu netypickým spôsobom submission (rear naked choke). Myslím si, že toto bude jednoznačné víťazstvo pre Joannu, predpokladám, že zápas ukončí do piateho kola.

Stephen Thompson (13-1 MMA, 8-1 UFC) vs. Tyron Woodley (16-3 MMA, 6-2 UFC). Veľmi ťažko predpovedať, kto vyjde z tohto zápasu ako víťaz. V stávkových kanceláriách je favoritom Thomson, karatista, ktorý si dokáže perfektne držať dištanc od súpera a ohrozovať ho rýchlymi, technickými kopmi. Woodley je do istej miery podobný zápasník ako Johny Hendricks, ktorého už raz Thomson knockoutoval v prvom kole. Avšak, Woodley je v top forme, veľmi explozívny wrestler s brutálne silnými rukami. Woodley vyhlásil, že on v aréne, kde zápasil Mohammad Ali alebo Mike Tyson nemieni prehrať a neprehrá. Ja však trošku viac verím Thomsonovi, ak zvolí dobrý game plan a nepustí Woodleyho k takedownu, má šancu na výhru.

Conor McGregor (20-3 MMA, 8-1 UFC) zabojuje o históriu. Ak porazí Eddieho Alvareza (28-4 MMA, 3-1 UFC) stane sa prvým zápasníkom v histórii UFC, ktorý je držiteľom dvoch opaskov naraz. Na ceste k dosiahnutiu tejto méty, to však vôbec nebude mať jednoduché. Eddie je top wrestler, má za sebou veľa 5-kolových zápasov, mnoho skúsenosti a určite lepšie kardio. Najväčšiou výhodou Conora je jeho významne vačší rozsah rúk, ktorý dokáže veľmi efektívne využívať. Vie si perfektne držať dištanc od súperov. Ako v každom Conorovom zápase, viac ako skills, zohrá psychika jeho súpera. Jediný súper, ktorý nemal Conora v hlave bol Nate Diaz, ktorý ho raz porazil a druhý krát tesne prehral na body. Eddie vyzerá, že sa zatiaľ drží, ale či to nie je len poker face ťažko predpokladať. Môj finálny typ je, ak sa podarí Eddiemu držať gameplanu a využívať svoje zápasnícke skills, môže ľahko Conora vysíliť a v treťom, štvrtom kole ukončiť. Conor má najväčšiu šancu v prvých dvoch kolách, avšak myslím si, že tento krát bude na súpera prikrátky a výhru si odnesie Eddie Alvarez.  

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tipy našej redakcie pred UFC 205