Žilina bude opäť bojovať o zotrvanie v najvyššej súťaži, Michalovce si na extraligu trúfajú

Hokejisti MsHK DOXXbet Žilina v utorok odštartujú v baráži. Ilustračné foto.
Hokejisti MsHK DOXXbet Žilina v utorok odštartujú v baráži. Ilustračné foto. (Autor: Henrich Mišovič TASR)
SITA|11. mar 2019 o 12:29

Zemplínčania vo finále play-off tesne zdolali Martinčanov.

ŽILINA. Hokejisti Žiliny po dvoch týždňoch od ukončenia základnej časti Tipsport ligy 2018/2019 na poslednom 12. mieste budú od utorka bojovať v baráži o účasť v najvyššej domácej súťaži aj v ďalšej sezóne.

Ich súpermi budú hráči Michaloviec, ktorí v St. Nicolaus I. hokejovej lige obhájili celkové prvenstvo spred roka. Zemplínčania vo finále play-off zdolali Martinčanov tesne 4:3 na zápasy, pred štartom baráže majú iba tri voľné dni bez súťažného duelu.

Škorvánek verí, že to zvládnu

„Život ide ďalej. Žiaľ, niekto musí byť aj posledný. Teraz sme to my, ale netreba z toho robiť paniku. Pripravíme sa na baráž a pôjdeme jednoznačne za záchranou v najvyššej súťaži," uviedol po skončení základnej časti 29-ročný center Žiliny Filip Surovka podľa hokej.sk.

Žilinčania majú s bojmi o zotrvanie bohaté skúsenosti. O rovnaký cieľ sa už v minulosti bili dvakrát proti Piešťanom a raz proti Bardejovu a Detve. Vždy úspešne.

Na dôležitú sériu hranú na štyri víťazstvá sa hokejisti Žiliny pripravovali v domácom prostredí tréningmi.

„Robili sme všetko tak, aby chlapci boli na prvý duel prichystaní po všetkých stránkach na sto percent. Nemám strach, že by to nezvládli. Práve naopak, veľmi dobre si uvedomujú, o čo ide a chcú najvyššiu súťaž pre Žilinu zachovať," poznamenal tréner MsHK Stanislav Škorvánek.

Michalovce majú vysoké ambície

Kým Žilinčania veria v zachovanie tipsportligovej príslušnosti aj pre ďalšiu sezónu, Michalovčania urobia všetko pre to, aby v najvyššej domácej súťaži účinkovali v ročníku 2019/2020 práve oni.

Našim cieľom je, aby sme v roku, kedy sú Michalovce Európskym mestom športu, dokázali priniesť do mesta hokejovú extraligu.


Martin Burinský, prezident HK Dukla Ingema Michalovce

„Obhájili sme prvenstvo v I. lige, ale my sa ale chceme pobiť o extraligu. Ideme teraz naplno za svojím cieľom,“ povedal odchovanec žilinského hokeja v michalovskom tíme Jakub Linet pre novinyzemplina.sk.

„Žilina je môj materský klub, takže motivácia mi určite nechýba. Bude to pre mňa špecifické, no v Michalovciach som už dlho a ja sa cítim už viac ako Michalovčan,“ dodal.

Keďže Michalovce myslia vážne útok na miestenku v Tipsport lige, do svojho kádra počas sezóny angažovali niekoľko posíl. Sú nimi ruskí útočníci Vladislav Bojko a najmä Nikita Dvurečenskij. V lete prišiel do zemplínskeho tímu aj ich krajan Igor Safaralejev. S Michalovčanmi získal svoj prvý titul v kariére.

„Som nesmierne šťastný, že sa podaril práve v Michalovciach. Vedel som, že Dukla je obhajcom prvenstva a chce zabojovať o najvyššiu súťaž. Tieto ambície boli rozhodujúce v tom, že som kývol na michalovskú ponuku. Určite neľutujem. Verím, že extraligu pre náš klub vybojujeme,“ povedal 24-ročný krídelník.

Vysoké ambície michalovského tímu potvrdil aj prezident HK Dukla Ingema Michalovce Martin Burinský.

„Našim cieľom je, aby sme v roku, kedy sú Michalovce Európskym mestom športu, dokázali priniesť do mesta hokejovú extraligu," povedal pre novinyzemplina.sk

Baráž odštartuje súbojmi v Žiline 12. a 13. marca, ďalšie dve stretnutia sú na programe v Michalovciach počas víkendu 16. a 17. marca. Ak dovtedy nebude známy víťaz baráže, ďalšie zápasy sú na programe 19., 21. prípadne 23. marca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Žilina bude opäť bojovať o zotrvanie v najvyššej súťaži, Michalovce si na extraligu trúfajú