Slovan prehral v Miškovci, Košice otočili východniarske derby

Radosť hráčov Košíc.
Radosť hráčov Košíc. (Autor: František Iván TASR)
Sportnet|22. nov 2019 o 20:18

Liptovský Mikuláš potrápil Zvolen.

BRATISLAVA. Hokejisti HC Košice zvíťazili najtesnejším rozdielom 2:1 nad hráčmi HK Poprad v piatkovom zápase 23. kola slovenskej najvyššej súťaže Tipsport ligy.

Východniarske derby, ktoré sledovalo na tribúnach Steel arény 5451 divákov, prinieslo vyrovnaný priebeh.

Za Trenčín skórovali legionári zo zámoria

Popradčania sa ujali vedenia v 12. min po zásahu Miroslava Preisingera, ale domáci vo zvyšku stretnutia skóre otočili. Približne v polovici riadneho hracieho času vyrovnal v presilovke David Květoň a v 54. min rozhodol o triumfe Košíc Jakub Suja.

Na východe Slovenska pútal pozornosť aj súboj dvoch Dukiel. Domáca michalovská nestačila na trenčiansku a podľahla jej tesne 1:2. Hosťom pomohli k trom bodom góly zámorských legionárov.

Už po 35. sekundách duelu skóroval obranca Graeme McCormack a v druhej tretine ho napodobnil útočník Brandon Alderson. V drese Zemplínčanov sa presadil iba ruský forvard Igor Safaralejev v oslabení na začiatku prostredného dejstva.

Plný bodový zisk si pripísali taktiež hokejisti majstrovskej Banskej Bystrice, ktorí na domácom klzisku zdolali maďarský MAC Budapešt 4:3 aj vďaka dvom gólom obrancu Jordona Southorna.

Slovan napriek zaváhaniu zostáva prvý

V druhom piatkovom regionálnom derby Nové Zámky pred vlastnými fanúšikmi zdolali Nitru 4:1. Zverenci trénera Miroslava Mosnára v zápase ani raz neprehrávali a prerušili sériu šiestich duelov bez bodového zisku.

V drese Nových Zámkov namierili do čierneho Radim Hruška, Filip Bajtek, Dalibor Mikula a Tomáš Urban. Za hostí uspel iba Samuel Buček. Na prekvapenie dlho siahali hráči Liptovského Mikuláša. Vo Zvolene viedli po prvej tretine 3:0, do 54. min si držali tesný náskok 4:3, ale napokon prehrali 4:6.

Hokejisti Slovana Bratislava po deviatich víťazstvách v sérii spoznali chuť prehry. Slovanisti, ktorí bodovali v ostatných pätnástich ligových duelov, prehrali v Miškovci 3:6.

Na severovýchode Maďarska mali slabší štart, ale do polovice zápasu skóre otočili. Na dva presné zásahy Kyla Beacha odpovedali Tomáš Zigo, Radovan Puliš a Marek Viedenský.

Domáci však do druhej prestávky vyrovnali zásluhou Ryana Harrisona a v záverečnom dejstve strhli víťazstvo na svoju stranu. Gólovo sa presadili Bence Szirányi, Davis Vandane a Nicholas Ross. Slovan napriek zaváhaniu zostal na prvom mieste tabuľky, pred druhými Košicami má sedembodový náskok.

Tipsport liga 2019/2020 - 23. kolo - piatok:

HC '05 iClinic Banská Bystrica - MAC Budapešť 4:3 (0:1, 4:2, 0:0)

Góly: 21. Southorn (Jääskeläinen), 25. Bartánus (Lamper, Tamáši), 26. Southorn (Hickmott), 27. Jääskeläinen - 5. Bodó (Fejes, K. Nagy), 25. Majoross (Terbócs), 39. Terbócs (Orban, Macaulay)

Bystrica: Beskorowany - Cardwell, Southorn, Zubák, Mihálik, Ďatelinka, Nemčík, Petrinec - Jääskeläinen, Hickmott, Hrnka - Gabor, A. Šťastný, Kabáč - Lamper, Bubela, Bartánus - Sojka, Tamáši, Fafrák

MAC: Bálizs - Macaulay, Garát, Carlisle, McNally, Fejes, Pozsgai, Schlekmann, Dóczi - Terbócs, Pitt, Klempa - Bodó, Langkow, K. Nagy - Sofron, Strech, Orbán - Szigeti, Majoross, Kreisz

Hlasy po zápase

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: "Bol to veľmi ťažký zápas proti súperovi, ktorý má rýchlych a zručných hráčov v tíme. Vedia to s pukom, čo aj ukázali. Sme veľmi radi, že sme vyhrali. Veľa sme pracovali na presilovke včera a to sa v dnešnom zápase pozitívne prejavilo tým, že sme dali tri góly. Hostia však podali kvalitný výkon, predviedli dobrú hru, takže o to viac si ceníme tri body. Máme niekoľkých zranených hráčov, musíme dať príležitosť aj mladým hokejistom. V obrane Petrinec a Zubák hrajú pravidelne, sú to pre nich ťažké zápasy. Verím, že kľúčoví hráči sa postupne uzdravia a budeme v plnej sile."

Gergely Majoross, tréner MAC: "Veľmi sa mi páčilo, ako sme sa nastavili na tento zápas. Vstúpili sme do neho naplno, tak ako sme aj chceli. Mali sme veľmi dobrú prvú tretinu. V druhej to kvôli našim trestom bolo hektické, Bystrica aj vďaka našim oslabeniam strelila štyri góly. Mali sme síce aj nejaké šance, ale viac ako tie sme žiaľ nevyužili. Prechádzame momentálne ťažším obdobím, no na tento zápas môžeme byť hrdí i napriek prehre. Sme totiž na správnej ceste."

HC Košice - HK Poprad 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Góly: 29. Květoň (Michal Chovan, Skokan), 54. Suja (Bortňák, Belluš) - 12. Preisinger (Leclerc, Kozák)

HC Košice: Košarišťan - Čížek, Růžička, Slovák, Repe, Michalčin, Koch, Bučko - Květoň, Chovan, Haščák - Rapáč, Skokan, Klhůfek - Belluš, Bortňák, Vrábeľ - Milý, Suja, Jokeľ

HK Poprad: Nechvátal - Kozák, Brejčák, Erving, Ulrych, Magovac, Ťavoda, Kramár, Česánek - Handlovský, Preisinger, Leclerc - Takáč, Zagrapan, P. Svitana - Matej Paločko, Bjalončík, Kundrík - Králik, Mlynarovič, R. Svitana

Hlasy po zápase

Peter Draisatl, tréner HC Košice: "Mňa teší, že sme boli schopní otočiť zápas proti kvalitnému súperovi. Poprad hral výborný hokej. V prvej tretine bol lepší, potom sme však dokázali vyrovnať. Sú to veľmi cenné tri body. Zápas mohol dopadnúť aj v prospech súpera."

Peter Mikula, tréner HK Poprad: "Boli sme blízko k bodu, najmä v závere nám však neprialo šťastie. Hlavne v prvej tretine sme podali veľmi dobrý výkon a po nej mohol byť náš náskok aj vyšší. V druhej sa súper dostal do tlaku, mali sme viacero chaotických situácií. Víťazstvo domácich sa zrodilo po našej chybe. Siahali sme aj na body, ale nemáme nič. Taký je však šport."

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Dukla Trenčín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 23. Safaralejev - 1. McCormack (Alderson, Bezúch), 33. Alderson (Mikyska)ň

Michalovce: Trenčan - Ventelä, Dalhuisen, Kolba, Mesikämmen, Novický, Hančák, Zekucia - Spilar, Lalancete, Korhonen - Giľák, Galamboš, Juusela - Hvila, Linet, Safaralejev - Hamráček, Toma, Hričina

Trenčín: Valent - Starosta, McCormack, Štach, Rajnoha, Kajínek, Sládok, Stacha, Ďurina - Bezúch, Mikyska, Alderson - Sádecký, Hecl, Bartovič - Lapšanský, Balán, Valach - Džugan, Sojčík, Chrmoiak

HKM Zvolen - MHk 32 Liptovský Mikuláš 6:4 (0:3, 3:1, 3:0)

Góly: 25. Thompson (Halama, Drgoň), 28. Bonis (Trotter, Corrin), 37. Marcinek (Tibenský, Petráš), 54. Tibenský (Thompson), 57. Kelemen (Corrin), 60. Bonis (Švarný) - 9. Rudolf Huna (Smutný, Oško), 16. Rudolf Huna (Vybiral, Smutný), 17. Richard Huna (Piatka, L. Lunter), 29. Dlugoš (Piatka)

Zvolen: Hollý - Fatul, Švarný, Tomko, Corrin, Drgoň, Maier - Kelemen, Špirko, Thompson - McPherson, Trotter, Bonis - Štrauch, M. Halama, Kolenič - Tibenský, Petráš, Marcinek

L. Mikuláš: Zalivin - Dlugoš, Petran, Kurali, Smutný, Roman, Mezovský, Droppa - Lunter, Piatka, Sukeľ - Ru. Huna, Oško, Vybíral - Nechaj, Uhrík, Ri. Huna - Haluška

Hlasy po zápase

Don Nachbaur, tréner Zvolena: "Mali sme veľmi pomalý štart. Chválim súpera, ktorý dnes tvrdo pracoval. Myslím si, že keď naši hráči videli súperovu zostavu a videli, že má veľa zranených a nastupuje s tromi formáciami, mysleli si, že to bude ľahké. Dve tretiny hostia pracovali tvrdšie ako my. V tretej sme však zabrali a súper sa postupne unavil. V hokeji musíte hrať 60 minút. Ich tréner zrejme prízvukoval hráčom to isté, aby ani v poslednej 20 minútovke nepoľavili, mali sme teda aj šťastie, že sme nakoniec vyhrali. Máme pred sebou veľa práce. Mnoho hráčov hralo príliš staticky a málo sme korčuľovali. Robili sme veľa chýb s pukom a prihrávali súperovi. Ak chceme byť top tím, musíme sa oveľa zlepšiť oproti tomu, čo sme ukázali dnes."

Anton Tomko, tréner L. Mikuláša: "Zápas sme si dobre rozohrali. Viedli sme v prvej tretine 3:0, mali sme k tomu ešte aj jednu nastrelenú žŕdku. V druhej tretine sa obraz hry mierne zmenil. Dostali sme príliš rýchlo gól po našej chybe v obrannom pásme, čím sme dodali Zvolenu trošku psychickej sily. Domáci išli následne do kontaktu druhým gólom na 2:3, ale my sme hneď vzápätí odpovedali štvrtým gólom. Ak by sme využili ďalšie tri šance, zápas by sa inak vyvíjal. Nepremenili sme ich a Zvolen v tretej tretine urobil všetko pre to, aby výsledok zvrátil. Zatlačil nás do pásma, my sme sa bránili. Zranili sa nám však ďalší dvaja hráči a to sme pricestovali na tento zápas iba s tromi kompletnými päťkami. Škoda piateho inkasovaného gólu, bol z kategórie smolných. Pri našej hre bez brankára sme inkasovali šiesty gól. Prišli sme v oklieštenej zostave, podali sme bojovný výkon, no sily nám už v poslednej tretine chýbali."

HC Mikron Nové Zámky - HK Nitra 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Góly: 4. R. Hruška (T. Pospíšil, Hatala), 20. Bajtek (J. Jurík, Urban), 53. Mikula, 57. Urban (J. Jurík, Drtina) - 11. Buček (Koyš, Olsen)

HC Nové Zámky: Pavlas - Hatala, Ordzovenský, Drtina, Mikuš, Pavúk, Šmach, Fereta - Pospíšil, Hruška, Stupka - Bajtek, Fábry, Jurík - Múčka, Urban, Rogoň - Mikula, Giertl, Andrisík

HK Nitra: Hanuljak - Morrison, Mezei, Kubka, Olsen, Sloboda, Versteeg, Kováč, Rácz - Scheidl, Kerbashian, Blackwater - Koyš, Kollár, Buček - Čaládi, Minárik, Fominykh - Hrušík, Lušňák, Šimun

Hlas po zápase

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov: "Musím povedať, že výsledok potešil. Už sme to potrebovali. Chlapci pristupovali k tréningu veľmi zodpovedne a dnes je to pre nich odmena. Verím, že nás to posunie o ďalší krôčik vpred. Musím povedať, že súper hral veľmi nebezpečne vpredu, vytváral si šance a niekedy sme mali aj šťastie. Náš brankár Pavlas podal nadštandardný výkon a tým pádom nám pripravil víťazstvo. Bol to kolektívny výkon a sme spokojní." Marián Bažány, tréner Nitry: "V prvom rade gratulujem Novým Zámkom k víťazstvu. V prvej tretine sme neboli úplne pripravení. Nové Zámky hrali dobre a strieľali z každej pozície. Dostali sme dva góly, aké sme nemuseli dostať. Potom sme museli naháňať súperove vedenie. V druhej tretine sme sa zlepšili, hrali sme viac so štruktúrou v defenzívnej tretine, vytvorili sme si šance. Už dlhší čas máme problémy so strieľaním gólov, čo sa dnes potvrdilo. Sme v ťažkej situácii, ale nikto nám nepomôže a musíme sa z toho dostať sami."

DVTK Jegesmedvék Miškovec - HC Slovan Bratislava 6:3 (2:1, 1:2, 3:0)

Góly: 4. Beach (Rodman), 17. Beach (Dudás, Vandane), 36. Harrison (Miskolczi, Vojtkó), 50. Szirányi (Beauviller), 53. Vandane (Beauviller, J. Vas), 58. Ross - 10. Zigo (Puliš, Abdul), 21. Puliš (Abdul, Zigo), 29. Viedenský (Štajnoch, Žitný)

Miškovec: Rajna - Láda, Vandane, Ross, Dudás, Szirányi, D. Kiss, Vojtkó - Beauvillier, Vas, Reszegh - Beach, St. Pierre, Rodman - Harrison, Galanisz, Miskolczi - Farkas, Lovei, P. Kiss

Slovan: Habal - Sersen, Bačik, Meszároš, Hudec, Podlipnik, Šedivý, Štajnoch, Sloboda - Abdul, Zigo, Puliš - Petráš, Viedenský, Žitný - Matoušek, Kukumberg, Pance - Bondra, Urbánek, Jendek

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovan prehral v Miškovci, Košice otočili východniarske derby