Zvolen sa v Budapešti potrápil, od semifinále ho však delí už len jeden krok

	
Zľava vpredu: Martin Andrisík z HKM Zvolen a Cameron Burt z MAC Budapešť počas štvrťfinálového zápasu play-off hokejovej Tipsport ligy 2018/2019 medzi HKM Zvolen (Slovensko) - MAC Budapešť (Maďarsko). Zvolen, 9. marec 2019 - ilustračná fotografia.
Zľava vpredu: Martin Andrisík z HKM Zvolen a Cameron Burt z MAC Budapešť počas štvrťfinálového zápasu play-off hokejovej Tipsport ligy 2018/2019 medzi HKM Zvolen (Slovensko) - MAC Budapešť (Maďarsko). Zvolen, 9. marec 2019 - ilustračná fotografia. (Autor: Jakub Julény SITA)
SITA|13. mar 2019 o 20:48

Rozhodnúť sa môže vo štvrtok.

BUDAPEŠŤ. Hokejisti Zvolena zvíťazili nad tímom MAC Budapešť na jeho ľade 2:1 v treťom zápase štvrťfinálovej série play-off najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy 2018/2019 a vedú už 3:0 na zápasy.

Druhé nasadené družstvo od úvodu na ľade dominovalo a svoju prevahu korunovalo v prvej tretine gólmi Michaela Vandasa a Garretta Mitchella.

Domácich navyše mohlo deprimovať zranenie ich opory Benceho Bálizsa, ktorý po druhom góle bránku opustil.

Následný priebeh mohol divákov uspávať, no MAC v závere udrel svojou tradičnou zbraňou, v početnej výhode znížil v 55. min Chris Langkow.

Vo štvrtok sa Zvolen môže stať postupujúcim do semifinále, ak v Budapešti opäť uspeje.

Tipsport liga 2018/2019 - štvrťfinále play-off - tretí zápas:

MAC Budapešť (Maď.) - HKM Zvolen 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Góly: 55. Langkow (Bodó, Orban) - 13. Vandas (Zeleňák, Kytnár), 16. Mitchell (Kytnár)

Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner, Lokšík - Krajčík, Šefčík

Budapešť: Bálizs (16. Rajna) - Macaulay, Pozsgai, Dudás, Negrin, Vokla, Burt, Garát, Bugár - Bodó, Langkow, Orbán - Dansereau, K. Nagy, T. Klempa - Terbócs, B. Majoross, Pápa - Szigeti, Kreisz, Odnoga

Zvolen: Skapski - Fraser, Pöyhönen, Vandane, Hraško, Ulrych, Drgoň, Zeleňák - Handlovský, Kytnár, Vandas - Obdržálek, Michal Chovan, Šišovský - Kelemen, Mitchell, Zuzin - S. Petráš, Halama, Andrisík - D. Růžička

Stav série 0:3.

Hlasy po zápase

Gergely Majoross, tréner MAC Budapešť: "Chcem najskôr povedať, že som veľmi hrdý na svojich hráčov, najmä na to, ako doteraz hrali počas celej sezóny v Tipsport Lige. Dnes sme nehrali dobre v úvode, mohli sme odohrať vyrovnanejšiu partiu. Zajtra musíme hrať lepšie a musíme byť efektívnejší."

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Nebol to zápas, aký sa hrá v play off. Chýbali v ňom emócie. Ale my sme hrali to, čo sme potrebovali. Boli sme lepší, ale neskôr sme v zápase od nejakých vecí upustili. To by sa nám mohlo vypomstiť. Zajtra musíme začať tak ako dnes, ale musíme hrať viac s rozumom. Sériu chceme vo štvrtok ukončiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zvolen sa v Budapešti potrápil, od semifinále ho však delí už len jeden krok