Predposledná Žilina obrala o body prvé Košice, Trenčín zdolal Miškovec

Hráč Žiliny Michal Bárta sa márne pokúša pretlačiť puk za chrbát košického brankára.
Hráč Žiliny Michal Bárta sa márne pokúša pretlačiť puk za chrbát košického brankára. (Autor: SITA)
Sportnet|7. okt 2018 o 19:47

Nitra na domácom ľade podľahla Zvolenu.

NITRA. Hokejisti Zvolena zdolali Nitru 3:2 po predĺžení na jej ľade v zápase desiateho kola slovenskej najvyššej súťaže Tipsport ligy 2018/2019.

Všetky góly padli až po druhej prestávke.

Skóre otvoril v 45. minúte Zvolenčan Peter Šišovský v presilovke, ale už o 49 sekúnd neskôr vyrovnal Lane Schiedl a o ďalšie štyri minúty poslal Nitru do vedenia Marek Slovák.

Hostí nitriansky obrat nezlomil a v 53. minúte vyrovnal Milan Kytnár.

Zápas dospel do predĺženia a v ňom rozhodol už v 25. sekunde obranca zvolenského tímu Davis Vandane.

Trenčín poľahky zdolal Miškovec

Žiadne problémy s maďarským Miškovcom nemali hráči trenčianskej Dukly, ktorí na domácom ľade triumfovali presvedčivo 4:0.

Trenčania vyhrávali od 6. minúty gólom Milana Bartoviča, ďalšie tri zásahy pridali jeho spoluhráči v druhej tretine. Do listiny strelcov sa zapísali Peter Sojčík, Jozef Švec a v oslabení Denis Hudec.

V ďalšom priebehu si už Dukla ustrážila náskok a zisk troch bodov.

Žilina prekvapila Košice

Z trochu prekvapujúcej výhry sa tešili hokejisti Žiliny, ktorí na vlastnom štadióne porazili lídra z Košíc 4:3 po samostatných nájazdoch.

Košičania viedli pod Dubňom gólom Dávida Šoltésa, ale Petr Beránek dvoma zásahmi ešte v prvej časti zabezpečil Žiline najtesnejší náskok.

Ten v 30. minúte zveľadil Martin Podešva, ale Šoltés v 34. minúte skorigoval a Martin Krajňák v 52. minúte vyrovnal na 3:3.

V zostávajúcom priebehu tretej časti ani v predĺžení gól nepadol, v nájazdoch zabezpečil bod navyše pre Žilinu niekdajší košický útočník Rudolf Huna.

Košičania sa aj napriek prehre udržali na prvom mieste tabuľky. Doteraz predposledná Žilina sa vďaka trom bodom posunula na desiatu priečku o skóre pred Miškovec.

Tipsport liga - 10. kolo: Žilina - Košice: fotogaléria

7.10.2018

Prehral aj líder z Nových Zámkov

Neuspeli totiž ani druhé Nové Zámky, ktorý na ľade úradujúceho šampióna Banskej Bystrice prehral 1:2 po samostatných nájazdoch.

Novozámčania po prvej tretine viedli presilovkovým gólom Adama Zbořila, no Bystričania vyrovnali v 37. minúte, keď sa presadil Ivan Ďatelinka po presnej prihrávke Brocka Higgsa.

Duel dospel až do nájazdov a v nich preukázali väčšiu šikovnosť domáci, ten rozhodujúci premenil Éric Faille.

Na momentke zo zápasu Banská Bystrica - Nové Zámky obchádza bránu s pukom Juraj Jurík, naháňa ho hráč Bystrice Brenden Miller.
Na momentke zo zápasu Banská Bystrica - Nové Zámky obchádza bránu s pukom Juraj Jurík, naháňa ho hráč Bystrice Brenden Miller. (Autor: TASR)

TIPSPORT LIGA 2018/2019 - 10. kolo:

Nitra - Zvolen 2:3 pp (0:0, 0:0, 2:2 - 0:1)

Góly: 46. Scheidl (Marek Slovák), 50. Marek Slovák - 45. Šišovský (P. Zuzin, Michal Chovan), 53. Kytár (A. Drgoň), 61. Vandane (Vandas)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Lokšík - Tvrdoň, Synek, 2247 divákov

Nitra: Foltán - McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Miroslav Pupák, Rácz, A. Sloboda - Blackwater, Marek Slovák, Lantoši - L. Hrušík, Bortňák, B. Rapáč - Scheidl, D. Richard, S. Buček - Pätoprstý, J. Šiška, Fominych - Mychan

Zvolen: Skapski - Ulrych, Vandane, D. Růžička, Zeleňák, Michal Roman, Adam Drgoň, Černook - P. Halama, Špirko, Vandas - Šišovský, M. Halama, Lušňák - P. Zuzin, Kytnár, Michal Chovan - S. Petráš, Holovič, Andrisík

Hlasy trénerov:

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Pre divákov to bol určite atraktívny duel. Sme smutní, že bod navyše získali hostia. Chýbala nám produktivita. Z tých pozícií, z ktorých sme pálili, dáme za normálnych okolností päť gólov, to sa ale nestalo. Výkonu dnes chýbala ľahkosť."

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Myslím si, že prvá tretina bola vyrovnaná. V druhej tretine nás Nitra dostala pod tlak, robili sme zbytočné fauly. Hokej sme začali hrať až v tretej tretine, kde sme dali gól z presilovky. Potom, sme si strelili dva vlastné góly, ale myslím si, že to bol vyrovnaný zápas. Chcem poďakovať chalanom za dobrý výkon."

Trenčín - Miškovec (Maď.) 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)

Góly: 6. Bartovič (M. Hecl), 21. Sojčík (Sádecký), 27. D. Hudec (Bližňák, Cebák), 30. J. Švec (Luža, D. Hudec)

Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: T. Orolin, D. Konc st. - M. Orolin, Kacej, 3142 divákov

Trenčín: M. Valent - Luža, Rýgl, Holenda, Cebák, L. Bohunický, T. Bokroš, Marek Hudec, Špankovič - Sádecký, Sojčík, Radivojevič - M. Hecl, Ölvecký, Bartovič - O. Mikula, Bližňák, T. Varga - J. Švec, Ján Pardavý ml., D. Hudec

Miškovec: Adorján - Kiss, N. Crawford, Vojtkó, Szirányi, J. Milam, Láda, Rusk - Magosi, J. Vas, R. Harrison - Somogyi, Kulmala, Pance - Galanisz, Loiseau, Miskolczi - Vincze, Hajós, Ritó

Hlasy trénerov:

Ján Pardavý, asistent trénera Dukly: "Konečne sme odohrali pokojný zápas proti kvalitnému súperovi, na ktorého sme sa poctivo pripravovali. Hráči pristúpili k duelu dobre a aj ich koncentrácia bola vysoká. O našom víťazstve sa rozhodlo v druhej tretine, kedy sa nám z viacerých šancí podarilo streliť tri góly. Potom sme vedeli, že musíme byť koncetrovaní až do 60. minúty, aby sme súperovi nedali šancu. Systémové veci sme dodržiavali a náš výkon bol kvalitný, takže môžeže byť spokojní."

Glen Hanlon, tréner DVTK: "Trenčín hral veľmi rýchlo, bolo opäť pekné vidieť viacerých hráčov, ktorých som mal svojho času v reprezentačnom tíme. My sme urobili všetko, čo sme mohli, ale na úspech v tomto zápase to nestačilo. Musíme každý týždeň trénovať stále naplno, aby sme sa zlepšovali, pretože súťaž je ešte dlhá."

Žilina - Košice 4:3 sn (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 16. P. Beránek (Hvila), 18. Beránek (Hvila), 30. Podešva, rozhodujúci samostatný nájazd premenil Rudolf Huna - 11. Šoltés (Suja, Netík), 34. Šoltés (Šedivý), 52. Krajňák (Kafka, Šedivý)

Vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Snášel, Stano - Šoltés, Gajan, 568 divákov

Žilina: Horčička - Jankovič, Kučný, Bagin, Pastor, L. Matejka, Piegl, Žilin, Mendrej - Balej, Podešva, Bárta - Rudolf Huna, Surovka, Jenčík - Hvila, J. Ručkay, Beránek - F. Ondruš, Síkela, Dominik Rehák

Košice: Habal - Pulli, Pretnar, Koch, Čížek, Dudáš, Lenďák, Šedivý - L. Nagy, Brophey, Spilar - Šoltés, Suja, Netík - Kafka, Galamboš, Marcel Haščák - R. Žitný, T. Klíma, Hričina

Hlasy trénerov:

Aleš Bachánek, asistent trénera Žiliny: "Sme radi za dva body, boli by sme ešte radšej, ak by boli tri. Na zápas sme boli pripravení. Vedeli sme, čo chceme hrať, a aj sa nám to podarilo dodržať dve tretiny. V tretej tretine nám dochádzali sily, máme niekoľko chorých hráčov, aj preto sme radi, že nasleduje krátka pauza. Dostali sme zbytočný tretí gól, ale sme radi za to, ako to dopadlo."

Roman Šimíček, Košice: "Začiatok nám nevyšiel, aj keď sme prvých desať minút hrali dobre. Z prvých štyroch striel sme však dostali dva góly a bola to pre nás trochu sprcha. Priebeh zápasu nám ukázal, že môžeme byť spokojní aj s bodom. Za dva by sme boli radšej, ale nejdeme aspoň domov naprázdno. Žilina hrala dobre, v tretej tretine jej možno došli sily. My sme mali tlak a veľa šancí, prestrieľali sme súpera, ale bohužiaľ sme nedali viac gólov."

Poprad - Liptovský Mikuláš 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 5. Mlynarovič (D. Brejčák), 41. Belluš

Vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kalina, Juhász - Jobbágy, Vincze, 1109 divákov

Poprad: Vošvrda - D. Brejčák, Petran, J. Ťavoda, Salija, L. Kozák, Š. Fabian, Erving, Česánek - Belluš, Mlynarovič, P. Svitana - D. Bondra, L. Paukovček, Takáč - P. Koyš, Heizer, Zagrapan - Macík, Bjalončík, Matúš Paločko

L. Mikuláš: Kislicyn - Nádašdi, Mezovský, Korím, Matej Bača, R. Suchý, Kurali, P. Horváth, J. Nemec - Róbert Huna, Richard Huna, M. Kriška - Števuliak, Oško, Piatka - Vybíral, Uhrík, L. Žiak - J. Sukeľ, Lichanec, Heikkilä

Hlasy trénerov:

Roman Stantien, tréner Popradu: "Vošvrda podal vynikajúci výkon. Obrancovia si vzadu splnili všetky úlohy. A v útoku? Ja sa tomu musím už smiať. Poviem to tak, že sme súpera rozbili 2:0. Dávať góly je pre nás situácia ako pri pôrode. Neviem, čo mám k tomu viac povedať."

Anton Tomko, tréner Liptovského Mikuláša: "My sme očakávali nástup Popradu do tohto zápasu. Oni sú známi tým, že začiatky hrajú vo veľkom pohybe. My sme spravili jedinú chybu a pykali sme za ňu. Nepokryli sme voľného Mlynaroviča a do hornej časti bránky sme dostali gól. V druhej tretine sme podali najlepší výkon. Hra sa prakticky vyrovnala. Tretia tretina bola z našej strany najslabšia. Tam sme hneď inkasovali druhý gól a z našich hráčov som cítil útlm. Dnešný rýchly moderný hokej si vyžaduje ísť do priestoru pred brankára, kde to hráčov najviac bolí. Brankár domácich podržal svoje mužstvo. Nemôžeme brať tri body zo zápasu, v ktorom nedáme ani gól."

B. Bystrica - N. Zámky 2:1 sn (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 37. I. Ďatelinka (Higgs, Gabor), rozh. nájazd Faille - 19. A. Zbořil (J. Jurík)

Vylúčení: 8:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fridrich (SR), Haszonits - Váczi (obaja Maď.), Výleta (SR), 2381 divákov

Banská Bystrica: S. Williams - K. Sloboda, V. Mihálik, Kubka, I. Ďatelinka, B. Marshall, B. Miller, Košecký - J. Sýkora, Faille, A. Šťastný - Asselin, T. Surový, Buc - Kabáč, Češík, T. Török - Gabor, Higgs, R. Varga - Tamáši

Nové Zámky: Košarišťan - Andersons, Kudla, Hain, Zaťko, Ordzovenský, M. Novák, Juraško, Hatala - Nejezchleb, R. Hruška, Štrauch - H. Ručkay, Adam Zbořil, J. Jurík - Bajtek, Videlka, Rogoň - Jakúbek, Fábry, Ondrušek

Hlasy trénerov:

Dan Ceman, tréner B. Bystrice: "Nebolo veľa priestoru na tvorenie, bola to skôr bitka o každý kúsok ľadu. Prvých 40 minút sa ťažko niečo tvorilo, aj keď sa nám darilo, no šance sme si nevytvárali. V poslednej tretine sme stratili energiu, našťastie sme zvládli samostatné nájazdy."

Jerguš Bača, asistent trénera N. Zámkov: "Odohrali sme vynikajúce stretnutie, s viacerými príležitosťami, ktoré sa nám nepodarilo premeniť. Rozhodli až samostatné nájazdy, vďaka však aj za bod, chalani zo seba vydali všetky sily."

Budapešť - Detva 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)

Góly: 30. K. Nagy (Terbócs), 59. Bodó - 6. R. Puliš (Martin Chovan), 12. Matúš Chovan (Kuklev), 26. J. Tibenský (M. Šimon, Matúš Chovan), 36. R. Puliš (Murček, Matúš Chovan)

Vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše: Odnoga 10 min osobný trest - Hraško 10 min osobný trest, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:1, rozhodovali: M. Novák, Goga - Šefčík, Valo, 550 divákov

Budapešť: Bálizs - Macaulay, Pozsgai, Garát, Burt, Dudás, Vokla, Bukor, Kreisz - Dansereau, J. Brown, Klempa - Terbócs, K. Nagy, Pápa - Bodó, C. Langkow, Szabad - Szigeti, Majoross, Odnoga

Detva: Riečický - Kuklev, Martin Chovan, Hraško, Sládok, D. Jendroľ, F. Fekiač, M. Šimon, Gachulinec - J. Žilka, V. Fekiač, Martin Ďaloga - Puliš, Murček, Ščurko - Z. Král, Magogin, M. Surový - Matúš Chovan, P. Valent, Tibenský

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Predposledná Žilina obrala o body prvé Košice, Trenčín zdolal Miškovec