Košičania zdolali Trenčanov, posledná Žilina tesne porazila Budapešť

V poslednom domácom zápase si Košičania poradili s Trenčínom 4:2.
V poslednom domácom zápase si Košičania poradili s Trenčínom 4:2. (Autor: Roman Hanc TASR)
SITA|15. feb 2019 o 20:23

Reprezentant Haščák strelil dva góly.

KOŠICE 15. februára (SITA) - Hokejisti Košíc zvíťazili 4:2 nad Trenčanmi v piatkovom stretnutí 51. kola hokejovej Tipsport ligy.

Haščák hviezdil

Východniari ešte bojujú o prvé miesto po základnej časti a duel proti Trenčanom, snažiacim sa prepracovať na 6. priečku, mali pod kontrolou.

Už v 5. min viedli po góle Marcela Haščáka 2:0.

Hoci Trenčania dvakrát znížili na rozdiel jediného gólu, reprezentant Haščák svojim druhým zápisom v stretnutí zavŕšil skóre už v úvode záverečnej časti hry v presilovke.

HC Košice - Dukla Trenčín (15. február 2019): fotogaléria

17.2.2019

Bystrická odplata

V priamom súboji o čelo tabuľky zvíťazili hráči Banskej Bystrice nad Zvolenom 4:2. Bystričania viedli pred takmer štvortisícovou návštevou vo Zvolene po druhej tretine 2:1, keď všetky tri góly padli v presilovke.

Tri a pol minúty pred koncom vyrovnal Samuel Petráš, no duel do predĺženia nedospel. O 77 sekúnd strelil víťazný gól obranca Vladimír Mihálik. Dve sekundy pred koncom ešte pridal poistku do prázdnej bránky Éric Faille.

Zvolen nezískal ani bod v druhom stretnutí v rade. Bystričania odplatili svojmu súperovi nedávnu domácu prehru 2:3 zo zápasu pod holým nebom na Štiavničkách, tzv. Winter Classic. Hráči Banskej Bystrice vedú tabuľku s náskokom 3 bodov pred Zvolenom.

Pomohli dva rýchle góly

Hokejisti MsHK Doxxbet Žilina zvíťazili nad hráčmi MAC Budapešť 3:2.

Som veľmi rád, že chalani v druhej tretine úplne otočili zápas a boli sme lepší. Škoda, že sme nedali v tejto fáze zápasu viac gólov, možno by tretia tretina nebola taká nervózna.


Stanislav Škorvánek, tréner Žiliny

Posledný tím tabuľky zdolal desiate mužstvo Tipsport ligy najmä vďaka dvom gólom v rozpätí necelých dvoch minút tretej tretiny (46. a 48.), ktorých autormi boli Emil Bagin a Martin Podešva.

Žilinčania si pripísali iba desiate víťazstvo v riadnom hracom čase v tejto sezóne. Hokejisti slovenského tímu odplatili súperovi z Budapešti prehru spred 12 dní z jeho ľadu 2:5.

Mikuláš natiahol sériu bez bodu

Hráči Nitry nemali komplikácie s predposledným tímom hokejovej Tipsport ligy Liptovským Mikulášom a zdolali ho 4:1.

Najlepší štatistický zápis z domáceho kádra zaznamenal Branislav Rapáč, ktorý 29 sekúnd po začiatku záverečnej tretiny zvýšil na 3:0 a pripísal si aj jednu asistenciu.

Nitrania bodovali naplno v treťom stretnutí po sebe, Liptáci nezískali ani bod už šesťkrát v rade.

Detva doma potrápila Poprad

Až samostatné nájazdy museli rozhodnúť o triumfe hokejistov Popradu v Detve 4:3 v piatkovom zápase 51. kola Tipsport ligy.

Chcel by som hráčov pochváliť za veľmi dobrý výkon, dobre sme sa pohybovali, škoda že v predĺžení, alebo pri nájazdoch sme nezískali dva body. Ešte máme pred sebou štyri zápasy.


Josef Turek, tréner Detvy

V mimoriadne vyrovnanom stretnutí sa všetky tri tretiny skončili 1:1, v predĺžení gól nepadol, a tak sa muselo do nájazdov. Ten rozhodujúci premenil popradský útočník Samuel Takáč.

Podtatranci predĺžili sériu víťazstiev na štyri, v tabuľke im patrí 4. miesto.

Hráči Detvy sú na 9. priečke.

Miškovec bojuje o play off

Hokejisti Miškovca v súboji tabuľkových susedov podľahli doma Novým Zámkom 1:2 po samostatných nájazdoch.

Maďarské družstvo má ešte matematickú šancu obsadiť šiestu priečku a vyhnúť sa predkolu play-off, no na svojho najbližšieho súpera stratilo ďalší bod.

Rozhodujúcim nájazdom sa o to zaslúžil Tomáš Pospíšil. Miškovec nebodoval naplno po dvoch dueloch.

Tipsport liga 2018/2019 - 51. kolo - piatok:

HC Košice - HK Dukla Trenčín 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Góly: 3. Spilar (Š. Petráš, Brophey), 5. M. Haščák (Šerbatov, Ignatuškin), 29. Hričina (Galamboš, Pulli), 41. M. Haščák (Kafka, Derľuk) - 9. Radivojevič (Starosta, Sojčík), 33. Sojčík (Radjenovič, Gula)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Štefik, Németh - Durmis, Vincze, 4856 divákov

Zostavy:

Košice: Škorvánek - T. Slovák, Koch, Dudáš, McDowell, Derľuk, Pulli, Šedivý - Kafka, Suja, J. Sýkora - Š. Petráš, Brophey, Spilar - M. Haščák, Ignatuškin, Šerbatov - Lušňák, Galamboš, Hričina - Žitný

Trenčín: J. Hollý - Starosta, Rýgl, Krejčí, Cebák, Gula, Bohunický, T. Bokroš - O. Mikula, Ölvecký, Radivojevič - M. Hecl, Sádecký, Bartovič - Sojčík, Radjenovič, T. Varga - D. Hudec, Dlouhý, J. Švec - M. Hlinka

MsHK Doxxbet Žilina - MAC Budapešť (Maď.) 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Góly: 26. Hvila (Beránek), 46. Bagin (Rudolf Huna, Huževka), 48. Podešva (Beránek, Dubeň) - 4. Orban (Langkow), 48. Odnoga (K. Nagy, Burt)

Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolin, Valach - Vyšný, Valo, 581 divákov

Zostavy:

Žilina: Fučík - Matejka, Kučný, Dubeň, Jankovič, Bagin, Piegl, Dlugoš, Surán - Rudolf Huna, Húževka, Jenčík - Beránek, Podešva, Hvila - Milý, Surovka, Dominik Rehák - Síkela, Ondruš, Coma

Budapešť: Rajna - Macaulay, Pozsgai, Dudás, Negrin, Burt, Garát, Vokla - Bodó, Langkow, Orban - Dansereau, J. Brown, Klempa - Terbócs, K. Nagy, Odnoga - Szigeti, Majoross, Pápa

Hlasy po zápase

Stanislav Škorvánek, tréner Žiliny: "Zápas a víťazstvo v ňom nás stálo veľké množstvo síl. V prvej tretine sme nemali dobrý pohyb a nebola podľa našich predstáv, ale v prestávke sme si povedali, že to musíme zlepšiť. Som veľmi rád, že chalani v druhej tretine úplne otočili zápas a boli sme lepší. Škoda, že sme nedali v tejto fáze zápasu viac gólov, možno by tretia tretina nebola taká nervózna. Dostali sme sa v nej síce do dvojgólového vedenia, ale ihneď sme inkasovali a v závere sme sa triasli o výsledok. Enormnou bojovnosťou, nasadením a obetavosťou sme to však zvládli a sme veľmi šťastní."

Gergely Majoross, tréner Budapešti: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, dali sme gól, ale po prvých striedaniach v druhej tretine začal súper hrať oveľa lepšie a nevedeli sme na to zareagovať. V tretej časti sme boli spočiatku o niečo lepší v útoku, ale Žilina dala góly. Rýchlo sme však na to odpovedali a mali sme viacero šancí na ďalšie góly, ale, nanešťastie, nedokázali sme ich streliť. Potrebujeme, aby každý hráč odovzdal na ľade maximum a v každom striedaní. Občas mám však pocit, že raz je na tom lepšie jeden, raz druhý hráč, ale nefunguje to spolu a nie v každom striedaní. Potrebujeme nehrať hekticky, ale konzistentne dobre. Je to priorita, ktorú potrebujeme zlepšiť v zápasoch, ktoré nás ešte čakajú v základnej časti."

HK Nitra - MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Góly: 6. Lantoši (trestné strieľanie), 27. Majdan, 41. B. Rapáč (Versteeg), 58. Buček (B. Rapáč, Bortňák) - 48. Róbert Huna (Richard Huna, J. Sukeľ)

Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Novák - M. Orolín, Kacej, 1984 divákov

Zostavy:

Nitra: Šimboch - McCormack, Mezei, Morrison, Miroslav Pupák, M. Versteeg, Rais, Korím - Lantoši, M. Slovák, Blackwater - Majdan, Kerbashian, Scheidl - B. Rapáč, Bortňák, S. Buček - Hrušík, Čaládi, Fominych - Minárik

Liptovský Mikuláš: Kislicyn - Fereta, Kurali, J. Nemec, Nádašdi, Mezovský, Matej Bača, Droppa, Števuliak - Richard Huna, Róbert Huna, J. Sukeľ - Čenka, Tamáši, R. Varga - Lištiak, Uhrík, Nechaj - Vybiral, Oško, L. Žiak

HC 07 Detva - HK Poprad 3:4 po sam. nájazdoch (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 18. Ščurko (Puliš, Murček), 37. Gašpar (Puliš, Betker), 51. Puliš (Murček, Ščurko) - 7. P. Svitana (Takáč), 32. Paukovček (Belluš, Petran), 44. D. Bondra (Salija, Buzzeo), rozhod. sam. nájazd Takáč

Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše Paukovček (Poprad) 10+DKZ, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner, Soós - Šefčík, Pálkövi, 435 divákov

Zostavy:

Detva: Petrík - Kuklev, Martin Chovan, Gachulinec, Sládok, Betker, F. Fekiač, Golian - Puliš, Murček, Ščurko - Žilka, V. Fekiač, Hodgson - R. Gašpar, Matúš Chovan, Král - Martin Ďaloga, P. Valent, Török - M. Surový

Poprad: Vošvrda - D. Brejčák, Miner, Petran, Fabian, Salija, Erving, Paločko, Karalahti - Kevin Miller, Heizer, D. Bondra - P. Svitana, Zagrapan, Takáč - Abdul, Kundrik, Buzzeo - Belluš, Paukovček, Macík

Hlasy po zápase

Josef Turek, tréner Detvy: "Podali sme veľmi dobrý výkon, myslím, že to bol vyrovnaný zápas. V záverečnej tretine sme boli lepším tímom a mali sme veľa šancí na rozhodnutie zápasu. Bohužiaľ, brankár hostí nás vychytal. Roman Petrík chytal tiež veľmi dobre, podržal nás pri veľa šanciach, ktoré mal súper. Chcel by som hráčov pochváliť za veľmi dobrý výkon, dobre sme sa pohybovali, škoda že v predĺžení, alebo pri nájazdoch sme nezískali dva body. Ešte máme pred sebou štyri zápasy, verím, že sa nám podarí nejaký vyhrať a samozrejme som rád, že táto sezóna je úspešnejšia ako minulá. Baráži sme sa vyhli a teraz sme odhodlaní zabojovať o play off, ale ešte musíme nejaký zápas vyhrať."

Roman Stantien, tréner Popradu: "Myslím si, že celý zápas bol veľmi vyrovnaný, trikrát sme vyhrávali a trikrát nás domáci dotiahli. Na oboch stranách bolo veľa šancí, obaja brankári sa vyznamenali a zastali si svoje miesto na výbornú. V predĺžení mali domáci šancu strhnúť víťazstvo na svoju stranu, my tiež a nakoniec sme boli šťastnejší v nájazdoch."

HKM Zvolen - HC '05 iClinic Banská Bystrica2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Góly: 28. Vandane (Michal Chovan), 57. S. Petráš (Šišovský) - 4. Higgs (Faille), 25. Higgs (Faille, Asselin), 58. Mihálik (Selleck, Faille), 60. Faille

Vylúčení: 8:10 na 2 min, navyše Mitchell 10 min za pästný súboj - Ďatelinka 10 min za pästný súboj, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Stano - Tvrdoň, Výleta, 3965 divákov

Zostavy:

Zvolen: Tomek - Fraser, Pöyhönen, Pufahl, Vandane, Ulrych, Hraško, Michal Roman, D. Ružička - Handlovský, Kytnár, Vandas - P. Zuzin, Michal Chovan, Obdržálek - Kelemen, Mitchell, S. Petráš - Andrisík, Holovič, Šišovský

Banská Bystrica: Williams - Marshall, Mihálik, K. Sloboda, Southorn, Kubka, Ďatelinka, Glenn, Nemčík - Asselin, Faille, Selleck - M. Bartánus, Higgs, Lunter - Šoltés, T. Surový, Zigo - Koper, A. Šťastný, Matoušek

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Videli sme výborný zápas, prišlo veľa fanúšikov, malo to náboj, nechýbalo veľa súbojov, agresívna hra a množstvo šancí. Po náhodnom inkasovanom góle v oslabení sme sa dostali pod tlak, Bystrica hrala lepšie, bola rýchlejšia, agresívnejšia, mali sme s tým problém v našej tretine. Druhý gól sme dostali znovu v oslabení, keď sme krížnu prihrávku nechytili hokejkou, to sa nám nemôže stávať. Bolo 0:2, ale od toho momentu sme boli lepším mužstvom. Zatlačili sme súpera a dali gól, mali sme veľa šancí. Presilovky sme hrali dobre, len tam chýbal ten jeden gól navyše, no napokon sme vyrovnali na 2:2. Nemôže sa nám však stať takáto chyba dve minúty pred koncom, že inkasujeme rozhodujúci gól. Také strely musíme blokovať. Chalanom ďakujem za dobrý výkon, no je to bez bodu, čo je škoda."

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: "Bol to už play-off zápas, hralo sa fyzicky dobre do tela na oboch stranách, Zvolen dobre napádal, forčekoval, čo nás trošku prekvapilo. Predtým hral o niečo defenzívnejšie. Problém nám robilo dostať sa z obranného pásma. Mali sme však dobré presilovky, oslabenia neboli najlepšie, ale inkasovali sme v nich iba jeden gól. Zvolen mal niekoľko dobrých šancí, no ukázali sme veľké odhodlanie, podali sme zodpovedný výkon. Veľmi dobre sme hrali okolo bránky, nepúšťali sme súpera k dorážkam. Po vyrovnávajúcom góle sme sa dokázali rýchlo otriasť a vrátili späť do hry. Inak to bol vyrovnaný zápas dvoch skvelých tímov. Museli si ho užiť tak diváci, ako aj hráči a tréneri."

Éric Faille, najproduktívnejší hráč Banskej Bystrice (1+3): "Bol to výborný zápas od nás všetkých v tíme. Bojovalo sa o prvé miesto, takže my aj súper sme hrali najlepšie, ako sa dalo. Zaznamenal som štyri body, takže našťastie sa mi darilo a veci fungovali, čo sa niekedy nedeje. Čakajú nás ešte náročné zápasy, ale urobíme všetko pre to, aby sme sa udržali na čele tabuľky."

DVTK Jegesmedvék Miškovec - MHC Mikron Nové Zámky 1:2 po sam. nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 32. Láda (Pancze) - 4. Šimun (Kudla, T. Pospíšil), rozhodujúci sam. nájazd T. Pospíšil

Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše Kudla 10 min osobný trest, Šimun (obaja Nové Zámky) 10 min osobný trest, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Snášel, Korba - Šoltés, Jobbágy, 1315 divákov

Zostavy:

Miškovec: Vay - D. Kiss, N. Crawford, Láda, Szirányi, J. Milam, Göz - Kulmala, Vas, Pance - Magosi, Loiseau, R. Harrison - Somogyi, Galanisz, Miskolczi - Ritó, Hajós, Vojtkó - Albert

Nové Zámky: Košarišťan - Hain, Zaťko, Ordzovenský, M. Novák, Hatala, Kudla, Henderson, Andersons - H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík - Bajtek, Urban, Šimun - T. Pospíšil, Hruška, Štrauch - Ondrušek, Fábry, Rogoň

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košičania zdolali Trenčanov, posledná Žilina tesne porazila Budapešť