Trenčanov neberie nikto vážne a za tento Slovan nechytá Borjan (power ranking)

Skokanom uplynulých dvoch týždňov v power rankingu je Nitra, ktorá nadelila desiatku Banskej Bystrici.
Skokanom uplynulých dvoch týždňov v power rankingu je Nitra, ktorá nadelila desiatku Banskej Bystrici. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|24. okt 2023 o 07:25

Power ranking hokejovej Tipos extraligy.

V karaváne menom Tipos extraliga si už všetci medzi sebou skrížili hokejky. O koľko sme múdrejší, napovie pravidelný dvojtýždenník. Power ranking číslo 5 je tu.

Power ranking predikuje formu jednotlivých hokejových tímov. Za názvom klubu sú zoradené posledné štyri výsledky daného tímu (V – výhra, Vpp – výhra po predĺžení, Ppp – prehra po predĺžení, P – prehra).

12. Humenné (P, P, Vpp, V) = bez zmeny

Humenné si užilo víkend derby zápasov. V historicky prvom zemplínskom derby v Michalovciach dostali sedmičku a podali výkon, po ktorom im zostalo dosť energie, aby sa vrátili domov pešo a nie autobusom.

Zato doma proti majstrovským Košicami odohrali levy výborný zápas, ale nováčik sa ani za svet nevie vymaniť z chýb, ktoré novici robievajú. Vo väčšine štatistík boli lepší, až na tú najdôležitejšiu, góly.

V jednom smere je potešujúce, že Humenné sa reálne chytá na najlepších, ale o to viac je to na „hlavu“. Hráte dobre a nebodujete. Druhá vec, je, že keď už levy aj zabodujú, nevedia to zopakovať. Aj preto Humenčania sa nevedia dostať z posledného miesta v rebríčku.

11. Trenčín (P, P, P, P) ↓ 4 miesta

Vojaci z Trenčína pripomínajú trošku našu armádu. Nikto ich neberie úplne vážne. V sezóne, keď sa Trenčín odhodlával konečne dostať späť do prvej šestky, sa výrazne trápi. Tréner Dukly, Róbert Döme musel z rodinných dôvodov odísť do Švédska a na lavičku sa postavil manažér Branko Radivojevič.

Ondrej Rusnák je bývalý hokejový útočník. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pôsobí ako spolukomentátor RTVS, pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka. Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

Po poslednom zápase však sám skonštatoval, že niečo sa musí vo vnútri klubu zmeniť, keďže nefunguje útok, obrana a v bránke Kanaďan LaCouevée tiež už zažil lepšie dni.

Ako jediný tím nezískal Trenčín za štyri zápasy ani bod!

10. Poprad (Ppp, P, Vpp, P) = bez zmeny

Poprad si udržal desiate miesto v power rankingu. Áno udržal, lebo výkonmi má bližšie k Trenčínu a Humennému ako k tímom pred nimi. Tri body za štyri zápasy, otras mozgu kanoniera Záborského, odchod Ľudovíta Jurinyiho z postu športového manažéra. Takto v skratke môžeme opísať posledné dva týždne kamzíkov v Tipos extralige. V prípade Záborského sa našťastie čoskoro očakáva návrat do zostavy, pri Jurinyim sa skôr jedná o odbremenenie jeho povinností v klube, keďže stále pokračuje ako riaditeľ.

Problémom je slabá výkonnosť a produktivita hráčov. Poprad nemá ani jedného hráča v prvej 30tke v kanadskom bodovaní. Zároveň, väčšina tímu je v štatistike plus mínus v červených číslach. Len Samuel Mlynarovič, Oldřich Kotvan a Ryan Dmowski sú vo väčšom pluse. Dmowski ako jediný legionár spĺňa to, čo sa od neho očakávalo.

Pod Tatrami je síce stále chladnejšie, ale v klube to vrie a buble. Čo z toho ešte vykypí?

9. Slovan (Ppp, Ppp, P, V) = bez zmeny

Slovan sa v power rankingu konečne stabilizoval....na 9 mieste. Potom, ako odohral každý s každým zápas, už je jasné, že belasí majú historicky jeden z najhorších, ak nie celkom najhorší štart do sezóny v extraligovej ére.

Slovan si dal cez víkend Tour de Slovakia. So zastávkou na Liptove, šiel na Zemplín a späť. Cestou pozbieral dva body za prehry po nájazdoch. Slovné spojenie „nájazdová lotéria“ by už malo byť definitívne vyhodené z hokejového slovníka. Nájazdy sú o šikovnosti hráča i brankára a nie o šťastí ako v športke.

V súbojoch dvoch mužov Slovan prehráva aj pre (ne)úspešnosť brankárskej jednotky belasých, Kanaďana Jareda Coreaua. Ten z tohto sezónnych 11 nájazdov dostal až 7 gólov. To je úspešnosť zákrokov, s ktorou by sa pri kopoch z bieleho bodu nehrdil ani jeho krajan, brankár futbalového Slovana Milan Borjan.

8. Banská Bystrica (V, P, V, P) ↓ 4 miesta

S nevôľou musím baranov z Bystrice posunúť až o štyri miesta nižšie. Môže zato výbuch pod Zoborom , kde od Corgoňov „fasli“ desiatku. Prvý dvojciferný výsledok v sezóne sa v tomto zápase rozhodne nečakal. Najmä, ak pred týmto zápasom Nitra bola s Humenným na poslednom mieste a Bystrica doňho šla po víťazstve na nulu nad lídrom zo Spišskej Novej Vsi.

To sú paradoxy extraligy, na ktoré by sme si mali pri jej vyrovnanosti zvyknúť.

Banská Bystrica je zatiaľ tímom jeden a pol formácie. Tá prvá, čisto kanadská, patrí k najlepším v extralige. Druhá, čisto slovenská, sa chytá s Bírešom a Gašparom. Potom je však enormný prepad. Siedmi útočníci ktorí rotujú medzi sebou v tretej a štvrtej formácie strelili dokopy od začiatku súťaže dva góly. Ak spočítame ich zápasy, tak za 69 zápasov dali dva góly. To je aj na obrancov viac ako slabé. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Trenčanov neberie nikto vážne a za tento Slovan nechytá Borjan (power ranking)