Zahltia extraligu východniari? Banská Bystrica sa má sťahovať do Prešova

Hokejisti Banskej Bystrice by mali od budúcej sezóny hrávať v Prešove.
Hokejisti Banskej Bystrice by mali od budúcej sezóny hrávať v Prešove. (Autor: TASR)
Sportnet|14. apr 2021 o 21:57

Známy je už aj názov klubu.

PREŠOV. V nasledujúcej sezóne môže v Tipos extralige hrať naraz až päť tímov z východného Slovenska. Ku Košiciam, Popradu a Michalovciam by sa mohli pridať Spišská Nová Ves a Prešov.

Spišiaci vedú vo finále Slovenskej hokejovej ligy nad Žilinou 3:1 na zápasy a od postupu do najvyššej súťaže ich delí jediné víťazstvo.

V Prešove je situácia špecifická. Zimný štadión prešiel rozsiahlou rekonštrukciou a podľa informácií denníka Korzár je na svete už aj predbežná dohoda s budúcim investorom.

Hrať by sa mohlo už v septembri

„Do Prešova by sa mohla po 23 rokoch vrátiť hokejová extraliga. Jej dejiskom by sa mal stať od septembra 2021 novo zrekonštruovaný zimný štadión. Vyplýva to z návrhu memoranda o spolupráci medzi mestom Prešov a HC´05 Banská Bystrica, a. s.,“ informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Trojnásobný slovenský majster, by mal v zmysle memoranda odohrať na prešovskom štadióne minimálne sezónu 2021/2022.

Schválenie memoranda o spolupráci v mestskej rade je potvrdením toho, že máme vážny záujem dotiahnuť rokovania so záujemcom z Banskej Bystrice do úspešného konca,“ povedala primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová (KDH).

Potrebné sú viaceré úpravy 

Prešovský štadión ešte čakajú dodatočné úpravy, na ktoré mesto vyčlenilo 350-tisíc eur. Zabezpečiť musia kamerový systém, dovybavenie šatní a spŕch.

Zároveň sa majú vyhradiť ďalšie priestory pre rozcvičovňu, sklad, miesta pre novinárov a tlačovky po zápase.

Oddeliť sa má aj sektor pre fanúšikov hostí (100 - 150 divákov).

Prezident klubu HC´05 Banská Bystrica Juraj Koval koncom januára pre denník Korzár pripustil možnosť príchodu do Prešova.

Dôvodom bola predlžujúca sa rekonštrukcia zimného štadióna v Banskej Bystrici.

„V prípade úspechu projektu extraligy v Prešove chce mesto spolu s HC´05 Banská Bystrica, a. s., vyvinúť úsilie, aby najvyššia hokejová súťaž zostala v Prešove aj v ďalších sezónach,“ vysvetľuje Tomek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zahltia extraligu východniari? Banská Bystrica sa má sťahovať do Prešova