Najlepší strelec ligy úradoval. Troma gólmi zabezpečil výhru Popradu

Radosť hokejistov Popradu.
Radosť hokejistov Popradu. (Autor: TASR)
TASR|11. nov 2020 o 21:09

Haščák má na konte už desať gólov.

TRENČÍN. Hokejisti Dukly Trenčín prehrali v dohrávke 11. kola Tipos extraligy s HK Poprad 3:6. Hetrikom sa v drese hostí blysol útočník Marcel Haščák.

Aktuálne je najlepším strelcom súťaže, keď strelil desať gólov.

Poprad vyhral piaty zápas v sezóne a patrí mu priebežné tretie miesto tabuľky. Trenčania majú na konte naďalej šesť bodov a figurujú na deviatej priečke.

Trenčín hral po takmer mesiaci

Domáci nastúpili na prvý zápas po 24 dňoch z dôvodu pandémie koronavírusu. Očakávaný úvodný nápor rozbehnutého Popradu, ktorý zvíťazil v piatich zo šiestich ostatných stretnutí, sa však nekonal.

Úvodná desaťminútovka priniesla iba minimum vzruchu pred oboma bránkami. V 12. minúte sa ako prví presadili domáci hokejisti.

Marek Hecl našiel pred bránkou nakorčuľovaného Valacha, ktorý nemal problém dopraviť puk do siete.

V 17. minúte mal vyrovnanie na hokejke Vandas. Predral sa cez brániaceho hráča a hoci sa mu núkal na zakončenie spoluhráč, preveril betóny Valenta.

Zbytočná chyba Valenta

V úvode druhej tretiny sa nedohodli domáci hráči pri rozohrávke puku, ten prešiel pomedzi nohy vybehnutého Valenta k Haščákovi, ktorý už nemal problém vyrovnať stav zápasu.

Hosťom vyrovnanie pomohlo a v nasledujúcich minútach boli aktívnejší.

Trenčania síce prežili oslabenie, no tesne po ňom inkasovali. Nepodarilo sa im z vlastného pásma vyhodiť puk a Marek Zagrapan skóroval.

Domácim sa však onedlho podarilo vyrovnať. V závere druhej tretiny mala Dukla 45-sekundovú výhodu o dvoch hráčov. Po neúspešnej strele od modrej čiary sa puk odrazil od zadného mantinelu ideálne pred Hecla, ktorý strelil gól.

Päťgólová tretina

V úvode poslednej tretiny mohol Poprad ísť do vedenia znova. Haščák však nájazd na Valenta nepremenil.

Čo sa nepodarilo jemu, dokázal v 44. minúte Vandas, ktorý zužitkoval prihrávku od Preisingera a poslal puk do horných poschodí bránky.

Popradčania v tých minútach boli lepším tímom. Prežili oslabenia a ihneď pridali štvrtý gól. Na konci akcie bol Zagrapan a strelil druhý gól v zápase.

Keď to už vyzeralo, že hostia dokorčuľujú k víťazstvu, ozvali sa domáci.

Odrazený puk od mantinela pohotovo poslal za Vošvrdov chrbát Peter Sojčík a Trenčín mal už len jednogólové manko. Následne mohol vyrovnať Hecl, ale gól padol na opačnej strane klziska.

V presilovej hre vystrelil Haščák a puk na prekvapenie skončil v sieti. V 59. minúte tréner Pardavý odvolal z brány Valenta, ale 51 sekúnd pred koncom prikrášlil skóre gólom do prázdnej bránky opäť Haščák.

Tipos extraliga: dohrávka 11. kola

Dukla Trenčín - Poprad 3:6 (1:0, 1:2, 1:4)

Góly: 12. Valach (Chromiak, Hecl), 39. Hecl (Bokroš, Ackered), 52. Sojčík (Mesikämmen, Ackered) - 21. Haščák (Pešán), 30. Zagrapan (Livingston), 44. Vandas (Preisinger), 49. Zagrapan (Bjalončík, Handlovský), 54. Haščák (Skokan, Drgoň), 60. Haščák

Rozhodovali: J.Tvrdoň, Goga - M.Orolín, Junek, vylúčení na 2 min: 6:7, 10 min OT Švec - Preisinger za bitku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Trenčín: Valent - Rajnoha, Starosta, T.Bokroš, Ackered, Mesikämmen, E. Švec, Stacha - Väyrynen, Kettunen, Daňo - Chromiak, Valach, Hecl - Kukuča, Sojčík, Bezúch - Michal Hlinka, J. Švec, Krajč - Ferényi

Poprad: Vošvrda - Ulrych, Drgoň, Dalhuisen, D.Brejčák, Erving, Repe, Kramár, Šotek - Marcel Haščák, Skokan, Mešár - Handlovský, Preisinger, Vandas - Livingston, Zagrapan, Hajnik - Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko

Hlasy po zápase

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Prvá tretina bola veľmi rozkúskovaná, priniesla veľa prerušení hry. Šli sme do vedenia, čo bolo dobré pre našu psychiku. Prvý gól sme hosťom darovali. Celkovo sme urobili v zápase hrubé chyby a hostia ich využili.

My sme si vypracovali nejaké šance, ale nedokázali sme byť dostatočne efektívni. V záverečnej tretine nám už nešli nohy. Musíme pracovať a trénovať. Čaká nás poriadne nahustený program."

Peter Mikula, tréner Popradu: "Prvá tretina bola z oboch strán nie príliš kvalitná. Domáci sú po korone, my sme zažili traumu proti Detve. Domáci šli do vedenia. V druhej tretine sme skóre otočili a mali troška viac z hry. V tretej tretine sme vďaka efektivite dostali zápas pod kontrolu a napokon brali všetky body."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Najlepší strelec ligy úradoval. Troma gólmi zabezpečil výhru Popradu