Chcel by som seknúť úplne všetkých a byť najlepší, hovorí Melvin Mané

Melvin Mané
Melvin Mané (Zdroj: PML)
Vladimír Bilohuščin|6. jún 2022 o 13:07

Už o pár dní sa rozhodne o držiteľovi prvého titulu organizácie PML.

BRNO. Melvin Mané vs Ivan Bartek, to bude zlatý klinec podujatia PML 3, ktoré je na programe už 11. júna v brnianskom Bobyhall. Obaja bojovníci sa do duelu o opasok prebojovali v po výhrach v pyramíde do 95 kilogramov a ich vzájomný súboj rozhodne o držiteľovi opaska šampióna v thajskom boxe.

Málo ľudí pritom vie, že Melvin Mané sa takmer nedostal k bojovým športom, keďže začínal s futbalom a až vo veku 21 rokov prišla životná zmena.

„Vtedy som zistil, že na ligu majstrov to asi nebude, tak som začal boxovať. Bojové športy sa mi páčili odmalička a potom som mal možnosť prísť na tréning, tak som začal búchať.“

Mané pritom nerozlišuje bojové športy, stačí mu, keď mu pred zápasom oznámia, podľa akých pravidiel sa pôjde. Aj preto s ním môžeme rátať v podstate všetkých vo disciplínach.

„V boxe som napríklad porazil majstra Česka a taktiež majstra Slovenska,“ pochválil sa Mané, ktorý stále pôsobí aj v boxerskej extralige.

Aj keď má Mané kombinovane vo všetkých odvetviach bojovích športov 'iba' okolo 30 zápasov, na špičku sa dostal veľmi rýchlo, čomu nasvedčuje aj jeho súboj o titul na PML.

Na zápas s Bartekom sa pritom Mané pripravuje v podstate od decembra, keďže ako sám hovorí, je stále v jednej veľkej príprave. Veď iba za tento rok má na konte už 8 zápasov.

„Stále sa sústredím na konkrétneho súpera, pozmením nejaké veci podľa štýlu súboja a pokračujem ďalej.“

O Bratekovi si pritom Melvin myslí, že je silový typ, ale podrobnosti o taktike, samozrejme, neprezradil a nechá si to na zápas.

„Mám nejaké veci, ktoré prinesiem do zápasu a snáď mi vyjdú, ako v tomu bolo v mojom poslednom súboji.“

„Súper bude silový, bude sa tlačiť. Taktiež je celkom dobrý v klinčoch. Moja silná stránka bude, že som pohyblivý a nečitateľný.“

Mané je v organizácii PML už žiarivou hviezdou a spoluprácu s organizáciou si nevie vynachváliť. Profesionálnych postojových organizácii bolo totiž v našich končinách ako šafranu.

Ciele pritom má mladý bojovník jasné, byť absolútnou jednotkou.

„Chcel by som seknúť všetkých, aby som bol tam hore ten najlepší a užíval si to,“ s úsmevom konštatuje Mané a dodáva, že po postoji je na rade MMA, čiže sa máme na čo tešiť.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Chcel by som seknúť úplne všetkých a byť najlepší, hovorí Melvin Mané